Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jj, díky, máš pravdu, spletl jsem se a našel, úplně cesta časem, to jsou ty "moje" ... :lol2: :lol2:

Ahoj Davide,

vím že na Sulovkách jsem to četl, ale nevím, zda to bylo na těchto.

Vím že se prodávali, ale již jsem měl C4 či Atomic ARC , tak jsem to nehlídal.

Jan když jsem jel s někým na vleku a měl ty Sulovky, tak to tam měly napsané.

Jinak na těchto na fotce, je M4 komplet co ?

Odesláno

Ach jo. Taky se mi vybavil úprk do podzemí pro Elany, když otevřeli mříž. Máme to všichni asi dost podobný. Ale taky jsem neměl problém sehnat slušný lyže. Tyhle Dynafitky byly kdysi koupené zcela normálně ve  sportu v Písku. Před několika lety jsem je neopatrně vzal palcem a ukazovákem za špičku ....a rozmáčknul jsem je. :frusty:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

To Sláva : Tak Sulov, ne Artis (senilita) a jo bude to M4 (to byla frajeřina, dneska bych se asi už neohnul),...

To Geometr.: Díky za info, těch na obrázku (plakát s tou sexy babou) jezdilo míň, holt byly "závodní" Ono se to zvrtává do vlákna RETRO :)

To Jarda55 : Dynafity, to bylo to NEJ! Já měl Botas a pak Nordica s odklápěcí patou....

Už vím co znamená když babička říkávala: "To už není ani pravda" <_<

Odesláno

Jo jo servis byl úsměvný, když si na to vzpomenu...

To jo, já měl kliku na sevis v Jablonci nad Jizerou, kde byli a jsou supr chlapi a umí !

Jinak kde by se dal sehnat ten ostřič hran co se kdysi prodával, ten šel.

Jen se nasadil k hranám a pohybem ruky zbrousil hrany.Musel na to mít člověk ten správná grif a nesměl kolíbat rukou, jinak to bylo v pr...

Nostalgie je krásná ne ?

Když jsem viděl na sjezdovce kluka s novýma přeskáčema jak se odrazil a zcela mu upadla paty a přeskáče byly v pr....

Hrůza.

To by se se starými Kastingerkami či Alpinami a už vůbec ne s Dynafity stát nemohlo.(Botas z plastu asi taky ne)

Odesláno

Ten servis byl problém. Jenže!  Velký strojírenský podnik poskytoval obrovské možnosti. Nekonečný smirkový pás, speciální stoleček s uchycením pro lyži s možností volby přítlaku, další přípravek , do kterého se lyže upnula a přejela brusným kamenem z boku. Spousty, vyrobených vázání Marker (těch prvních celokovových modelů), lepších než originál. Přezky odlité z Al. I na té dynafitce je vidět, že gumy pod patou i špičkou jsou nahrazeny odlitky z Al. I ten popraskaný mechanizmus vzadu na dynafitkách jsme pro jednoho kolegu dokázali vyrobit. Hrubý odlitek, dofrézováno na kopírce podle originálu, stříknuto na bílo a pán byl zase frajer.

Odesláno

A u nás ve Zlíně, tehdy Gottwaldově se jako na jediném místě v ČSSR opravovaly prasklé skelety přezkáčů, urvané přezky,.... Myslím, že to byl Svedrup.

Ten servis byl problém. Jenže!  Velký strojírenský podnik poskytoval obrovské možnosti. Nekonečný smirkový pás, speciální stoleček s uchycením pro lyži s možností volby přítlaku, další přípravek , do kterého se lyže upnula a přejela brusným kamenem z boku. Spousty, vyrobených vázání Marker (těch prvních celokovových modelů), lepších než originál. Přezky odlité z Al. I na té dynafitce je vidět, že gumy pod patou i špičkou jsou nahrazeny odlitky z Al. I ten popraskaný mechanizmus vzadu na dynafitkách jsme pro jednoho kolegu dokázali vyrobit. Hrubý odlitek, dofrézováno na kopírce podle originálu, stříknuto na bílo a pán byl zase frajer.

Odesláno

A u nás ve Zlíně, tehdy Gottwaldově se jako na jediném místě v ČSSR opravovaly prasklé skelety přezkáčů, urvané přezky,.... Myslím, že to byl Svedrup.

Ano byl to Sverdrup !

Kamarád si tam poslal Alpinku a taky mu ji opravili. :clap:

Zlaté České ručičky.

Odesláno

To by se se starými Kastingerkami či Alpinami a už vůbec ne s Dynafity stát nemohlo.(Botas z plastu asi taky ne)

Ja som kedysi urval špičku na Botaske (šedá farba, umelina). Skočil som si, po dopade hneď oblúk a špička bola preč aj s polovicou podrážky, ja v kríkoch. Potom som si kúpil Dachstein V3 Pro a tie sú v pohode dodnes :). Ten nástroj na hrany som mal, ale asi som to už vyhodil. Fungovalo to dobre.

Odesláno

Ach jo. Taky se mi vybavil úprk do podzemí pro Elany, když otevřeli mříž. Máme to všichni asi dost podobný. Ale taky jsem neměl problém sehnat slušný lyže. Tyhle Dynafitky byly kdysi koupené zcela normálně ve  sportu v Písku. Před několika lety jsem je neopatrně vzal palcem a ukazovákem za špičku ....a rozmáčknul jsem je. :frusty:

Tyhle Déčka jsem měl taky, to byly super boty, je mi po nich smutno. Pokud se pamatuju, tak stály 3600,- kčs.

Odesláno

Tyhle Déčka jsem měl taky, to byly super boty, je mi po nich smutno. Pokud se pamatuju, tak stály 3600,- kčs.

To Honza Manta : tak to jsi měl ty Dynafity, co měly vzadu štelovatelné pružiny.Já měl ty lacinější s měnitelnými gumovými špalky.

Ty mám doposud ve velikosti 10 ! A drží a jsou super.

Odesláno

Svedrup taky znám. Moje sestra měla, jako první dobré lyžáky moc hezké, červeno-bílé, čtyřpřezkové Alpinky. Vytrženou přezku těžce obrečela, boty jsme už odepsali. Pak nám někdo poradil zmíněnou firmu. Ani jsme moc nedoufali, ale asi za 14 dní přišly botky perfektně opravené. Ségra v nich pak machrovala ještě spoustu let.

Odesláno

Já tam měl měnitelné špalky a i pružiny. Pocitově jsem nikdy neměl lepší boty.

Tak to já taky.

Jinak bratranec měl od svazu San Marca a ty se plnily pěnou a pak musel v nich být cca 1 hodinu a byla super na jeho nohu.

Prý lepší neměl.

A nějaký trotl na výboru mu nakázal, aby je po skončení sezony vrátil na svaz(prý pro jiného závodníka).

Tak je vrátil ale tan kdo je měl po něm si nepomohl.Asi ho musely dost tlačit.

Já mám nyní novější Salamony, ty staré Dynafity a Rossignoll na jednu přesku + seřízení na nártu a jsou taky dobrý. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...