Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno
............................ A pokial si tento efekt nezazil tak si tie hodinky asi nenosil.... ja som mal v 7750 "len" v dvoch hodinkach a zazil som ho u obidvoch. Tiez na fore tu je na tento efekt dokonca samotne vlakno.

Škoda, že sis nepřečetl všechno, co jsem napsal. Hodinek s Valjoux 7750 a deriváty jsem měl pět, Omegy, Revue Thommen, Schwarz Etienne, 2x Hamilton. Efekt jsem nezaznamenal, není to jen urban legend ?

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nie urcite to nie je legenda.......

najlahsie toho efektu dosiahnes tak ze hodinkam povolis kovovy remen tak aby ti na ruke trochu plandali potom ked sa na ne budes chciet podivat tak budes robit rukou typicky nadhazovaci grif ked sa budes snazit dostat hodinky zpoza tej kosticky za zapastim do predu tak aby si na ne videl.... vtedy sa ti rotor krasne roztoci a vydrzi sa tocit kludne aj 10 sekund....podla sily nadhozu...... s tolkymi hodinkami s derivatmi V7750 vo vnutri si to musel zazit.

Odesláno

Poradím jedině láskyplnej návrat k manuálnímu Speedmasteru Pro a nedá mi, abych si tu zároveň nepřihřál vlastní polívčičku - právě jsem psal článek o tom, jak NASA vybírala hodinky pro Gemini/Apollo a závěrečný kolo zkoušek (do kterýho se kromě Omegy propracovaly ještě Rolex a Longines), obsahovalo následující testy:

1. Vysoká teplota - 48 hodin v teplotě 71° C následovalo 30 minut v teplotě 93° C. To vše v atmosférickém tlaku 0,35 atmosféry a relativní vlhkosti 15%.

2. Nízká teplota - 4 hodiny v teplotě -18° C.

3. Teplotní tlaková komora - maximální tlak 0,000001 atmosféry s teplotou 71° C. Teplota pak byla snížena na 45 minut na úroveň -18° C a pak znovu zvýšena na 71° C. Proběhlo patnáct identických cyklů.

4. Relativní vlhkost - hodinky musely snést celkem 240 hodin pobytu v teplotách od 20° C do 71° C v prostředí s relativní vlhkostí nejméně 95%. Hodnota pH páry se pohybovala mezi 6,5 a 7,5.

5. Kyslíková atmosféra - hodinky byly uloženy do atmosféry se 100% kyslíku při tlaku 0,358 atmosféry na 48 hodin. Teplota prostředí byla udržována na 71° C a za neúspěch se považoval výsledek měření mimo určenou toleranci, viditelné spálení, vznik toxických plynů, pachy nebo poškození maziv a těsnění.

6. Nárazy - hodinky byly vystaveny celkem šesti nárazům o hodnotě 40 g ze šesti různých směrů, každý o trvání 11 milisekund.

7. Zrychlení - hodinky byly vystaveny lineárnímu zrychlení od jednoho g po 7,25 g v průběhu 333 sekund podél osy rovnoběžné s osou letu vesmírné lodi.

8. Dekomprese - 90 minut ve vakuu při tlaku 0,000001 atmosféry a teplotě 71° C následovalo 30 minut při teplotě 93° C.

9. Vysoký tlak - chronograf byl vystaven po minimální dobu jedné hodiny tlaku o hodnotě 1,6 atmosféry.

10. Vibrace - hodinky byly vystaveny třem sériím vibrací po 30 minutách (v laterálním, horizontálním a vertikálním směru) s frekvencí 5-2000 cyklů za sekundu a zpět na 5 c/s během patnácti minut. Průměrná akcelerace na impuls měla být alespoň 8,8 g.

11. Akustický hluk - 130dB při frekvenci od 40 do 10000 Hz po dobu 30 minut.

Z toho plyne, že každodenní jízda na kole je pro ně vyloženě sranda. Nevím, jestli by stejný tlaky vydržely i nový čtyřiačtyřicetimilimetrový Speedy Pro Automatic - pokud jo, tak máš vyhráno.

Odesláno
Nie urcite to nie je legenda.......

Potvrzuji, často se tím bavím, je to taková "mikromasáž" :thumbsup_anim:

Fortis B-42 s Etou 7750 mám přes rok a jedinkrát, kdy jsem je neměl na ruce - byl výcvik přežití v zimě, protože jsem měl jen kovový náramek a v -20°C jsem nechtěl riskovat... Ani ne tak kvůli hodinkám, jako spíš kvůli ruce... Jinak s nimi dělám vše: práci, plavání (rozvodněná Vltava...), potápění (zatím jen 38m), jízda na kole, střelby atd, atd... Sundavám je při činnostech, kdy mi hodinky vadí a překážejí - některé sporty, spánek. Před měsícem (po roce užívání) byly v servisu na kontrole a pan doktor říkal, že pacient se těší dobrému zdraví...

Fakt je, že hodinky mám pro radost - a kdybych je pokaždé, kdy "by se jim mohlo něco stát", sundaval - to bych mnoho radosti neměl. Takže wawrika plně chápu :punk:

Návštěvník Tada
Odesláno

snow: "divoký rotor" se projeví, když rukou na které máš hodiny uděláš nějaký zvlášť prudnký a prudce zasatavený pohyb, třeba když do něčeho praštíš nebo tak... Může se to stát a nemusí, takže pokud si klidný a trpělivý člověk a netlučeš do věcí (nebo tlučeš jinou rukou, než na které máš hodinky), tak se nedivím, žes to ještě nezažil :)

Odesláno

WAWRIK - a čo najnovší model od "soudruhů z NDR" GLASHUTTE Sport Evolution Impact Chronograph (automat!!!) ??? Ten je vraj na takéto zaobchádzanie stvorený (v poslednom čísle časopisu WATCH je krátky článok o ich uvedení na svet s tým, že manažérka s nimi demoštratívne trieskala o zem) - skús kliknúť SEM a možno sa Ti zapáčia. V prípade akýchlvek problémov v rámci záruky a servisu sú v "NDR" vraj mimoriadne pozorný a vysoko profesionálny (čo nie je v súlade s tým, aké máš skúsenosti s prístupomspoločnosti IWC) Podľa mňa, napriek tomu že nenesú "ženevskú pečať" a nápis "Swiss Made" budú skvelé. So súdružským pozdravom "práci česť" zdraví, Pišta

Odesláno
Poradím jedině láskyplnej návrat k manuálnímu Speedmasteru Pro a nedá mi, abych si tu zároveň nepřihřál vlastní polívčičku - právě jsem psal článek o tom, jak NASA vybírala hodinky pro Gemini/Apollo a závěrečný kolo zkoušek (do kterýho se kromě Omegy propracovaly ještě Rolex a Longines), obsahovalo následující testy:

1. Vysoká teplota - 48 hodin v teplotě 71° C následovalo 30 minut v teplotě 93° C. To vše v atmosférickém tlaku 0,35 atmosféry a relativní vlhkosti 15%.

2. Nízká teplota - 4 hodiny v teplotě -18° C.

3. Teplotní tlaková komora - maximální tlak 0,000001 atmosféry s teplotou 71° C. Teplota pak byla snížena na 45 minut na úroveň -18° C a pak znovu zvýšena na 71° C. Proběhlo patnáct identických cyklů.

4. Relativní vlhkost - hodinky musely snést celkem 240 hodin pobytu v teplotách od 20° C do 71° C v prostředí s relativní vlhkostí nejméně 95%. Hodnota pH páry se pohybovala mezi 6,5 a 7,5.

5. Kyslíková atmosféra - hodinky byly uloženy do atmosféry se 100% kyslíku při tlaku 0,358 atmosféry na 48 hodin. Teplota prostředí byla udržována na 71° C a za neúspěch se považoval výsledek měření mimo určenou toleranci, viditelné spálení, vznik toxických plynů, pachy nebo poškození maziv a těsnění.

6. Nárazy - hodinky byly vystaveny celkem šesti nárazům o hodnotě 40 g ze šesti různých směrů, každý o trvání 11 milisekund.

7. Zrychlení - hodinky byly vystaveny lineárnímu zrychlení od jednoho g po 7,25 g v průběhu 333 sekund podél osy rovnoběžné s osou letu vesmírné lodi.

8. Dekomprese - 90 minut ve vakuu při tlaku 0,000001 atmosféry a teplotě 71° C následovalo 30 minut při teplotě 93° C.

9. Vysoký tlak - chronograf byl vystaven po minimální dobu jedné hodiny tlaku o hodnotě 1,6 atmosféry.

10. Vibrace - hodinky byly vystaveny třem sériím vibrací po 30 minutách (v laterálním, horizontálním a vertikálním směru) s frekvencí 5-2000 cyklů za sekundu a zpět na 5 c/s během patnácti minut. Průměrná akcelerace na impuls měla být alespoň 8,8 g.

11. Akustický hluk - 130dB při frekvenci od 40 do 10000 Hz po dobu 30 minut.

Z toho plyne, že každodenní jízda na kole je pro ně vyloženě sranda. Nevím, jestli by stejný tlaky vydržely i nový čtyřiačtyřicetimilimetrový Speedy Pro Automatic - pokud jo, tak máš vyhráno.

Kde mozem najst ten clanok? Celkom ma to zaujima a neviem sa k nemu dopracovat...dik

Odesláno
Po jednotlivych dieloch to bude este lacnejsie a pokym tam zostane aspon rotor s napisom IWC tak ani ta zostatkova cena tolko neutrpi.... to si ale uz potom vyzaduje bohuzial ozajstneho hodinara. V takom pripade by bol pan mechano viac nez dobra volba. U "beznych" hodinarov totiz nie len ze nie je iste ze hodinky opravia, ale ani nie je zarucene ze ich este viac nepokazia :)

Presne toho sa bojím - možno by dobre opravili minútovú ručičku stopiek, ale dobabrali by niečo iné a hodinky by stratili svoju presnosť. 15 sekúnd za deň fakt nemusím... Zostatková cena ma nejako netrápi, predávať sa ich určite nechystám. Aj keby sa pokazili, tak si ich nechám, tak sa mi páčia.

Hodinek s Valjoux 7750 a deriváty jsem měl pět, Omegy, Revue Thommen, Schwarz Etienne, 2x Hamilton. Efekt jsem nezaznamenal, není to jen urban legend ?

No, ten "divoký rotor" som si tiež párkrát všimol. Nosím hodinky trošku voľnejšie a pri niektorých pohyboch mi fakt tancujú po ruke...

Fakt je, že hodinky mám pro radost - a kdybych je pokaždé, kdy "by se jim mohlo něco stát", sundaval - to bych mnoho radosti neměl. Takže wawrika plně chápu :punk:

No hurá! Konečne niekto, kto vníma hodinky ako ja... Už som si začínal myslieť, že som lietadlo :thumbsup_anim:

skús kliknúť SEM a možno sa Ti zapáčia. V prípade akýchlvek problémov v rámci záruky a servisu sú v "NDR" vraj mimoriadne pozorný a vysoko profesionálny

Vďaka za tip, popozerám sa po nich. Na prvý pohľad vyzerá, že by to mohlo byť ono...

Odesláno

Tu 7750 jde opravdu určitým "správným" pohybem ruky roztočit tak, že pak celé hodinky chvíli vibrují na ruce.

Odesláno
Příští číslo VTM Science... takže nejspíš 07/2009. Teď už je to v tiskárně.

Potvrď prosím, až to vyjde že je to v čísle 07/2009 (až to budeš vědět jistě), rád si ten časopis kvůli tomu článku koupím.

děkuju

Odesláno

:D :D 7750 je takovej powerball pro zápěstí :D :D Ondraj má ten správnej vibrující pohyb snow, bez něj to nezažiješ !

Harry, harry, harry jedinkrát můžeš opravdu vyzkoušet fortisky, a necháš je pro radost doma ......

halt lemányje je lemányje, bájná, přesná, odolná, kosmická .......

Co je to VTM science ? snad né věda a těchnika molodóži science ! propánakrále :D :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...