JAJA Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2014 Chlapi, když tady řešíte ty helmy... Pořídil jsem před pár dny helmu Casco. Máte zkušenost, info? Dobrá volba? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 31. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2014 To není špatná značka, ale důležitý je mít nějakou na hlavě. Já bych na sjezdovku bez helmy nevyjel. Jednak je mi v ní příjemně a teplo a už mě párkrát zachránila kebuli. Několikrát jsem při pádu praštil hlavou o led a jednou jsem při nástupu na vlek dostal kotvou, čuměl jsem okolo. Minimálně 2x nebo 3x mě zachránila otřes mozku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obchodnik-o3 Odesláno 31. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2014 od doby co polovicku nejaky blb na solisku od chrbta zostrelil, na svah uz bez skarupy tiez nechodime Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 31. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2014 A co teprve "apres ski" při pádu z baru..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Co je to ochrana MIPS? Tady je na delší odpověď. Tady je článek. KLIK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 (upraveno) to Dali - ještě jsem zapomněl dodat, že průkopníkem této technologie je tvoje oblíbená značka SCOTT (kterou máš ?) a leader v bezpečnosti POC. Edit - odkaz na SCOTT KLIK Upraveno 2. ledna 2015 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 (upraveno) to JAJA - CASCO je velmi dobrá značka, můžeš být bez starostí. I když také samozřejmě také malinko záleží na modelu, některé jsou přeci jen trošíčku slabší.i Znám však skupinu bývalých členů Vrcholového střediska sportu, mezi kterými jsou i mistři republiky, kteří v ničem jiném nejezdí a kteří mi značku doporučovali, když jsem hledal tu pravou. Dal jsem však přednost Sweet, koneckonců nosí ji i Aksel Lund Svindal, takže to musí být zaruka kvality. Edit - odkaz na Sweet KLIK Upraveno 2. ledna 2015 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAJA Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Díky Snowe, jsem rád za dobrou volbu. Konkrétně jde o tento model:http://www.casco-helme.de/product.php?id=25 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Tak ta je výborná . Má monocoque ultra konstrukci. Jediné co by mi vadilo jsou integrované brýle. Měl jsem podobnou Carreru a vadili mi právě ony. Mám rád své, které mohou být lepší. Téhle módě jsem nepřišel na chuť. Carrera Karma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAJA Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Super :-)Mě ty brýle zase přijdou fajn, ale je pravda, že zatím nemám žádnou uživatelskou zkušenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Uvidíš sám. Moje značná nevýhoda je, že mám dioptrické brýle a čočkám se bráním. Proto jsem zainvestoval a mám troje výborné brýle, dvakrát Bollé a jedny perfektní Uvexy z nichž jsem nadšen. Jejich jedinou nevýhodu bylo, že byly drahé jako kráva, ale lyžování je má vášeň a té se musí obětovat vše . Pokud nemáš tento handicap, nemusel by si být omezován. Další menší nevýhodu integrovaných brýlí vidím v tom, že se nedají přizpůsobit různým světelným podmínkám. Nevím, jak se budou chovat ve tmě, v mlze, v ořechoddných podmínkách, na ostrém slunci. Toť otázka. Nedodali Ti náhradní skla ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 (upraveno) Tak za a: Sweet protection vůbec neznám. Ty jejich hadry vypadají skvěle. Za b: Casco asi super, jejich integrovaný systém na brýle je prý super, jsou to Němci a asi to bude dobrej oddíl. Nejedná se o štít, ale o brýle s integrovaným uchycením na helmu. Ale bohužel i jejich největší model jsem měl malý na svůj kokos, tlačil mě na šířku. Za c: Dneska jsem si koupil první Alpina brýle. Alpina model Cybric GTV, skla quattrovarioflex Vario S2. Je to zboží made in Germany, jako Damasko , takže to musí fungovat. A to i na Giro helmě. Doufám. Na výměnu helmy to ještě nebylo. Ještě je dobrá a nenašel jsem racionální důvod ke koupi nové helmy. A Alpina nedělá integrovaná sluchátka, která jsou skvělá. Ale brýle fajne. Takové nenápadné, ploché, ne POC/Oakley styl, takové ploché a prosté. Šel jsem pro Oakley Prizm, představitele posledního módního stylu a odesel jsem s těmito Alpina s aktivním sklem; tmavá - > světlá. A ještě jsem litr ušetřil. Vedle těch Oakley vypadají nicméně dost retro. http://www.stoeckli.ch/ch-de/cybric-gtv Upraveno 3. ledna 2015 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 (upraveno) to Hasňa - ty brýle znám. Vynikající volba, ten systém quattrovarioflex je skvělý. Má je můj kamarád, který traví devět měsíců v roce na lyžích a nemůže si je vynachválit, jsou to podle mě jedny z nejlepších na trhu. POC je trochu předražená bublina a do Oakley bych nešel vůbec. Letní ano, zimní ne. Bohužel do těch Alpina se nevejdou moje brýle, jinak bych je také měl. Kdybych já vůl byl schopen akceptovat čočky, bylo by mi v zimě na lyžích líp, ale já jsem na brýle tak zvyklý, že nemohu jinak. Loni jsem si pořídil dioptrické Ray Bany, které jsou značně menší než brýle, které jsem měl dosud, takže teď mám volnější ruce. Nekupuji brýle, které jsou určené pro dioptrické brýle, protože to jsou většinou oholené mrchy. Zajeddu proto do krámu a zkouším, do kterých pořádných brýlí se ty mé vejdou. Naštěstí se mi to nyní daří. Předtím jsem měl více spoutané ruce. Musel jsem brát zpravidla ty největší, které měly. Edit - jakou máš přílbu ? A co, už jsi se rozhodl pro další pár ? Völkl kontra Stöckli ? Budou to Stöckli ? Upraveno 3. ledna 2015 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 (upraveno) Kurwa jsi mi udělal radost. Já Alpiny nikdy neměl. Ale jsem se chtěl vetřít do přízně Maroshovi. Z Damasko se mu zvedá žaludek, jako tobě , ale jezdí v brýlích i helmě Alpina. Tak uvidíme. Chronolyže, to je exkluzivní akce kde to musí všechno štymovat. Ale letos se k nám přidal jeden místní seikař/omegař/schaffkař s Atomicama, takže role otloukánka je jasná. Jinak jak jsem psal, Alpina jsou dost ploché, takže s dioptrickými brýlemi to skutečně nepřipadá v úvahu. Brácha brýlař musel kvůli brýlí koupi Scotty. Helmu mám Giro G10. Preference země původu a značkové preference šly stranou; byla před lety jediná, která mi pasovala. Jsem širokolebec. A jo, letos jsem se rozhodl pro Štekle Laser SL. Felkle nechám na příští rok. Tina mě inspirovala. Upraveno 3. ledna 2015 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 Na G10 se dívám, nevypadá vůbec zle. Mimochodem, jestliže máš takové problémy s velikostí hlavy, musel by si rovnou zapomenout na POC. Nevím, pro koho ty helmy vyrábí, neznám nikoho komu by sedla. Kamarád se přátelí s dovozcem do republiky. Vyjednal mi schůzku s dealerem, měl jsem na hlavě snad všechny a pořádně mi nesedla ani jediná Letos jsem, teď už vlastně loni, jsem dumal o Giro Seam, ale protože jsem trval na MIPS, musel jsem jinam. Sweet už jsem chtěl loni, nicméně kvůli zdravotnímu stavu bylo zbytečné ji kupovat, na lyžích jsem skoro vůbec nebyl a tak jsem si vystačil se Salomon. Z Tvé volby lyží mám radost, těším se na reference, nezapomeň na mě !!! Možná nakonec letos vyměknu půjdu do nich taky, ale hodně záleží na Tvých zkušenostech z první ruky. Já je sice už mám, ale jen od jednoho člověka a to je absolutně nejlepší lyžař, kterého znám. Potřeboval bych info od vyspělého lyžaře, ale ne od hvězdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAJA Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 Uvidíš sám. Moje značná nevýhoda je, že mám dioptrické brýle a čočkám se bráním. Proto jsem zainvestoval a mám troje výborné brýle, dvakrát Bollé a jedny perfektní Uvexy z nichž jsem nadšen. Jejich jedinou nevýhodu bylo, že byly drahé jako kráva, ale lyžování je má vášeň a té se musí obětovat vše . Pokud nemáš tento handicap, nemusel by si být omezován. Další menší nevýhodu integrovaných brýlí vidím v tom, že se nedají přizpůsobit různým světelným podmínkám. Nevím, jak se budou chovat ve tmě, v mlze, v ořechoddných podmínkách, na ostrém slunci. Toť otázka. Nedodali Ti náhradní skla ?Dioptrické brýle se mě netýkají... zcela jistě to je dost komplikace. K přilbě mám brýle s nějakými vautronovými skly, která by se měli přizpůsobit světelným podmínkám... ale pro mě to je španělská vesnice :-) http://eshop.lyze-radotin.cz/lyzarske-bryle-casco-fx-70-vautron-magnet-link-black/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 Tak ta je výborná . Má monocoque ultra konstrukci. Jediné co by mi vadilo jsou integrované brýle. Měl jsem podobnou Carreru a vadili mi právě ony. Mám rád své, které mohou být lepší. Téhle módě jsem nepřišel na chuť. Carrera Karma karma1.jpgRace carving na obřačkách, krása. Škoda, že na to už nemám sílu .Podobny typ ted řešíme pro manželku, ma dioptricke brýle, čočky ji nedělají dobre a lyžařské pres dioptr. jsme nenašli, aby ji to dobre sedelo, ale asi největší problem je její nechuť dat cenu jako je za tuhle Carreru, cim to je, ze jsou tak drahy? Málo se jich vyrábí nebo k tomu výrobce přistupuje jako helma+brýle a tak to stojí skoro jako tento set? Eventuálně jakou mate zkušenost s tímto typem helmy? Fouká pod ni nebo nejaky +/-?Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 My jsme dnes byli lyžovat s dcerkou cca. 70km od bydliště a po příjezdu domů zjistili, že jsme jí tam zapomněli lyže. Žena to už maže zpět, já jsem z řízení vyautován Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 Tak stát se mi toto z lyžema dcery, měl bych výhodu že se už pro ně vracet nemusím, částka za benzín na 140km by přesahovala cenu lyží...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 4. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2015 To je neskutečný, nechápu,jak tam můžeš mít tak čisto. To obdivuju.Já furt brousím a voskuju a na uklízení moc času nezbývá.http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/22615-zimní-sezóna-a-lyžařská-výbava/page-66Budu muset uklidit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se