Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ktere konkretni nazory myslis?

Pokud jsi takový fanoušek Bonda, jak píšeš, tak názory pana Fleminga budeš určitě dobře znát...

Odesláno

Podstatnejsi sdeleni bylo ve zbytku te zpravy, k tomu nic? Rasismus opravdu povazuju za malost, ty ne?

Nikomu názor neberes, ale rovnou kadrujes ?ukazkou malosti?. To je respekt jako svine :-)

Odesláno

Ktere konkretni nazory myslis?

Fakt chceš vodit za ručičku? V diskuzi tak nepůsobíš. Prostě si najdi staré články s rozhovory s panem Flemingem. I když je už hodně dlouho od jeho smrti, tak mnohé jeho názory na život a společnost se dají intepretovat i do dnešní doby. To ti.ale jako milovníkovi Bonda asi nemusím říkat...

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Podstatnejsi sdeleni bylo ve zbytku te zpravy, k tomu nic? Rasismus opravdu povazuju za malost, ty ne?

No, a sme u toho. Nechceš za Bonda černocha? Seš rasista a pudeš mezi prvníma.

Odesláno

hele ty bys to moh vědět .... je kocour garfield zrzavej, béžovej nebo oranžovej ?

Odesláno

hele ty bys to moh vědět .... je kocour garfield zrzavej, béžovej nebo oranžovej ?

Ptáš se nesprávného člověka. Jsou zde jiní, co ví úplně, ale úplně všechno...

Odesláno

Rekl jsem, ze chci Bonda cernocha? Kdy? Celou dobu stojim za tim, ze je jedno, zda bude bily, cerny, nebo jakkoli jinak barevny. To neni negativni ani pozitivni diskriminace

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Mne přijde dost oranžovej ale doufám, že jednou to bude třeba fialovej krab.

Odesláno

Byt fanousek literarni postavy automaticky znamena byt fanouskem osobnich nazoru autora? Ja vazne nevim, co by Fleming rekl na cerneho Bonda, ty ano? Kazdopadne zijeme o desitky let pozdeji.

Fakt chceš vodit za ručičku? V diskuzi tak nepůsobíš. Prostě si najdi staré články s rozhovory s panem Flemingem. I když je už hodně dlouho od jeho smrti, tak mnohé jeho názory na život a společnost se dají intepretovat i do dnešní doby. To ti.ale jako milovníkovi Bonda asi nemusím říkat...

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Rekl jsem, ze chci Bonda cernocha? Kdy? Celou dobu stojim za tim, ze je jedno, zda bude bily, cerny, nebo jakkoli jinak barevny. To neni negativni ani pozitivni diskriminace

To bylo na Ference. Ty stojíš na správný straně. A prosím Tě nezapomeň, kdo se Tě tady zastal. 

Odesláno

Bond je uz archetyp. Vytvoreny ako biely muz brit. Na tom nie je nic rasisticke. Tak to proste je. Isteze postavu Bonda moze zahrat aj cernoch, zena, eskimak, transgender....ale to uz nebude ten archetyp . Nebude to Bond. Nevidim v tom nic rasisticke.

Proste keby postavu snehulienky zahral 150kilovy cernoch po 50ke tiez by to bolo divne. Iste, moze tuto postavu stvarnit, ale uz to nebude snehulienka.

Odesláno

Byt fanousek literarni postavy automaticky znamena byt fanouskem osobnich nazoru autora? Ja vazne nevim, co by Fleming rekl na cerneho Bonda, ty ano? Kazdopadne zijeme o desitky let pozdeji.

No vidíš, já na to mám úplně jiný názor, nežli ty, ale budu respektovat i ten tvůj. Máš na něj samozřejmě právo, jako všichni ostatní diskutující zde mají právo mít jiný nežli ty a ty bys také mohl respektovat i jejich názor...

Odesláno

Bezpochyby.

No vidíš, já na to mám úplně jiný názor, nežli ty, ale budu respektovat i ten tvůj. Máš na něj samozřejmě právo, jako všichni ostatní diskutující zde mají právo mít jiný nežli ty a ty bys také mohl respektovat i jejich názor...

Odesláno

Kluci, pokud natočí Bonda s tmavou barvou pokožky, rozhodne tyhlety diskuze velmi snadno jediné - sukces. Jestli vydělá stejně či víc než předchozí bondovky, je všechno v pořádku. Jestli ne, společnost ještě není na afrobonda zralá a multikultivěrozvěstové se musej víc snažit. Mimochodem, třeba ve sportu, kde některé disciplíny jsou i u evropských států zastoupeny prevážně Afroevropany, to hodně mých známých přestalo bavit. Už to nejsou národní soutěže, ale pripomíná to spíš římské hry, kdy proti sobě bojují jezdci neitalskeho původu, jen pod různymi dresy a prapory.

Jinak, padla tu otázka, zda v dnešní době nemůže mít Čech černou barvu kůže. No, může. Pokud umí dobře česky a sdílí kulturni a hodnotový rámec typický pro Čechy. Pokud má tmavou barvu kůže a vyznává woodoo, animismus nebo víru společnou s mudžahediny, tak to pro mně Čech není a nikdy nebude. Ale nebojte, do čtyriceti let vymřu a se mnou i mý predpotopní nazory.

Odesláno

Bond je běloch. Brit. Tak byl napsán a historicky filmovan. Je to jednoduché. Jako John Rambo nebo Sedm statečných. Proste to byli běloši. V tom není nic rasistickeho. Naopak pseudokorektni a módní snaha to změnit, aby ?to jako bylo vyvážené? je rasismus jako vysitej.

Já bych to nepodceňoval, on bude mít i rambo svoji bollywoodskou verzi, a vzhledem k jejich zápalu pro věc bude jistě vypečená..

Ti kluci točí akční scény s takovou vervou, že jim to prostě nemůžeš upírat..

Někdy mají delší rozjezd, holt vychází z Mahabharaty a Ramayany, zase ta super muzika..

Viz

Odesláno

V prvni rade bych nedaval rovnitko mezi "nebyt rasista" a "byt multikulturalista".

Jinak, padla tu otázka, zda v dnešní době nemůže mít Čech černou barvu kůže. No, může. Pokud umí dobře česky a sdílí kulturni a hodnotový rámec typický pro Čechy. Pokud má tmavou barvu kůže a vyznává woodoo, animismus nebo víru společnou s mudžahediny, tak to pro mně Čech není a nikdy nebude. Ale nebojte, do čtyriceti let vymřu a se mnou i mý predpotopní nazory.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...