Přejít na obsah

Recept na pořádný domácí hamburger

safi

Doporučené příspěvky

z mé zkušenosti je kvalita Taliánů značně rozdílná, to je stejné jako s tou kvalitou masa, nejni kráva jako kráva. Nejni Talián jako Talián

Jsem taky staromilec, který si sem tam nějaký ten párek, vuřt nebo Gothaj dá, bohužel si musím dost hlídat váhu, takže poslední dobou opravdu jen někdy.

Ale že se nad tím tak zhádáte...

Dnes je hezky, tak se večer pokusím na grilu nějaký ten burger vyrobit. Když se nepovede, tak tam mám v záloze ještě naloženou flákotu, ta se povede určitě :P

P.S Plzeň už se chladí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...
  • Odpovědi 197
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Včera jsme zašli na véču do kubánské restaurace BuenaVista v Jihlavě....kluk nechtěl nic jiného,než burger.Tož ho dostal......neměl nárok to sníst. A byl dobrej.....!!!!

Trošku se stydím, ale prosím, mohl by mi někdo říci, jak se takovéhle nadělení má správně jíst podle etikety? Rozebrat, nebo nějak splácnout na výšku zdvihu čelisti? Díky.

Odkaz ke komentáři

Včera jsme zašli na véču do kubánské restaurace BuenaVista v Jihlavě....kluk nechtěl nic jiného,než burger.Tož ho dostal......neměl nárok to sníst. A byl dobrej.....!!!!

Ježš Maria Giliusi co to dítě učíš vždyť typické kubánské jídlo je Congrí (rýže s barevnými fazolemi), Moros y Cristianos (rýže s černými fazolemi), na hambáče ho ber k tomu pitomýmu kačerovi

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Ježš Maria Giliusi co to dítě učíš vždyť typické kubánské jídlo je Congrí (rýže s barevnými fazolemi), Moros y Cristianos (rýže s černými fazolemi), na hambáče ho ber k tomu pitomýmu kačerovi

nemít chlapec Mojito, ani neví jak chutná Kuba!

Odkaz ke komentáři

No jo dítěti neporučíš, nezná ještě ty jemné niance národních kuchyní. Třeba v ruský restauraci by možná slyšeli na "chamburger", ale lepčí by bylo si vobjednad "rubljenyj katljet a žárjenoju kartóšku". :D

Odkaz ke komentáři

Já mu to nabízel....jenže kluka nám hoďku předtím vrátil děda po týdnu,byl přetaženej....moc toho nenaspal.....a chtěl todle. Tak to dostal...... :) Já si tu rejži s fazolema dal......(a předtím jako předkrm Carpaccio(bo jak se to píše?)).

nemít chlapec Mojito, ani neví jak chutná Kuba!

Virgin Mojito...bez alkoholu :)

Trošku se stydím, ale prosím, mohl by mi někdo říci, jak se takovéhle nadělení má správně jíst podle etikety? Rozebrat, nebo nějak splácnout na výšku zdvihu čelisti? Díky.

to se snad podle etikety jíst nedá....... :lol2:

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsících...

Tož to trošku oživíme - protože je to u nás doma, co se týká stravování, dost nalevačku (alergie atd.) a přesto tahle pochutina z mletého masíka nesmí chybět, tož jsem experimentoval ( Babica hadr :lol2: ).

Vezmu jakékoliv mleté masíko (nejraději samozřejmě hovězí - a na mase fakt nešetřím - někdy krůtí, mix vepře s hovězím, nebo jen vepř není tak dobrej). Maso jen mírně osolím a přidám nastrouhanou bramboru(je to pak šťavnatější a takový....lepší). Promícháme a uděláme placičky ( fígl asi znáte, ale pro jistotu - namočit ruce, užmoulat kuličku a rozplacatit. Nebojte, díky tomu, že to navlhčíte, to drží i bez vajíčka ).

Potom už jen rozpálit gril (nebo teflonovou pánev) a nechat udělat.

Asi (asi určitě) to není úplná klasika, ale hodně vynikne chuť masa a je to varianta pro lidi, kteří jsou ve stravování nějakým způsobem omezeni.

Neudělá to nic ani mně a to musím držet slinivkovou dietu, která patří mezi ty nejtvrdší(ne-li vůbec) ;)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

podle mých známých a rodiny dělám nejlepší hambáče na světě,hovězí nebo míchané mleté,špetka soli,pepř,nastrouhat cibuli,hodně česneku,né sušený nebo granulovaný,poctivě namačkaný,vajíčko a pořádně promíchat,hosky celozrné,většinou jsou k dostání v intersparu,čím křupavější tím lepší,z vnitřní strany jemně opéct na té samé pánvi společně s masem poberou tu šťávu z masa,pak potřít hořčicí hodit mezi ně maso a na kolečka cibuli a dle libosti ještě nějakou zeleninu a pak si už jen nechat chutnat

Odkaz ke komentáři

Pouzivam stejny postup jako pri vyrobe tataraku, placicky svickove udelam na grilu, housku kupuji hamburgerovou ve Sparu, pulky nahreju na grilu, listek rimskeho salatu, trochu dijonske horcice, maso, kolecko cibule, rajcete, kapnout dresing....

Odkaz ke komentáři

Tvrdší mám já, žlučníkovou. 4 rohlíky a 2 jogurty denně. A tady si slintám chutěma do klávesnice :furious:

nemáš...při slinivkové dietě se po čase(až se to usadí) může najet na žlučníkovou :) Ale slintám stejně. Nech si tu svini vyndat a budeš mít pokoj. Páč jestli už to máš až takhle, tak máš krůček k tomu, aby Tě chytla slinivka a to Ti fakt nepřeju.

Odkaz ke komentáři

nemáš...při slinivkové dietě se po čase(až se to usadí) může najet na žlučníkovou :) Ale slintám stejně. Nech si tu svini vyndat a budeš mít pokoj. Páč jestli už to máš až takhle, tak máš krůček k tomu, aby Tě chytla slinivka a to Ti fakt nepřeju.

Gille díky, příští týden jdu pod kudlu a pak se snad najím Upraveno uživatelem Jaryn
Odkaz ke komentáři

To rád čtu...myslím to vážně....vím, jak ten hajzl umí potrápit. Mně nějakej šutřík ucpal žlučovou cestu a co následovalo potom, to ani nechtěj vědět :(

Radši to nechci vědět. Žlučovody mi čistili před 2 měsícema a žlučník mám prej na prasknutí.Předevčírem bylo na novinky.cz, že v Motole se čeká na operaci žlučníku 2 max. 3 měsíce. Já čekám od května a termín jsem dostal na vánoce. Ještěže jsou i jiné špitály. Máš pravdu, že slinivková dieta je horší, měl ji táta, ale už takhle jsem shodil 27 kg.
Odkaz ke komentáři

Vod Robertsona :D? V zelený misce :D?

Takze odzkouseno zde doporucene maso od Robertsona (mlete zadni za 199/kg) a vysledek naprosto perfektni Posted Image. V Bille se koupily burger bulky (nejsou nalsadly, prijemna velikost, zkratka ok), rajcatko, cibule, trochu salatu, kecup.. Byla to dobrota, diky Posted Image

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...