Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

před 17 minutami, zerrou napsal:

povinna jazda... HI-RES

20240209_190656.jpg

Amused to Death je luxusní záležitost, konec konců se mi líbí celá Waterse sólová tvorba. Na druhou stranu musím přiznat, že tomu chlapíkovi hrabe čím dál tím víc 😵‍💫

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, Duke650 napsal:

Hmm, horší než RW v hires je už jen RW na vinylu ... oh wait, vlastně RW live 😞 to posluchač dostane i koňskou injekci antisemitismu 😞  nikdy mu neodpustím, jak rozjebal Pink Floyd

...každý to máme inak,mojim referenčným bodom v hudbe sú zimomriavky,,husina,,nie či je spevák vrah,narkoman,či asociál.. 

Odkaz ke komentáři

On 2/9/2024 at 7:32 PM, zerrou said:

...každý to máme inak,mojim referenčným bodom v hudbe sú zimomriavky,,husina,,nie či je spevák vrah,narkoman,či asociál.. 

tak ale hudba nejde uplne oddelit od autora - specialne nie takato.. Ja som ho mal rad, aj ked som vedel, ze je nazorovy oportunista a povahou neznesitelny kokot. Ale s tou jeho muzikou a schopnostou produkovat show ako nikto iny to bolo v rovnovahe, mozno aj symbioticke - aspon ta druha cast. Ale ked zacal obhajovat Vladolfa tak odvtedy som si ho uz nepustil. Jednoducho ho neznesiem. V takej hudbe ako tvori on je to podstatna vec. Keby v afekte zabil manzelku alebo sa prefetoval, to su v zasade bezvyznamne osobne tragedie - dotykaju sa len toho cloveka a jeho bezprostredneho okolia. Ale to ze ma svetonazor netvora a este ho aj na stare kolena hlasi do sveta, to je uplne nieco ine.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, instant napsal:

tak ale hudba nejde uplne oddelit od autora - specialne nie takato.. Ja som ho mal rad, aj ked som vedel, ze je nazorovy oportunista a povahou neznesitelny kokot. Ale s tou jeho muzikou a schopnostou produkovat show ako nikto iny to bolo v rovnovahe, mozno aj symbioticke - aspon ta druha cast. Ale ked zacal obhajovat Vladolfa tak odvtedy som si ho uz nepustil. Jednoducho ho neznesiem. V takej hudbe ako tvori on je to podstatna vec. Keby v afekte zabil manzelku alebo sa prefetoval, to su v zasade bezvyznamne osobne tragedie - dotykaju sa len toho cloveka a jeho bezprostredneho okolia. Ale to ze ma svetonazor netvora a este ho aj na stare kolena hlasi do sveta, to je uplne nieco ine.

rozumiem ti,mám to tak s Džeksnom a veta z dokumentu.... išlo sa spať,keď na ,,hodinách'' prekryla veĺka ručička malú..rezonuje vo mne,vždy keď počuvam jeho hudbu a neviem ju vnímať ako pred tým...a práve preto sa to snažím,aj keď nie vždy,úspešne oddelovat....

Odkaz ke komentáři

Prosím o radu místní odborníky :-).... Chtěl bych si koupit k televizi bezdrátové sluchátka(velké přes hlavu), které bych napojil na domácí kino(Onkyo HT-R494) a šlo je taky propojit přes bluetooth s iPhonem. Ideálně kdybych je měl postavené v dokovací stanici u televize - stále nabité a připravené 🙂 Existuje prosím něco takového? 

Odkaz ke komentáři

Já se omlouvám předem pokud melu z cesty, ale fakt to má z vinylu dobrý zvuk, nebo je to prostě jen nostalgie/koníček?

Ptám se proto, že kolikrát narazím na YT na desku nahranou z vinylu a vždycky je ten zvuk z menší či větší části zprasenej.

Jinak celkem chápu apeal sbírání vinylů, sám jsem taky pár limitovaných vinyl edicí koupil, abych podpořil své oblíbené autory, ale v podstatě se mi to valí v šuplíku ;)

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, OndraPod napsal:

Já se omlouvám předem pokud melu z cesty, ale fakt to má z vinylu dobrý zvuk, nebo je to prostě jen nostalgie/koníček?

Ptám se proto, že kolikrát narazím na YT na desku nahranou z vinylu a vždycky je ten zvuk z menší či větší části zprasenej.

Jinak celkem chápu apeal sbírání vinylů, sám jsem taky pár limitovaných vinyl edicí koupil, abych podpořil své oblíbené autory, ale v podstatě se mi to valí v šuplíku ;)

YT znamená YouTube? Jakože na YouTube najdeš muziku nahranou z vinylu a je zprasená? Jen abych to pochopil :cheers:  No, dle mého názoru je nejlepší když chceš něco zkusit, tak to prostě zkusit, jedině tak zjistíš zdali ti to vyhovuje. Někoho gramec doslova uráží a nedává mu spát, někoho ten zvuk chytne za srdce a baví ho, a do této skupinu patřím i já a nestydím se za to 🤙 A proč ne, každý jsme jiný. Donesl mě ho Ježíšek a od té doby mám už 20 placek a těším se na další, moc mě to baví... jak říkám, zkus to a uvidíš.

Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, African napsal:

YT znamená YouTube? Jakože na YouTube najdeš muziku nahranou z vinylu a je zprasená? Jen abych to pochopil :cheers:  No, dle mého názoru je nejlepší když chceš něco zkusit, tak to prostě zkusit, jedině tak zjistíš zdali ti to vyhovuje. Někoho gramec doslova uráží a nedává mu spát, někoho ten zvuk chytne za srdce a baví ho, a do této skupinu patřím i já a nestydím se za to 🤙 A proč ne, každý jsme jiný. Donesl mě ho Ježíšek a od té doby mám už 20 placek a těším se na další, moc mě to baví... jak říkám, zkus to a uvidíš.

jj, myslel jsem You Tube. Jinak se mi i párkrát stalo že jsem omylem sosnul vinyl rip, kdyže jsem si stahoval "zálohu" svých poctivě zakoupených alb ;) 

Mně zvuk vinylu(nebo spíš ruchy s tím spojené) prostě irituje, jinak kolikrát poznám kulový jestli má MP3 nahrávka 160kbps nebo 320kbs. YT je skvělej na hledání nových nahrávek nebo i starých a jako inspirace.

Drtivou většinu oblíbených alb mám zakoupenou v digitální formě jako FLAC a poslouchám hlavně přenosný HiRes + IEM. Méně často pak počítač a 4" studiový bedýnky s 8" subem.

Jenom mě prostě zajímalo co na tom vinylu všichni vidí, protože je to vždycky hlavní téma když vyjde nová deska, všichni se ptaj kdy bude vinyl. A proč vůbec někoho napadne ripovat vinyl do FLACu :D

Odkaz ke komentáři

Taky jdu kolem a chtěl bych jednu radu. 

Koupil jsem na poslech jako přehrávač novinku Fiio R7. Poslouchám z ní do sluchátek a mám připojený SSD externí disk 4 TB s muzikou. A teď uvažuji koupit nějaké bedýnky pro poslech. Fio sice vyrábí aktivní reproduktory SP3, ale ty nemají lineární vstup, ani nejsou bezdrátové. Anebo mám možnost koupit bezdrátové KEF LSX za dobrou cenu a tak se ptám zda a jak tohle propojit bezdrátově, pokud bych je postavil na druhý konec obýváku. Cca 4 metry od zdroje. Díky moc za případné rady.

Odkaz ke komentáři

před 55 minutami, Duke650 napsal:

Ahoj a díky, sice to v podstatě nic nezodpovědělo, jenom že přes bluetooth ano. Mně jde spíše o možnost připojení přes WiFi. Jestli třeba jde hudbu streamovat z R7 přes Roon, který R7 má funkční. Ale i tak díky moc za případné další odpověďi.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...