Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Nedavno jsem si na prehravani poridil Olive one, rozhodlo o porizeni moznost interniho HDD a prehravani bezztratovych souboru, hlavne flac a alac. Taky se to da ovladat pres telefon a dokonce primo pripojit bedny, ma to v sobe zesik. http://trustednerd.com/2015/07/25/review-olive-one-the-one-solution-to-your-music/

I proto jsem dal do prodeje mou sestavu a dam asi i vintazni Pioneery z 80. let.

To vypada dobre, kouknu na to, diky ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj omrkni to, docela jsem vybiral nez jsem nasel neco, co bude presne pro me. A nelituju.

Dalsi Nor, skvele :) Mne se posledni dobou o Norsku zda cim dal vice, uvazuji o navratu. Jen se tam nesmi chovat zvirata, ktera chovam... a to je dost velka prekazka.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Ahoj pánové... z důvodu nekompatibility sluchátka/mobil jsem se rozhodl koupit přehrávač... ráno jsem byl pro X1. Sluchátka mám Senheiser IE8.
Byl jsem zvyklý poslední roky muziku poslouchat přes Play music (jako Spotify, ale pro Android) a teď nevím, odkud sehnat kvalitnější nahrávky.
Existuje nějaká měsíční subskripce pro kvalitní muziku? Bylo to fakt pohodlné :D

A ještě jeden zcela začátečnický dotaz - jak je to s kvalitou hudby? Má cenu shánět všechno ve FLAC (vzhledem k tomu mému setupu a faktu, že tomu rozumím jak koza petrželi), nebo jsou "dobré" i třeba 320kbitps?
Díky :)

Odkaz ke komentáři

Lossless vs 320kbps je individuální věc každého soudruha

Tady si stáhni Little Wing ve dvou verzích

https://www.dropbox.com/sh/ctbtxo2dkb73zel/AADQP6BM0d5g2txNi5WFOEz3a?dl=0

jednou ve FLAC 16bit / 44,2 kHz a jednou WMA 320 kbps

a sám si řekni jak to slyší tvoje ucho na tvých sluchátkách ze tvého zdroje

Obě ukázky jsem konvertoval z origo FLAC 24 bit / 88,2 kHz, ale to sem dávat nebudu, má 129 MB :-)

Odkaz ke komentáři

@Trojan

Taky jsem kdysi řešil podobný problém mp3 320 se už dá použít a to je z těch ztrátových kodeků ten méně povedený narozdíl AAC, WMA nebo OGG.

Skladuj to doma ve flacu - redbook a na cesty udělej ztrátové mp3 atp.

Co se týká rozdílů - pokud jsou slyšet - záleží od nahrávky, její kvality už od zdroje ve studiu až po finální zpracování k vydání.

Vysoké tóny nejvíce trpí, vzniká tam jakási zrnitost podobná kostičkám digitálních fragmentů ve videu a pak ještě prostor, lokalizace nástrojů (jsou ořezané harmonické)atp. No a čím lepší audio řetězec tím víc je to slyšet.

Btw flacy s malým podílem vysokých tónů mají klidně kolem 700 kb/s kdežto nahrávky s vysokým podílem vysokých tónů mají klidně i k 1100 kb/s.

Upraveno uživatelem ohrenstein
Odkaz ke komentáři

Bez mučení přiznávám, že rozdíl neslyším. :)

vždy to také záleží na zbytku řetězce. Zesilovač v pc je tak trochu s.ačka, sluchátka do uší taky. S normálním zesíkem a AKG např. bys to možná slyšel. A také záleží na sluchové paměti u známějších kousků...

Odkaz ke komentáři

Však jsem psal, Fiio X1 a Senheiser IE8. Z notebooku nic neposlouchám, zalomil jsem v něm jack :D já myslím že kvalitnější mp3 mi asi budou stačit, vzhledem k tomu že jsem dosud žil na streamované hudbě hrané na mobilu :) moc děkuji všem za pomoc

Odesláno z mého SM-N9005 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Sluchátka do uší jsou taky sr.čka ... takový výkřik zaslouží tesat do kamene...

A četl jsi někdy nějaký test in ear sluchátek? Ani Sennheiser za dvojku není až tak moc přesvědčivý... Prostě sluchátkový telefon bez basů a větších výšek

Odkaz ke komentáři

Pokud se odvoláváš na čtené testy a ne na vlastní zkušenost tak začínám chápat  ...

prosím nechtěj abych tady vypisoval výčet dobrých až výborných in-ear sluchátek, která jsem slyšel

Skutečně existuje hafo in-ear, která nestojí za námahu (sr...a)

A existuje docela dost velmi slušně až výborně hrajících in-ear sluchátek.

Odkaz ke komentáři

Ty moje byly ve své době asi za 6.5k a údajně nejlepší jednoměničová... Ale v prodeji už pár let myslím nejsou. Nevím jak to jde dopředu...

Ale ač tomu moc nerozumím tak mi přijde že odsoudit in ear sluchátka kvůli sennheiserům za 2k (kolik různých verzí s jedním n či dvěma s už jsem použil? :D) je docela nefér... Jakože škodovka je na hovno kvůli fabii 1.0mpi...

Odesláno z mého SM-N9005 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud se odvoláváš na čtené testy a ne na vlastní zkušenost tak začínám chápat  ...

prosím nechtěj abych tady vypisoval výčet dobrých až výborných in-ear sluchátek, která jsem slyšel

Skutečně existuje hafo in-ear, která nestojí za námahu (sr...a)

A existuje docela dost velmi slušně až výborně hrajících in-ear sluchátek.

Neodvolávám se samozřejmě vůbec jen na testy, to byl jeden z příkladů. V tom případě prosím přijmi jako fakt, že jsem za 30 let ještě neslyšel pořádně hrající in ear sluchátka, bez ohledu na značku, původ a cenu. Ale nehodlám tu vyvolávat zase nějaký flame.

Odkaz ke komentáři

No flame, jen to prapůvodní tvrzení vyznělo na můj vkus velmi paušalizujícím dojmem :-)

Půjčím ti někdy JH Angie :-)

\Ne ne, tak to byla jen nějaká zkratka, nechtěná. JH Angie si rád půjčím a o paušalizaci nešlo.

Odkaz ke komentáři

Pocítil jsem audiofilskou horečku když jsem se cítil mírně špatně při pouštění skladeb v MP3.
Trochu to ze mě ale spadlo ve chvíli kdy sem zjistil, že si dávám ty sluchátka do uší celou dobu horizontálně obráceně....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...