PavelK Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Mým novým přírůstkem je model L2.648.4.78.6 z kolekce Longines Master Collection. Celá tato kolekce mě přímo nadchla, líbí se mi z ní prakticky všechny modely. Těžké ovšem bylo vybrat si jeden. Stopky, rezerva chodu, velké datum - všechny tyto komplikace by se mi líbily a všechny jsou také v kolekci dostupné, ovšem ne v jednom modelu zároveň. Nakonec jsem vsadil na čitelnost a vybral model s velkým datem. Kolekce obsahuje ještě jiný model s velkým datem, přednost jsem dal tomuhle, protože jsem preferoval centrální vteřinovku a také velké datum je čitelnější. Protože jsem netrval na nových hodinkách, naopak jsem toužil po nižší ceně, následovalo dlouhé sledování eBay. Tento model se tam použitý moc často neobjevuje. Ale zadařilo se a přestože nákup vypadal trochu rizikově, všechno dobře dopadlo. Parametry hodinek: leštěné ocelové pouzdro o průměru 40 mm, vypouklé safírové sklo, stříbřený gilošovaný ciferník s černými natištěnými číslicemi, modřené ručky, průhled dýnkem na zdobený strojek, vodotěsnost 30 m. Strojek nese označení L607 a vychází z ETA 2986. Má velké datum na trojce, což se často nevidí. Vlastně jsem zatím nenašel žádné jiné hodinky s tímto strojkem. Zajímalo by mě, proč se vyskytuje tak řídce. Samozřejmě by se našlo pár drobností, které bych mohl hodinkám vytknout: datumovka by mohla být blíž u kraje ciferníku, čímž by se eliminovala ukousnutá trojka, logo by mohlo být plastické, vodotěsnost větší. Minutové indexy jsou na zkoseném kroužku kolem ciferníku, což ho opticky zvětšuje, na druhé straně to přináší malou nevýhodu, že ručky nedosahují až k indexům. Hodinky jsou vybaveny ocelovým náramkem, který je převážně leštěný, s matným středem. Rád bych ho střídal s koženým řemínkem, ale vhodný se těžko hledá, protože rozteč nožek je poněkud neobvyklých 21 mm. Originální je sice hezký, ale jeho cena se mi zdá nepřiměřená. Možná by se dal bez problémů použít řemínek 22 mm, jen se trochu obávám, jestli by to nevypadalo divně. Nemáte případně zkušenost či fotku takové kombinace?
Baker Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Hodinky jsou vybaveny ocelovým náramkem, který je převážně leštěný, s matným středem. Rád bych ho střídal s koženým řemínkem, ale vhodný se těžko hledá, protože rozteč nožek je poněkud neobvyklých 21 mm. Originální je sice hezký, ale jeho cena se mi zdá nepřiměřená. Možná by se dal bez problémů použít řemínek 22 mm, jen se trochu obávám, jestli by to nevypadalo divně. Nemáte případně zkušenost či fotku takové kombinace? Ono dost zalezi, jak je ten reminek tuhy, nektere zmacknes tak, ze je to bez problemu, jine vypadaji blbe. Dalsim resenim je ziletka, kdyz se ti na kazde strane podari obrat 0.5mm, a pokud nema remen prositi prilis blizko ke kraji, nejde to poznat. Jinak pekne hodinky. Ale uz maji neco za sebou, ne ?
Senseeei Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Velmi decentne hodinky. Na kozi budu vyzerat este o triedu vyssie.
Radius Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Můžu se zeptat pro představu na cenu toho koženého řemenu u dealera? Mám L3.642.4.56.6 a ocelový tah na ně stojí u dealera něco kolem 4k. Děkuji Hodinky jsou zajímavé, mám slabost pro Longines, ale toho leštěného tahu bych se asi uleštil
Návštěvník Kamil Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Krásný hodinky, gratulace! Ta trojka je snad první uříznutá číslice na ciferníku, která mi nevadí. Ještě bych snesl trochu lepší vodotěsnost.
PavelK Odesláno 19. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Ale uz maji neco za sebou, ne ? Není to tak zlé, trochu vidět je akorát jeden malý ťukanec na lunetě. No a samozřejmě je lehce poškrábaný tah, to je hned. Spíš jsem je měl před focením důkladněji vyčistit, jenže to jsem zjistil až z fotek a nechtělo se mi je fotit znova.
PavelK Odesláno 19. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Můžu se zeptat pro představu na cenu toho koženého řemenu u dealera? Mám L3.642.4.56.6 a ocelový tah na ně stojí u dealera něco kolem 4k. Děkuji Ptal jsem se v Koscomu, objednali by ho, cenu mi řekli jen odhadem, a to 7000 až 10000 (bez spony). Myslím, že kvalitní aligátor by se dal koupit za výrazně méně, ostatně i tam mi nabídli Hirsh za 2900, jen je problém s tou šířkou 21 mm.
cali Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Krásný hodinky, gratulace! Ta trojka je snad první uříznutá číslice na ciferníku, která mi nevadí. Ještě bych snesl trochu lepší vodotěsnost. Kamil mi vyfuknol komentar s trojkou, takze len gratulacia .... Longines ja mozem.
sery.vlk Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Ptal jsem se v Koscomu, objednali by ho, cenu mi řekli jen odhadem, a to 7000 až 10000 (bez spony). Myslím, že kvalitní aligátor by se dal koupit za výrazně méně, ostatně i tam mi nabídli Hirsh za 2900, jen je problém s tou šířkou 21 mm. Nech si ušít u simona - nemůžeš prohloupit. Originální řemínky Longines jsou nic moc (mám taky aligátora na hodinkách z Master Collection, ve srovnání s řemínky jako např. RIOS, Camille Fournet jsou kvalitativně (šití, obroubení - vlastní kůži nedocením) o úroveň či více níže, přitom cena je horentní), těm se rozhodně vyhni. Jinak to chce zkusit stlačit nebo ořezat 22mm, jak uvedeno o příspěvek výše.
Ejabejaroz Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Velmi decentne hodinky. Na kozi budu vyzerat este o triedu vyssie. Hodinky na kozy? To snad nejde???
lib Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 (upraveno) Ptal jsem se v Koscomu, objednali by ho, cenu mi řekli jen odhadem, a to 7000 až 10000 (bez spony). Myslím, že kvalitní aligátor by se dal koupit za výrazně méně, ostatně i tam mi nabídli Hirsh za 2900, jen je problém s tou šířkou 21 mm. Decentnější aligátor od Di-Modell - 22mm - půjde v pohodě zmáčknout. Po pár dnech to bude vypadat ještě líp než 21mm. A máš to do 3.000. Pak jen sehnat sponu Longines. Upraveno 19. srpna 2009 uživatelem lib
PavelK Odesláno 19. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Kamil mi vyfuknol komentar s trojkou, takze len gratulacia .... S tou trojkou mě překvapujete (samozřejmě pozitivně ), zatím jsem tu na uříznuté číslice četl vždycky jen stížnosti. Je fakt, že mi taky celkem nevadí. Možná to působí líp díky tomu, že torzo trojky nedosahuje až k datumovému okénku (jako u některých jiných), ale je tam nechaná mezera.
PavelK Odesláno 19. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Decentnější aligátor od Di-Modell - 22mm - půjde v pohodě zmáčknout. Po pár dnech to bude vypadat ještě líp než 21mm. A máš to do 3.000. Pak jen sehnat sponu Longines. Díky za doporučení, možná ho zkusím. Nebo ten ušitý na zakázku, jen nemám představu, na kolik může taková zakázková výroba přijít. Na sponu jsem se v Koscomu taky ptal, ta by prý stála kolem 4000 (motýlová). To taky není málo, i když zdá se mi to méně přehnané, než u toho originálního řemenu. Zatím uvažuju, jestli mi to logo na sponě za to bude stát, když neoriginální je za 400. Možná bude. Problém s šířkou řemínku bych potřeboval vyřešit ještě na dámských (rovněž z Master Collection). Ty mají rozteč 13 mm. Obávám se, že tam už by zmáčknutí řemínku o 1 mm širšího bylo znatelnější.
speedmaster Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Po spone se zkus podivat na ebay. Myslim, ze jsem tam min. tyden jednu zahledl. Byla v aukci, ale dala se taky koupit ihned.
PavelK Odesláno 19. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 (upraveno) Po spone se zkus podivat na ebay. Myslim, ze jsem tam min. tyden jednu zahledl. Byla v aukci, ale dala se taky koupit ihned. Tam jsem se samozřejmě díval a nic nenašel. Asi neumím správně hledat. Zkusím teda ještě vytrvat. Edit: Tak jsem se podíval znova a tentokrát jsem jednu našel. Přijde mi ale nějaká divná. Nemohl by někdo potvrdit, jestli takhle vypadá originální spona? Jestli je jiná, nebyla by fotka té správné? Upraveno 19. srpna 2009 uživatelem PavelK
PavelK Odesláno 29. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 29. prosince 2009 Přidávám pár fotek hodinek na řemenu.
honza71 Odesláno 29. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2009 (upraveno) Pěkné. Hezčí než na kovu. Mám Longines velmi rád a už mě i přebolelo to zklamání z léta. Takže mám teď dva modely mezi kandidáty ve dvou kategoriích připravovaných akvizic. A co ta spona? Jak si ji nakonec získal? Upraveno 29. prosince 2009 uživatelem honza71
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se