Přejít na obsah

Co jste kde viděli

safi

Doporučené příspěvky

máte ale štěstí,já se setkávám jenom s Breitlingama,ale podle vzhledu majitelů jde určitě o falsa,ale občas prolézám bazary a zástavárny,objevil jsem a lange,prodavač tvrdil že jsou origináli a chtěl za ně 7500kč,tak mně chtěl asi pobavit,na první pohled smetí a ani dizajn neseděl z doted vyrobeným modelem,ale tvářil se jako echt znalec:suicide_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dnes jsem byl na pouti v Polné u Jihlavy a protože nemám rád tlačenice, vzápětí jsem poutní mumraj opustil a šel se věnovat něčemu hodnotnějšímu. V místním zámku jsem navštívil expozici historických hodin. Bohužel jsem neměl foťák a taky kdoví jestli by neprotestovali. Pár pěkných věcí je tam k vidění, od slunečních hodin až po téměř současnost, stolní, stojací, nějaké strojky kapesních hodin, dokonce většinou bicí a taky velký stroj věžních hodin. Funkční hudební skříň neboli orchestrion který na požádání spustí. Dělá to strašnej kravál. Taky tam je pár kousků hodinářského nářadí. Bohužel informace téměř žádné, stroje často nekompletní, v chodu žádný. Paní u kasy sice tvrdila že většina hodin je schopna chodu, že se tomu kdysi věnovali žáci hodinářského učiliště, ale to může vykládat běžnému návštěvníkovi. V Technickém muzeu v Brně vás přivítá jdoucí stroj věžních hodin přímo u vchodu. Ale i tak výstavka v Polné stojí za návštěvu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...