Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Myslim, ze cim lepsi lepsi hifi, tim je ten rozdil slysitelnejsi. Dodnes jsem tomu neveril, ale po vymeneni sitoveho kabelu to zacalo hrat o tolik prostorneji a s tolika basy, ze jsem myslel, ze jsem omylem dal basy na plne pecky a hlasiteji hlasistost. Uplne jiny zvuk. Pak jsem jeste dovymenil ty reprokabely a je to jako bych poridil jiny aparat. Pro me tedy investice do drazsich kabelu se rozhodne vyplatila. 

Ta pracka jde ted mimo me. Vrazil jsem za posledni mesic do toho tolik, ze musim brzdit. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A pozitivní vedlejší efekt je, že člověk má nutkání poslechnout si znova všechna alba a objevovat na nich nové veci

+1. Je to v podstatě, jako bys je slyšel úplně poprvé...

Odkaz ke komentáři

@nAscA: Nerad kazím harmonicky kulatý zvuk, ale ono zásadní zlepšení audio-zážitku po vlastnoruční instalaci "prémiového napájecího kabelu" (notabene píchnutého do zásuvky ze které dál vedou vymačkané jiskřící hliníkové dráty a na stejném okruhu visí pračky, fény, mixery, mikrovlnky a výtahy) není s prominutím nic jiného než placebo-efekt. Ale nezavrhuju to, pokud to vede k tomu že si "hifista-kutil" aspoň znova a důkladně vychutná celou sbírku...  :whistling:

Odkaz ke komentáři

@nAscA: Nerad kazím harmonicky kulatý zvuk, ale ono zásadní zlepšení audio-zážitku po vlastnoruční instalaci "prémiového napájecího kabelu" (notabene píchnutého do zásuvky ze které dál vedou vymačkané jiskřící hliníkové dráty a na stejném okruhu visí pračky, fény, mixery, mikrovlnky a výtahy) není s prominutím nic jiného než placebo-efekt. Ale nezavrhuju to, pokud to vede k tomu že si "hifista-kutil" aspoň znova a důkladně vychutná celou sbírku... :whistling:

Jeden zvukar-profik ma raz presviedcal ze hudba z paleneho CD hra tak nejak tvrdsie, menej detailne ako hudba z originalu (lisovaneho). A podlozil tuto teoriu fyzickym tvarom stopy na palenom vs. lisovanom cd (ostry hranaty "zaznam" vs oble diery.)

Odkaz ke komentáři

Duke650: No, nechtěl jsi být moc přímý. Kroutil ses jako had, abys někomu nekazil radost, ale to sdělení v tom šlo jasně rozkódovat. ;-)

Já teda mám 3,5 kW pračku a proud na celý řetězec si indukuju v ní, ale i tak to zlepšení bylo mírné. Bylo, ale ne den a noc. Jde o to, jak kvalitní je napájecí část ve stroji samotném. Takže paradoxně u velmi kvalitních samograjů, myslím kvalitních, ne krásně zářících, lesklých a drahých, (Spectral, Bryston, Audio Research, Audionet,..) je přínos pračky menší, než u levnějších strojků. Ovšem, samozřejmě, kdo má na Spectral, tak má i má dobrou pračku. Řečené nemění noc na tom, že pračka má poměr zlepšení/náklady jeden z nejlepších v audio světě vůbec. A abych byl zcela upřímný, tak předražené síťové kabely mají tento poměr úplně nejhorší. Tak mluví má zkušenost a mé uši. A Ken tak pro info, i zkušenost dvou lidí, se kterými jsem tyhle věci mnohokrát probíral, Bunta a Dudek.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Slepe testy na ruznych forech mluvi trochu jinak, a to je typci delali i na manzelkach... To, ze je to jasne slysitelne, by u me poznal snad i hluchy, protoze to byl fakt markantni rozdil. Ale kabel nebyl nejdrazsi, spis jsem potreboval nove reprokabely, tak jsem ho k nim pridal. Placebo mozna je si namlouvat, ze kabel nemuze zmenit zvuk. Ale mozna je to tim, ze tech spotrebicu mam pripojenych velmi malo a na prodluzovacce je nejake stineni, nic audiofilniho.

Sluch mam docela dobry, zpival jsem ve sboru dlouhou dobu. 

Odkaz ke komentáři

Duke650: No, nechtěl jsi být moc přímý. Kroutil ses jako had, abys někomu nekazil radost, ale to sdělení v tom šlo jasně rozkódovat. ;-)

Já teda mám 3,5 kW pračku a proud na celý řetězec si indukuju v ní, ale i tak to zlepšení bylo mírné. Bylo, ale ne den a noc. Jde o to, jak kvalitní je napájecí část ve stroji samotném. Takže paradoxně u velmi kvalitních samograjů, myslím kvalitních, ne krásně zářících, lesklých a drahých, (Spectral, Bryston, Audio Research, Audionet,..) je přínos pračky menší, než u levnějších strojků. Ovšem, samozřejmě, kdo má na Spectral, tak má i má dobrou pračku. Řečené nemění noc na tom, že pračka má poměr zlepšení/náklady jeden z nejlepších v audio světě vůbec. A abych byl zcela upřímný, tak předražené síťové kabely mají tento poměr úplně nejhorší. Tak mluví má zkušenost a mé uši. A Ken tak pro info, i zkušenost dvou lidí, se kterými jsem tyhle věci mnohokrát probíral, Bunta a Dudek.

Předpokládám, že to ale zhola nic nemění na známém pravidlu, že řetězec hraje pouze do výše kvality jeho nejlevnějšího článku. To pak nepomůže ani cd a zesilovač Accuphase s pračkou, když např. bude hráno na repro za dvacku (kdo se orientuje, ví, že se jedná jen o příklad)

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

Slepe testy na ruznych forech mluvi trochu jinak, a to je typci delali i na manzelkach... To, ze je to jasne slysitelne, by u me poznal snad i hluchy, protoze to byl fakt markantni rozdil. Ale kabel nebyl nejdrazsi, spis jsem potreboval nove reprokabely, tak jsem ho k nim pridal. Placebo mozna je si namlouvat, ze kabel nemuze zmenit zvuk. Ale mozna je to tim, ze tech spotrebicu mam pripojenych velmi malo a na prodluzovacce je nejake stineni, nic audiofilniho.

Sluch mam docela dobry, zpival jsem ve sboru dlouhou dobu.

Ak bol po vymene napajacieho kabla (nechajme teraz reprokable bokom) naozaj markantny rozdiel tak si skor myslim ze si tam mal predtym nejaky problem/zradu a pri vymene kabla si ju nechtiac vyriesil. Napajaci kabel naozaj nemoze mat vplyv ako popisujes, neda sa to ani teoreticky zdovodnit.
Odkaz ke komentáři

V 9 z 10 pripadu, ktere jsem videl/slysel, byla nejslabsim clankem akustika poslechove mistnosti.

To plati bohuzel i u nas doma a dokud se deti neodstehuji, tak pres to proste nejede vlak

proto jedu 90% casu pres sluchatka

jj, to je větší věda, než obsah, kabeláž a hardware. 

Odkaz ke komentáři

Jo, to o té akustice místnosti a s tím souvisejícím umístěním beden podepisuji. A taky panelák, takže velmi nízká poslechová hlasitost. Síťový kabel nebyl nejslabší článek nikdy. Ani na dvojčeti, alias jezevčíkovi, od Vietnamců, ani na sestavě za mega.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Ja taky nikde netvrdil, ze sitovy kabel byl nejslabsi casti.. ja se jen podivil te zmene. Taky tezko pri pouhe vymene sitoveho kabelu za jiny, zalezitost cca 30 sekund, jsem mohl nekde neco nechtene opravit :) Do dnes jsem byl k nejake vetsi zmene skepticky, Libor muze potvrdit :D Jedine co me napada, ze kabel vede pobliz docela vykonneho PC a tento novy je mnohem lepe stineny.

Akustika je dulezita vec, kdysi jsme ve zkusebne museli tuto situaci resit i kvuli sousedicim kancelarim a jen za tu malou mistnustku slo do izolace a odhlucneni a akustiky cca 700tis. Skoda, ze jsme rok na to vyhoreli :)

Odkaz ke komentáři

Dodnes jsem neveril, ze by vymena sitoveho kabelu mohla udelat se zvukem radikalni zmenu. Mylil jsme se. Zakoupil jsem i jine repro kabely a je to mazec.

tak ono je tu takych viac co neveria.. ani ked to pocuju :)

@nAscA: Nerad kazím harmonicky kulatý zvuk, ale ono zásadní zlepšení audio-zážitku po vlastnoruční instalaci "prémiového napájecího kabelu" (notabene píchnutého do zásuvky ze které dál vedou vymačkané jiskřící hliníkové dráty a na stejném okruhu visí pračky, fény, mixery, mikrovlnky a výtahy) není s prominutím nic jiného než placebo-efekt. Ale nezavrhuju to, pokud to vede k tomu že si "hifista-kutil" aspoň znova a důkladně vychutná celou sbírku...  :whistling:

Amen.

vy v tom norsku sa tiez modlite ku kazdemu trollovi

Jeden zvukar-profik ma raz presviedcal ze hudba z paleneho CD hra tak nejak tvrdsie, menej detailne ako hudba z originalu (lisovaneho). A podlozil tuto teoriu fyzickym tvarom stopy na palenom vs. lisovanom cd (ostry hranaty "zaznam" vs oble diery.)

...a to by si cumel ze mal tak trochu aj pravdu. v zaciatkoch mali s napalenymi CD mediami vacsie ci mensie problemy prakticky vsetky bezne CD prehravace, teda tie ktore neboli zalozene na pocitacovych mechanikach. Tvar stopy / odrazivost materialu / uspesnost citania mechanikou / spracovanie takych dat/buffering/jitter.. Paradoxne, po tom co sa do vyvoja nahravatelnych CD medii opreli velke znacky, najlepsie media svojej doby boli lepsie na dlhodobu archivaciu muziky ako originalny vylisok. Kodak Gold Ultima este dnes stoja 1,5USD ZA KUS ak ich niekde na ebayi najdes. Da sa to vyguglit, je o tom zopar vlakien na stereophile aj vselikde inde. je to tak na hranici alchymie, ale treba si uvedomit akym sposobom cita mechanika data z CD a ze nie je digital ako digital.. 

Ak bol po vymene napajacieho kabla (nechajme teraz reprokable bokom) naozaj markantny rozdiel tak si skor myslim ze si tam mal predtym nejaky problem/zradu a pri vymene kabla si ju nechtiac vyriesil. Napajaci kabel naozaj nemoze mat vplyv ako popisujes, neda sa to ani teoreticky zdovodnit.

ano, mal tam problem. S NAPAJACIM KABLOM. "neda sa to ani teoreticky zdovodnit?" ..brouci pytlici, vy tu mate nejaky zraz alebo co?

Odkaz ke komentáři

@Instant: chapem a suhlasim ze mali mechaniky problemy s citanim. Ale ked ta muzika nejde plynule lebo nema pristroj dost dat je ina vec ako tvrdit ze to hra inak kvoli tvaru stopy - jedna sa o digitalny zaznam, ziadnu alchymiu. Ak prehravac tie data precita, su rovkane z paleneho ako aj lisovameho cd.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...