lib Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 Před pár lety mi kámoš přivezl z Číny fejk fejků ? "Patek Philippe Tourbillon". Tehdejší "street price" byla 5 dolarů! Rozhodl jsem se je zničit. Protože se chci pokusit o rozborku vlastní rukou, bude to smrt pomalá a hodně krutá. Nejdřív je ale pro pobavení nafotím vcelku. Pak se budu snažit jednotlivé fáze mučení zdokumentovat. K fejkům samotným (nechce se mi říkat jim "hodinky"): Jedná se o funkční asi celonerezový automat bez hackingu. Na ciferníku ční hrdý nápis PATEK PHILIPPE ? GENEVE a menším písmem "Tourbillon ? Automatic". Soudruzi v Číně si trošku spletli značky a na sklo dýnka prdli nápis "DE VILLE", který by se spíš hodil na Omegy, že ano? Ostatní nápisy i logo na zdobeném rotoru už ovšem opět hrdě hlásí k PP. Taktéž signovaná korunka. Plastické indexy a plastické logo evidentně někdo lepil ručně. Obzvlášť asymetrické umístění loga zarazí na první pohled. Při dalším zkoumání zarazí tachymetrická škála, která je na nechrografech poměrně vzácná. Střed ciferníku má plastický vzor. Datumový věnec není až tak utopený, jako tomu bývá u většiny čínských kopií. Snad je to proto, že se zde nesnaží nacpat čínský šmejd strojek do pouzdra připomínajícího některý z reálných modelů. Za chvíli už nebude to správný světlo, takže prozatím jen pár fotek. S rozborkou a ničením budu pokračovat asi až během příšího víkendu. Ale nářadí jsem si už připravil, jak je vidno z poslední fotky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jay Doll Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 No fuj to jsou ale ošklivé ho.. teda fejky. Mimochodem, předpokládám že jsi asi velký milovník hodinek, ale ehm.. až tak vášnivý, že budeš na rozborku potřebovat tu fialovou věc uprostřed poslední fotky?
dizi Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 (upraveno) Vysvetlite tým Číňanom niekto, ako sa píše rímskymi číslicami 4. Edit: preklep Upraveno 28. září 2009 uživatelem dizi
lib Odesláno 28. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. září 2009 No fuj to jsou ale ošklivé ho.. teda fejky. Mimochodem, předpokládám že jsi asi velký milovník hodinek, ale ehm.. až tak vášnivý, že budeš na rozborku potřebovat tu fialovou věc uprostřed poslední fotky? To jsem viděl v prezentačním videu jedné velice renomované firmy. Myslím, že to byl JLC. Tam si to hodinářští mistři navlíkali na ukazováček. A taky abych z toho :****: něco nechytil.
Donuts Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 Vysvetlite tým Číňanom niekto, ako sa píše rímskymi číslicami 4. lol tak to je slusna prace
Jay Doll Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 Aha, no nejsem si jistý, zda-li se v případě mistrů z JLC jednalo o stejnou věc... Ale máš pravdu, ochrana musí být. Taky by jsi po otevření dýnka mohl dopadnout nějak takto:
Onisan Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 Vysvetlite tým Číňanom niekto, ako sa píše rímskymi číslicami 4. Edit: preklep Ono se to tak občas píše i mimo Čínu ... Jen jsem liný teď to hledat...
911 Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 Vysvetlite tým Číňanom niekto, ako sa píše rímskymi číslicami 4. Edit: preklep tak tohle zrovna neni spravny priklad. tohle se pouziva na hodinkach zcela normalne.
ricous Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 (upraveno) tak tohle zrovna neni spravny priklad. tohle se pouziva na hodinkach zcela normalne. Přesně - jen namátkou... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 28. září 2009 uživatelem ricous
B.F.G. Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 teda ta llll je ale vážně krutá A úplně v pořádku.
Jay Doll Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 (upraveno) Přesně - jen namátkou... Takže Číňani už dělají i Seiko, Glashütte a dokonce malujou i po barákách? Edit: Dělám si srandu Upraveno 28. září 2009 uživatelem Jay Doll
Karlos Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 (upraveno) Tahle verze římské čtyřky se dřív opravdu používala. Kapesní hodinky to tak mají asi všechny (samozřejmě pokud mají římské číslice ) EDIT: byl jsem předběhnut A jak vidím, používá se stále, neboli furt. Upraveno 28. září 2009 uživatelem Karlos
CzechJoker Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 Když si představím, jak to tam ti šikovní, co je jich miliarda (abych se jich nějak nedotknul), lepí po nocích při světlu loučí, tak je mi jich trochu i líto. No nic, budu se těšit na další pokračování. I když na aukru bys s nima možná udělal terno. AD čtyřka: takhle se píše od doby Ludvíka XIV., pokud se nepletu. Každopádně je to zcela běžné.
Adam99 Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 Už to tady někde párkrát bylo: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Horhe Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 ano máte pravdu, už jsem taky googlil a našel, jelikož se o hodinky s římskými číslicemi nezajímám, nevěděl jsem..., ale to nic nemění na tom, že ta llll je vážně krutá - význam je v pořádku, ale jak tam jsou ty čárky naskládaný moc v pořádku nejni
Frantik Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 (upraveno) lol tak to je slusna prace Tento typ psaní cisla 4 se ale bezne pouziva - resilo se to tady nekolikrat, nekteri vyrobci pouzivaji "IV" a nekteri "IIII" Edit - jsem asi pozadu :-) Upraveno 28. září 2009 uživatelem Frantik
bandicoot Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 Ta čtyřka svojí symetrií odpovídá nápojovýmu lístku ze "čtyřky", psáno vod boku tužkou zpoza ucha. Na pětku to stačí přeškrtnout.
CzechJoker Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 Trochu chaos, ale pro konfucionisty to není žádný problém. Řád je v chaosu, nikoliv v symetrii. Nebo to řekl někdo jiný...?
gougy Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 Trochu chaos, ale pro konfucionisty to není žádný problém. Řád je v chaosu, nikoliv v symetrii. Nebo to řekl někdo jiný...? Nehledě k tomu, že se IIII používá právě kvůli symetrii na ciferníku:)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se