Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Tak pak je ale divné že přehráváš do toho převodníku, když není nastavený jako výstupní zařízení. Neznám ten převodník, ještě bych se podíval ve správci zařízení, jestli tam není nějaké nastavení. A Tidal o tom převodníku ví? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten řádek "vlastnosti zařízení" ti otevře malé okno kde je několik záložek, jedna z nich je Upřesnit, tam je pak Výchozí formát a rozbalovací menu Vyberte vzorkovací frekvenci a bitovou hloubku

Ale na tvém místě bych se ze všeho nejdříve podíval na nastavení v Tidalu - velvo nahoře Settings / Streaming / Sound output / (more settings) Passthrough MQA ZAPnout - tím pádem appka pošle do DACu původní "datový balík" a ten se "rozbalí" aneb dekóduje teprve v DACu - to platí pro MQA-ready převodníky, což je tvůj případ

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Duke650 napsal:

Ten řádek "vlastnosti zařízení" ti otevře malé okno kde je několik záložek, jedna z nich je Upřesnit, tam je pak Výchozí formát a rozbalovací menu Vyberte vzorkovací frekvenci a bitovou hloubku

Ale na tvém místě bych se ze všeho nejdříve podíval na nastavení v Tidalu - velvo nahoře Settings / Streaming / Sound output / (more settings) Passthrough MQA ZAPnout - tím pádem appka pošle do DACu původní "datový balík" a ten se "rozbalí" aneb dekóduje teprve v DACu - to platí pro MQA-ready převodníky, což je tvůj případ

Hm, tak to asi bude nejlepší řešení. Toto já u sebe nemám. 

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Oplt
před 5 minutami, Duke650 napsal:

To mám

20220130_134255.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jak máš nastavené ty tři toggle switche v Tidal aplikaci, to je OK, nech je tak, a nemusíš řešit nic dalšího, vše si ošéfuje tandem Tidal - DAC

Jo a kdyby někdo měl chuť prokousat se kontroverzí na téma MQA, tak zde

https://www.headphonesty.com/2021/05/tidal-mqa-golden-sound-debate/

Odkaz ke komentáři

Což o to, po světě se jich pohybuje určitě dost, ale já po zkušenostech obchoduji nejraději z ruky do ruky a tím se okruh velmi zužuje.

Třeba jsem ušetřil. Stejně jsem chtěl nejvíc jenom samotný zesilovač, možná bych užil tuner, ale CD už prakticky nepoužívám.

Díky tomu nezdaru jsem vytáhl jeden starší zesík z garážových zásob, na který jsem se dlouho chystal, vyčistil ho a zase hraje jak víno.

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...