WATCHES Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 Záleží jak moc jsi "hluchý". Zajdi si do nějakého studia, přines si hudbu co posloucháš a uvidíš (spíš teda uslyšíš).Ty Diamondy budou o hodně lepší než ten receiver....BTW odkud jsi? V Brně je mají na poslech.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vintage Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 Proč sis vybral receiver 5.1, když chceš k tomu kupovat stereo bedny a poslouchat muziku??? Pánové, můžete mi prosím poradit jestli má smysl uvažovat o receiveru Yamaha HTR-4065 pokud chci aby to nějak hrálo? Je dobře vybavený, má DLNA, airplay, ios appku na ovládání a přitom za hrozně zajímavou cenu (http://www.luxusni-elektronika.cz/polozka/yamaha_htr4065.html). Krmit tím budu asi něco jako Xavian Bombonus, Wharferdale Diamond 10.2 nebo Dali Zensor 1. Zdroj bude CD a itunes knihovna na síti, občas nějaký ten film. Poslouchám sigur ros, indie rock, klasiku. Trochu se tady s takovou sestavou mezi Vás audiofily bojím ;-) Původně jsem chtěl nějakou jednoduchou sestavičku entry-level zesíku a repro. Pak jsem si ale uvědomil, že většinou budu pouštět ze sítě a tak si asi nemá cenu hrát na nějakého puritána... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 Záleží jak moc jsi "hluchý". Zajdi si do nějakého studia, přines si hudbu co posloucháš a uvidíš (spíš teda uslyšíš).Ty Diamondy budou o hodně lepší než ten receiver....BTW odkud jsi? V Brně je mají na poslech.... Jsem ze severní moravy, občas na víkend Brno. Proč sis vybral receiver 5.1, když chceš k tomu kupovat stereo bedny a poslouchat muziku??? Popravdě 5.1 jenom proto, že nabízí funkce, které u stereo receiverů běžně zatím nejsou (dlna, airplay). Ale už jsem našel onkyo tx-8050, takže asi spíš došetřím a půjdu do něj. Věřím, že zvukově tam rozdíl bude. Ale v první řadě zamířím do nějakého poslechového studia ať si trochu udělám představu na vlastní uši :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 Dobre, racionalni hifi se stavi tak od 60 do 120. Vys jsou konickari, niz uzivatele bez vetsiho zajmu. Pod 40 za cely zetezec bych vybiral podle funkci a vzhledu, zvukove to bude vsechno zhruba stejne. Neni treba se stresovat, ze jeden reciever za 13 bude dalekp horsi, nez druhy za 19. Budou oba stejne. Takze se zamer na to, co se ti libi a na to, co ma ty funkce, ktere chces. Starosti s audiofilni kvalitou hod za hlavu a zbytecne se jimi netrap. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vintage Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 (upraveno) Přečti si prosím toto, alespoň první dva příspěvky: http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=4777Pokud chceš streamovat, tak si kup externí krabičku, není to dnes drahý. Jo a hifi obchodum se fakt radši obloukem vyhýbej :-D Jsem ze severní moravy, občas na víkend Brno. Popravdě 5.1 jenom proto, že nabízí funkce, které u stereo receiverů běžně zatím nejsou (dlna, airplay). Ale už jsem našel onkyo tx-8050, takže asi spíš došetřím a půjdu do něj. Věřím, že zvukově tam rozdíl bude. Ale v první řadě zamířím do nějakého poslechového studia ať si trochu udělám představu na vlastní uši :-) Upraveno 5. listopadu 2013 uživatelem vintage Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmikes Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 (upraveno) k tomu onkyu je tady trochu kritiky http://www.avsforum.com/t/1353726/beware-of-the-onkyo-tx-8 Ja bych mozna pouvazoval o tabletu/CD + dac + zes. Jo, a hlavne nechod poslouchat nekam, kde to hraje dobre. usetris si penize a starosti:) Upraveno 5. listopadu 2013 uživatelem xmikes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 Že jsem se vůbec ptal :-D A to jsem si chtěl jenom do prvního dospěláckého bydlení pořídit nějaké první dospělácké audio lepší než jsou moje creative aktivní 2.1 bedničky :-) Pořád mi totiž v hlavě hraje aparatura otce mojí bývalé. Už pořádně nevím co to bylo, ale bylo to příjemné. Hudba mě dává energii, takže něco potřebuju. Ale už se raději nebudu ptát, 60 litrů na to teď stejně nemám. (leda že bych nedával renovovat parkety, nesmontoval tu kuchyň... :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 Že jsem se vůbec ptal :-D A to jsem si chtěl jenom do prvního dospěláckého bydlení pořídit nějaké první dospělácké audio lepší než jsou moje creative aktivní 2.1 bedničky :-) Pořád mi totiž v hlavě hraje aparatura otce mojí bývalé. Už pořádně nevím co to bylo, ale bylo to příjemné. Hudba mě dává energii, takže něco potřebuju. Ale už se raději nebudu ptát, 60 litrů na to teď stejně nemám. (leda že bych nedával renovovat parkety, nesmontoval tu kuchyň... :-Dnehledě na to, že jestli chceš hi-fi komponenty živit nějakýma mptrojkama, tak to také nemá cenu. Pokud vinyl, cd nebo DAB+, tak jo, ale na nějaký streaming je to nesmysl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 V tomhle teda nejsem tak militantni. Dneska jsou streamovaci servisy s vysokou kvalitou. Na hifi kolem 60k uplne v klidu. Doba jde dal a dneska uz 32 kbps neposloucha uz nikdo. Pri 320 uz to 99 procent lidi nerozezna od originalu. Nektere moje originalni cd jsou tak spatne nazvucena, ze jakakoliv dobra mp3 320kpbs je strci do kapsy. Myslim, ze vsechny investice do toho kila se na vysledne kvalite podepise pozitivne a zdroj stale nebude nejhorsi clanek retezce. Zkusenost mi mnohokrat potvrdila, ze nez bedny a zesilovac jsou na takove urovni, ze zacne vadit mp3, tak je treba utratit vyrazne vic, nez 50k. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 V tomhle teda nejsem tak militantni. Dneska jsou streamovaci servisy s vysokou kvalitou. Na hifi kolem 60k uplne v klidu. Doba jde dal a dneska uz 32 kbps neposloucha uz nikdo. Pri 320 uz to 99 procent lidi nerozezna od originalu. Nektere moje originalni cd jsou tak spatne nazvucena, ze jakakoliv dobra mp3 320kpbs je strci do kapsy. Myslim, ze vsechny investice do toho kila se na vysledne kvalite podepise pozitivne a zdroj stale nebude nejhorsi clanek retezce. Zkusenost mi mnohokrat potvrdila, ze nez bedny a zesilovac jsou na takove urovni, ze zacne vadit mp3, tak je treba utratit vyrazne vic, nez 50k.tak to s tebou plně souhlasím, ale to by musely být ty mp3 všechny na 320 kbps, což bohužel nejsou. Ale pokud by měly být jediným zdrojem signálu pro hifi řetězec, tak myslím stačí zesík za 10 KKč a lepší bedničky regálovky za max. 15 KKč vč. kabeláže. Víc vydávat má dle mého cenu až při přehrávání jiných zdrojů, čímž samozřejmě nevylučuji rozdíly v masteringu jak LP i CD, ale i tak je považuji za lepší, nekompresní zdroje muziky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 Dnes poslouchám hudbu na koss porta pro, apple earpod nebo aktivních 2.1 creative. Otec má doma nějakou hifi sestavičku sony AVR 5.1 a repro mission, ale je to celkem bída. Zajdu si poslechnou ty xaviany ať si udělám představu jestli to za ty prachy vůbec stojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 Dnes poslouchám hudbu na koss porta pro, apple earpod nebo aktivních 2.1 creative. Otec má doma nějakou hifi sestavičku sony AVR 5.1 a repro mission, ale je to celkem bída. Zajdu si poslechnou ty xaviany ať si udělám představu jestli to za ty prachy vůbec stojí.i ty nejlepší repro odehrajou pouze to, jak kvalitní do nich přivedeš zdroj signálu a čím to budeš zesilovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2013 Dobre, racionalni hifi se stavi tak od 60 do 120. Vys jsou konickari, niz uzivatele bez vetsiho zajmu. Pod 40 za cely zetezec bych vybiral podle funkci a vzhledu, zvukove to bude vsechno zhruba stejne. Neni treba se stresovat, ze jeden reciever za 13 bude dalekp horsi, nez druhy za 19. Budou oba stejne. Takze se zamer na to, co se ti libi a na to, co ma ty funkce, ktere chces. Starosti s audiofilni kvalitou hod za hlavu a zbytecne se jimi netrap.+1 to můžu potvrdit ... když si letmo spočítám aktuální sestavu jak vypadá po všech upgradech - CDpřehrávač mám třetí, předzesilovač druhý, monobloky mám druhé, repro jsou myslím čtvrté, kabely ani nepočítám - tak jsem právě v tom pásmu do 120kKč a fakt jsem přestal vymýšlet chujoviny jak to ještě vylepšit - není třeba, hraje to naprosto lahodně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 6. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2013 Dnes poslouchám hudbu na koss porta pro, apple earpod nebo aktivních 2.1 creative. Otec má doma nějakou hifi sestavičku sony AVR 5.1 a repro mission, ale je to celkem bída. Zajdu si poslechnou ty xaviany ať si udělám představu jestli to za ty prachy vůbec stojí.Hlavně v klidu,žádný unáhlený rozhodnutí.Pokud poslední roky posloucháš hudbu na tom,co píšeš,tak ti bude připadat,že to drahý stereo bude hrát jakoby nedynamicky,čistě nebo rovně.Prostě jestli máš uši naučený na PC bedýnky,kde basuje subwoofer(huhly huhly),tak se může stát,že se ti to nebude líbit.Ale pak prozřeš a řekneš si-jak jsem mohl poslouchat hudbu na peckách od Applu?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angus Odesláno 6. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2013 ...ono taky záleží na tom,kde to budeš poslouchat a co budeš poslouchat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palom Odesláno 6. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2013 (upraveno) Poraďte mi, jaké mám koupit reprobedny k této mašince. Mám k ní připojené bedny, které jsem si před 25 lety vyráběl a hrají furt dobře. Ale chtělo by to nějaký hezčí kus nábytku. Zatím jsem našel tyhle,http://reproduktory.tvm-valmez.cz/dvoupasm...5-07-p-192.htmlhttp://reproduktory.tvm-valmez.cz/tripasmo...5-50-p-195.htmlale třeba víte o něčem lepším. V poslední době to využívám hlavně jako zesilovač, mám k tomu připojený DVB-T příjímač s HDD, takže na tom jde digitální TV, digitální rádio, občas nějaké CD nebo MP3. Počítačových bedniček jsem vyzkoušel tuny, ty opravdu ne, bedničky z různých minivěžiček jsou stejná bída. Ty dělané bedny hrají opravdu nejlíp. Uvažoval jsem i o tom, nakoupit reproduktory, výhybky, nařezat lamino a něco vyrobit. Ale za ty peníze se to skoro nevyplatí vyrábět. PS: Hi-Fi weby už jsem prolezl, vím, že bedny pod 100 000,- nehrají a že to mám vyhodit a koupit si nový receiver a zesilovač a přezesilovač a podzesilovač a zbourat barák a postavit poslechovou místnost a ....., ale tomu bych se rád vyhnul. ..problem tohoto zosilovaca je, ze ma aktivne chladenie a pri vyssom vykone vrci ventilator. t.j. pozeral by som sa po bedniach s vysokou citlivostou a hlavne rovnakou impedanciou aku ma reciever (neviem ci su to 4 alebo 6 ohmov), ak tam narves nieco ine, zacne sa ti krabica prehrievat a ventik tocit, co ti znizi kvalitu posluchu....ostatne je to co je zakald pre vsetky, min.3 pasma, dobra vyhybka, drevo atd...(v normalnej cenovej relacii sa daju kupit JAMO) Upraveno 6. listopadu 2013 uživatelem palom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 6. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2013 ...ono taky záleží na tom,kde to budeš poslouchat a co budeš poslouchat Místnost 4,5x5x3,5m. Na zemi parkety, jinak omítky. Sedačka boconcept smartville látková poměrně masivní, záclony. Akusticky to nebude ideální, ale nejhorší snad taky ne. Poslouchám kasiku, indie rock, ale hlavně to musí zahrát Sigur Ros :-) zatím se jdu soustředit na rekonstrukci, takže mám do konce roku o zábavu postaráno. Pak zas budu vymýšlet hlouposti :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2013 Včera som si spravil radosť s novými stĺpmi od Chario Silverette 100 TW... mám z nich radosť... Poradí niekto z miestnych audiofilov k nim zosilovač v cenovej hladine +- 500,- EUR ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palom Odesláno 10. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2013 (upraveno) ja by som si dal NAD C 326BEE B, ale ak by si chcel setrit dost ponizil hladinu Harman Kardon, ale co do vnutra teraz davaju, to fakt neviem :-)..problem je, ze za rovnake prasule dostanes od yamahy mnozstvo dalsich cingrlatok (mimo ineho aj optiku)...zvukovo je to vsak neporovnatelne Upraveno 10. listopadu 2013 uživatelem palom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2013 Ty zakladni NADy odvadely vzdycky poctivou praci. To neni spatny napad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se