Přejít na obsah

Festina

Gilius

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já si za první vydělané peníze v podnikání koupil tyhle festiny http://www.hodinky.cz/festina-chronograf-6698-2.html s tmavěmodrým (fialovým) ciferníkem... Tehdy teda stály trochu víc a já to považoval za top hodinky:) Pořád je ještě mám a nikdy je asi nebudu dávat pryč- nostalgie.

Zrovna v nich došla baterka.. krásná ukázka "smrtelnosti" digitálních hodinek a jeden z mnoha důvodů, proč už mám dlouho v hledáčku pořádné "chlapské" hodinky :-D

Omluva za předchozí překlep: ne digitálních ale Quartzových:) Teď jsem to po sobě čet.. děs.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ja tu taky hodim ty svoje.

Koupil jsem je v roce 2000,byly asi pul roku stare.Stopky,odpocitavani,budik.Kupovane primo v Janebe.Na hodinky nemuzu rict pul slova.Moře,bazen i sauna(1 krat),bez problemu.Asi v roce 2006,začly blbnout stopky,sekundovka se nevracela na pozici 12.Loni jsem je poslal do Janeby.Vymena čehosi+ručiček+baterky+pretesneni,včetne pošty cena kolem 600Kc.

Myslim,ze to byla dobra koupe.

post-3909-1264934689.jpg

post-3909-1264935040.jpg

Upraveno uživatelem Karki
Odkaz ke komentáři

Toto sú moji bratríčkovia od Festiny.

Menšie boli moje prvé (asi r. 2001), teraz ich nosí syn. Väčšie sú teraz moje "pracovné". Menšie mali závadu na ručičke subciferníku funkcií, posunutie o jednu funkciu čo mi niekedy vadilo. Oprava v rámci záruky, odvtedy OK. Inak s oboma spokojnosť. post-1984-1265796362.jpg

Odkaz ke komentáři

já jsem moc Festiny nemusel, ale známej si nedávno koupil Festiny Tour de france 16381 a trochu mně to vzalo dech. Velké masivní, zajímavý tah. celkově zpracováním hezký. Jen škoda, že jsou jen Quartz, kdyby byly v automatu, tak je hned beru.

a ještě jeden

post-1563-1265910200.jpg

post-1563-1265910232.jpg

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Zdar panove.. :)

Taky mam doma jedny Festiny a to F6565/05..Nedam na ne dopustit a nosim je vesmes porad. Byly to moje prvni "opravdovy" hodinky..Story kolem nich je celkem sranda dneska..kdysi kdyz mi bylo asi 16 jsem na ne videl reklamu v casopise Koktelj a rekl si,ze tyhle hodinky si jednou koupim,uplne me ucarovaly..No a asi mesic na to jdu kolem hodinarstvi,kde byly ve vyloze..Za par dni jsem schrastil prachy a pro hodinky metelil jak nejrychlejc to slo...Od te doby slapou paradne,jen by potrebovaly asi bezny servis.. :)

Origo byly na remenu, dokoupil jsem tah a dnes je nosim na Di-Modelu... ;)No a po procitani tutoho fora jsem zaroven cekatelem na pilotky od Hamiltonu..

post-14607-083267100 1328083133.jpg

post-14607-060106600 1328083222.jpg

Odkaz ke komentáři

V 1. 2. 2012 v 8:00, 'Martyp' napsal:

Zdar panove.. :)

Taky mam doma jedny Festiny a to F6565/05..Nedam na ne dopustit a nosim je vesmes porad. Byly to moje prvni "opravdovy" hodinky..Story kolem nich je celkem sranda dneska..kdysi kdyz mi bylo asi 16 jsem na ne videl reklamu v casopise Koktelj a rekl si,ze tyhle hodinky si jednou koupim,uplne me ucarovaly..No a asi mesic na to jdu kolem hodinarstvi,kde byly ve vyloze..Za par dni jsem schrastil prachy a pro hodinky metelil jak nejrychlejc to slo...Od te doby slapou paradne,jen by potrebovaly asi bezny servis.. :)

Origo byly na remenu, dokoupil jsem tah a dnes je nosim na Di-Modelu... ;)No a po procitani tutoho fora jsem zaroven cekatelem na pilotky od Hamiltonu..

Ahoj, mé první hodinky jsou také tyto, ale , nechal jsem si vyměnit ciferník ( mám modrej ), v době, kdy jsem je kupoval, tak se v ČR prodávala jen tato varianta a jelikjož jsem byl v té době v nemocnici ( přetrhané vazy v koleni ), tak je kupovala tehdejší přítelkyně a celou dobu se klepala strachy- nejdříve z toho, že má u sebe hodně peněz a pak proto, že má u sebe "drahé hodinky". Musel jsem je mít sebou v nemocnici, protože už v té době se u mě začala vyvíjet ta nemoc, zde tolik rozšířená :smile_anim:. Za mě jsou super ( první hodinky z výplaty ) , časem jsem sice změnil názor na značku, ale na kolo jsou Festina jasná volba číslo 1.

Odkaz ke komentáři

Ja vim,ze se tak nejak tehle hodinek asi nikdy nezbavim, mam k nim proste takovej zvlastni vztah,asi tim,ze to byly pravet ty "prvni opravdovy hodinky".. :) Jinak Festina jako znacka mi nevadi, i kdyz je z ni dneska takova konzumni znacka..Nejak to neresim.. :)

Myslim,ze na tom zlutym remenu ke sportovnimu obleceni ve volnym case porad jdou.. :)

Jinak jak pises o tom modrym cifru..nedavno jsem se videl s kamaradem asi po 6ti letech co zije v nemecku a ten zrovna ty modry mel na ruce.. :)

Upraveno uživatelem Martyp
Odkaz ke komentáři

Zdravím,

chtěl jsem poprosit někoho zběhlého o identifikaci modelu od Festiny - byly to moje první "pořádné" hodinky někdy v roce 2001/2002, měl jsem je k smrti rád a kdybych je (mladý a hloupý) nepůjčil kamarádovi, který je nechal propadnout v zastavárně, měl bych je dodnes. Dneska jsem prohrabával staré negativy a našel jsem jednu jejich fotku na ruce. Nemám bohužel kinofilmový scaner, vyfotil jsem to mobilem a invertoval barvy, ale snad z toho aspoň něco půjde poznat. Ciferník byl tuším tmavě modrý, pouzdro pískovaná ocel, otočná luneta titanové barvy, stopky, datumovka, to je bohužel vše, co si pamatuju...

Díky za odpovědi

Posted Image

Odkaz ke komentáři

V 3. 2. 2012 v 14:52, 'Martyp' napsal:

Ja vim,ze se tak nejak tehle hodinek asi nikdy nezbavim, mam k nim proste takovej zvlastni vztah,asi tim,ze to byly pravet ty "prvni opravdovy hodinky".. :) Jinak Festina jako znacka mi nevadi, i kdyz je z ni dneska takova konzumni znacka..Nejak to neresim.. :)

Myslim,ze na tom zlutym remenu ke sportovnimu obleceni ve volnym case porad jdou.. :)

Jinak jak pises o tom modrym cifru..nedavno jsem se videl s kamaradem asi po 6ti letech co zije v nemecku a ten zrovna ty modry mel na ruce.. :)

Taky to neřeším, ať si každej nosí hodinky, co se mu líbí, nikomu je nevnucuju. Mám k nim taky tak nějakej vztah, takže ty zůstanou doma, i když jsem je neměl na ruce ted cca 4 měsíce.

Odkaz ke komentáři

V 8. 2. 2012 v 22:00, 'dykmore' napsal:

Vypadá to, že asi nikdo neví, ale kdyby náhodou, pokusil jsem se to ještě jednou vyfotit z negativu...

Posted Image

Presne oznaceni modelu ti uz dnes nepovim, ale od roku 1998 jsem 10 let nosil stejne, jen s bilymi subdialy, viz foto. Pak jsem zabrouzdal na chronomag a vratil se zpet k mechanice... Ve sve dobe to byly pro me pomerne drahe hodinky, slouzily bez problemu, titanova luneta i po deseti letech denniho noseni vypadala jako nova, za celou dobu schytaly jeden skrabanec na mineralnim sklicku jinak docela drzely. Tenkrat jsem puvodne chtel nejake Citizeny ale skoncilo to impulzivnim nakupem Festin, dokonce na zaklade popisku na krabicce Swiss since 1912 jsem chvili myslel, ze mam svycarske hodinky :-) Prodal jsem je a dnes bych Festiny uz nekoupil.

post-2333-039089000 1328801945.jpg

post-2333-009620200 1328801985.jpg

Odkaz ke komentáři

xda2: díky za odpověď! Zkoušel jsem bez výsledku googlit číslo modelu, ale tvoje fotky mi stačí, abych si osvěžil paměť. Jsou opravdu ony, jen s bílými s.dialy. Když si je prohlížím, úplně mi jde hlavou, kolik věcí se za tu dobu změnilo (kromě hodinek)... Kdyby to šlo, koupil bych si je znovu, za prvé z nostalgie, za druhé proto, že se mi pořád líbí, a za třetí protože byly spolehlivé a odolné - víc nepotřebuji (neříkám že nechci).

Našel jsem ale jednu slušnou fotku na internetu, tak tedy to byly ony - nejoblíbenější hodinky mého života Posted Image

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...