Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  kibi napsal:
zajimave... i to, jak prezily more...? :)

Jo taky jsem měl trochu strach co to udělá s pouzdrem a jaká bude vodotěsnost, ale pak vzhledem k ceně jsem to neřešil a jak říkám nesundal jsem je z ruky.

A třeba při takovým kraulu plavání vkuse 30 minut ve vlnách - dostaly o vodu pěkně zabrat.

Za tu dobu co jsem tam byl (12 dní) jsem je jen párkrát propláchl sladkou vodou, jinak jsem většinou od soli otřel jen sklíčko a hodinky byly prosolené i několik dní. Jen luneta solí zatuhla, že jsem sní mohl otáčet zase až po namočení hodinek do vody nebo propláchnutí.

všechny fotky jsou z dneška tudíž po cca 3 měsících nošení hodinek a zmíněném Řecku, kde dostali zabrat.

Upraveno uživatelem tomsoyer
  • Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jinak hodinky jsou automatické s možností manuálního nátahu a s aretací vteřinovky

Seš si jistej?já teda žádnej návod nedostal a nějak se mi to nezdá

Odesláno

jo jsem si jistej je to napsané i na webu prim mpm

A hlavně je mám na ruce a jsou to automaty, ale lze je natáhnout i ručně (tím že je denně nosím) nepoužívám skoro vůbec - to manuální natahování jde lehce a jen jemně klade odpor, také mě to zarazilo, ale hodinář říkal že je to normální u těchto strojků. No aretace tam je - pokud vytáhnu korunku, vtěřinovka se zastaví.

Odesláno
  tomsoyer napsal:
jo jsem si jistej je to napsané i na webu prim mpm

A hlavně je mám na ruce a jsou to automaty, ale lze je natáhnout i ručně (tím že je denně nosím) nepoužívám skoro vůbec - to manuální natahování jde lehce a jen jemně klade odpor, také mě to zarazilo, ale hodinář říkal že je to normální u těchto strojků. No aretace tam je - pokud vytáhnu korunku, vtěřinovka se zastaví.

Jo já je mám taky na ruce a vím co sou automaty a co ne,ale ten ruční nátah se mi nezdá ,zkusím to

Odesláno

hm, hoďky pekný, akurát, že tohle je sekce českých hodinek; na čínské a jiné asijské je tu sekce samostatná ;-)

Odesláno
  yen napsal:
hm, hoďky pekný, akurát, že tohle je sekce českých hodinek; na čínské a jiné asijské je tu sekce samostatná ;-)

Ty si spadnul někde na hlavu?

Odesláno
  panedge napsal:
Ty si spadnul někde na hlavu?

O tom nic nevím, takže jsem možná spadnul a mám na to amnézii ;-)

V příspěvku jsem poukázal na to, že by těmhle hodinkám svědčila sekce čínských hodinek; v záhlaví téhle sekce je napsáno "Hodinky Prim (české hodinky)" s podtitulem "Diskuse o Primkách, hodinkách české výroby". Což tyhle nejsou.

Odesláno (upraveno)
  yen napsal:

V příspěvku jsem poukázal na to, že by těmhle hodinkám svědčila sekce čínských hodinek; v záhlaví téhle sekce je napsáno "Hodinky Prim (české hodinky)" s podtitulem "Diskuse o Primkách, hodinkách české výroby". Což tyhle nejsou.

Taky jsem si to všechno se zájmem přečetl, taky nad nimi nijak neohrnuji nos, můj kolega má taky nějaké MPM, automaty, nedá na ně dopustit, každý ať si kupuje co se mu líbí a co mu vyhovuje a když se mu to líbí a má z toho radost, tak já nejsem z těch, co by mu tu radost chtěli brát :) Ale přece jenom ...."Hodinky vše přestáli na 1*". :) ..? ., :unsure:

Upraveno uživatelem Apep
Odesláno

Já se picnu, moc bych za to nedal, že ručky jsou původní sportII !! Takže budou asi český :D Sebrali je v parexu, nebo co?? :D :D

Řekl bych, že jsou to nejlhezčí MPM, ale i tak jsou prostě otřesný, bez jakéhokoli vkusu, poměru - amatérismus za 1800,- ukrutně předražený. Dobrá škola, jak se i prostý ciferník dá tutyfruty podělat.

Odesláno
  cigi napsal:
Já se picnu, moc bych za to nedal, že ručky jsou původní sportII !! Takže budou asi český :D Sebrali je v parexu, nebo co?? :D :D

Řekl bych, že jsou to nejlhezčí MPM, ale i tak jsou prostě otřesný, bez jakéhokoli vkusu, poměru - amatérismus za 1800,- ukrutně předražený. Dobrá škola, jak se i prostý ciferník dá tutyfruty podělat.

No já nevím, ale ty nový obrovský Sporty z produkce nového Eltonu dle mého nepřekypují vkusem o nic víc... Druhá věc je dílenské provedení, ale taky cena, že?

Odesláno
  yen napsal:

Mno, on i Elton-Prim je podobně českej jako Toyota nebo Peugeot z Kolína :-)

Odesláno
  Foundryman napsal:
Mno, on i Elton-Prim je podobně českej jako Toyota nebo Peugeot z Kolína :-)

Na tom taky něco je, ale pro mě tady furt rozdíl mezi eltonem a mpm je... I když uznávám, že to vode mě byla poznámka celkem hnidopišská :-) Rozumím tomu, že se tady vyvěšujou hodinky prim-mpm, páč se tu už kolikrát probíraly v souvislosti s prim-elton, ale stejně by mě zajímalo, jestli by nakonec v tý čínský sekci nemohly bejt. Já když přemejšlim o "Prim-českých hodinkách", tak mám stejně nejspíš na mysli ty z toho socíku :-)

• po 4 týdnech...
Odesláno
  Biges napsal:
Tomu člověku co to vydražil jsem napsal vzkaz, jestli si je vědom, že tyhle hodinky se dají koupit nové méně než za polovic.

Žádná odpověď :(

se nediv, už dřív mu psalo víc lidí a proběhla tady kolem toho docela výživná diskuze

Odesláno

Jestli ten člověk co je vydražil zjistil, že nové stojí 1800kč, tak si myslím, že se šel rovnou picnout :D .

Odesláno

Tak nakonec to asi odmítl zaplatit s tím, že se švihnul a poslal prodejci nějakou drobnou kompenzaci, ne?

Nebo v českém prostředí spíš rovnou odmítl zaplatit :)

• Po letech...
Odesláno

Vždycky jsem měl doma nějaké ošoupané hodinky Prim, které jsem dostal po někom a vždy jsem se na ně mohl spolehnout. Proto, když jsem začal uvažovat o nových hodinkách, mě potěšilo, že hned 2 firmy se vezou na retro vlně a vyrábí modely inspirované starou Československou produkcí. Zarazil mě rozdíl v cenách, Elton byl pro mě nepřiměřeně drahý a v jeho srovnání MPM až podezřele a nebezpečně levné, proto jsem se začal pídit po bližších informacích. Díky této recenzi jsem se přeci jen rozhoupal ke koupi svých Sportů od MPM.

Nejprve mne zklamaly, protože se za den aktivního nošení dokázaly předběhnout až o 90 s. V rámci záruky jsem si je nechal seřídit a nyní běží spolehlivě, alespoň z mého pohledu, rozdíl do 15 s za den pro mě není podstatný. Hodinky teď používám k dennímu nošení včetně chození po horách, nebo plavání a jsem s nimi spokojený, jen silikonový řemínek jsem kvůli lepšímu pocitu na ruce vyměnil za velbloudí kůži.

post-58666-0-68491500-1509999353_thumb.jpg

post-58666-0-48842600-1509999366_thumb.jpg

post-58666-0-07404200-1509999376_thumb.jpg

Odesláno
  V 6. 11. 2017 v 20:58, lumikko napsal:

Vždycky jsem měl doma nějaké ošoupané hodinky Prim, které jsem dostal po někom a vždy jsem se na ně mohl spolehnout. Proto, když jsem začal uvažovat o nových hodinkách, mě potěšilo, že hned 2 firmy se vezou na retro vlně a vyrábí modely inspirované starou Československou produkcí. Zarazil mě rozdíl v cenách, Elton byl pro mě nepřiměřeně drahý a v jeho srovnání MPM až podezřele a nebezpečně levné, proto jsem se začal pídit po bližších informacích. Díky této recenzi jsem se přeci jen rozhoupal ke koupi svých Sportů od MPM.

Nejprve mne zklamaly, protože se za den aktivního nošení dokázaly předběhnout až o 90 s. V rámci záruky jsem si je nechal seřídit a nyní běží spolehlivě, alespoň z mého pohledu, rozdíl do 15 s za den pro mě není podstatný. Hodinky teď používám k dennímu nošení včetně chození po horách, nebo plavání a jsem s nimi spokojený, jen silikonový řemínek jsem kvůli lepšímu pocitu na ruce vyměnil za velbloudí kůži.

Toto je vlákno o českých hodinkách Prim. Ty tu píšeš o čínských MPM, které sem nepatří. Mají svoje vlákno v čínských hodinkách.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...