Honza.manta Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2014 V 10. 7. 2014 v 12:54, prischera napsal: Dneska se vrátily ze servisu, nasadil jsem univerzální tah a říkám si, že snad snesu i baterkáče V 10. 7. 2014 v 15:14, NIGHTinGALE napsal: Jsou skvělý, ty bych nosil hned, ten čtvrtek je skvělej úlet. Kam se hrabou Primky Televize Day/Date Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2014 Hodinky Liban Big Date, které se mi nepodařilo přesněji zařadit v čase. Uvnitř je strojek Venus 216, signovaný jako Liban - ten se vyráběl někdy od padesátých let. Pracuje na frekvenci 18 000 A/h, má manuální nátah, 17 kamenů a rezervu nátahu cca 40hodin. To, co je pro mě poměrně překvapující, je velké datum. Myslel jsem si, že je to až později používaná komplikace. Tady je provedení pomocí dvou kotoučů umístěných osově souměrně mezi 12 a středem hodinek. Mechanizmus je překvapivě jednoduchý, s číslicemi 0 až 9 na pravém disku a 1, 2, 3 a nic na levém. Pravý disk se pootočí jednou denně, levý je posunut packou na pravém jednou za deset dní, takže by se vesele točily až k číslici 39 a následující den by skočily na _0. Rychlá změna datumu je možná pomocí zapuštěného tlačítka na druhé hodině.Původní registrace firmy je z 14.4.1903 pod názvem J.Bonnet & Cie. Od 15.4.1937 je firma přeregistrována na Libana SA, Bienne (Biel) ze Švýcarska, někdy taky produkující pod jménem Liban Watch SA značky hodinek Albe, Liban a Libana. Původně švýcarská značka byla přibližně před šedesáti lety prodána do Kanady, kde stopy končí. Hodinky Liban se objevují ve válečném dramatu z roku 1950 Samurajové útočí (Halls of Montezuma) na ruce Richarda Whitmarka. Je to zřejmě dané tím, že firma dodávala vojenské hodinky v rámci několika kontraktů a filmařům se to podařilo uhlídat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2014 V 16. 7. 2014 v 9:46, Kobliha napsal: Hodinky Liban Big Date, které se mi nepodařilo přesněji zařadit v čase. Uvnitř je strojek Venus 216, signovaný jako Liban - ten se vyráběl někdy od padesátých let. Pracuje na frekvenci 18 000 A/h, má manuální nátah, 17 kamenů a rezervu nátahu cca 40hodin. Moc hezký kousek se zajímavou komplikací, to se moc často nevidí! A parádní research. Díky za foto a info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2014 Kluci tak ja to postnu i sem: moje prvni vintazni Seiko. 6138-0011, neboli UFO. Dnes dorazily az z Filipin. Jsem z nich uplne vedle, moc se mi libi. Sehnal jsem je pouze diky Lucidovi, ktery mi se vsim pomohl. Timto mu dekuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2014 Michalval: měls to hodit spíš do vlákna, jaké chrono 60-80 léta........., ale pěknej kousek máš, gratuluju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SAS Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2014 (upraveno) Omegy a jejich velký den :-) Upraveno 16. července 2014 uživatelem SAS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joejog Odesláno 17. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2014 V 5. 7. 2014 v 15:42, Wanderer napsal: Dneska zase černej stroj a černý hodinky. Tohle víc vintage už být nemůže... to snad má nádrž na kerosin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 17. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2014 Krása Michale, vezmu ti ukázat v pátek moje Ufo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 17. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2014 V 17. 7. 2014 v 9:27, Tikal napsal: Krása Michale, vezmu ti ukázat v pátek moje UfoTak dobře Radku, vezmi. Aspoň si je poměříme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 17. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2014 ;-) snad na to nezapomenu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 19. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2014 Dneska nosím v kapse jeden vintage kousek po dědovi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 20. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2014 Dnes celý den 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcelsion Odesláno 20. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2014 Dnes poprve tyhle Dogma. Jen to bude chtit uzsi remen, nemohl jsem se dockat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 20. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2014 V 20. 7. 2014 v 21:07, xcelsion napsal: Dnes poprve tyhle Dogma. Jen to bude chtit uzsi remen, nemohl jsem se dockat Krásné ručky - ten cifr je původní? Je exkluzivní! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcelsion Odesláno 21. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2014 V 20. 7. 2014 v 22:41, Rodkopf napsal: Krásné ručky - ten cifr je původní? Je exkluzivní! Cifr původní. Jen sklíčko jsem měnil, původní bylo popraskané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malymarek Odesláno 21. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2014 V 20. 7. 2014 v 12:11, mlsoun1 napsal: Dnes celý denkrásný, taky na jedny čekám, ale jen mechaniky, měl by to být NOS tak snad to tak bude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 21. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2014 Po dlouhý době sem na chvilku vyndal kladívkovej automat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 21. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2014 V 21. 7. 2014 v 18:45, Kristian.nov napsal: Po dlouhý době sem na chvilku vyndal kladívkovej automat...to je nááádherné. Já dnes taky vytahoval pro drahou něco "nového" na kovovém náramku. Z vítěze mám opravdu velkou radost (ty napravo, už je i zkrácený tah a je to kruté ultra retro k jednoduchým černým večerním šatům )mimochodem přesnost cca po roce až dvou v krabici - 20 vteřin do plusu, famózní, mnohem lepší než Seiko 0674, které ve stejném filmu nosil sám Mr. Bond (ty se za stejnou dobu dobu opozdily téměř o minutu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 21. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2014 Po nějakých retro digi Seikách už taky dlouho pokukuju:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 21. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2014 V 21. 7. 2014 v 19:10, Kristian.nov napsal: Po nějakých retro digi Seikách už taky dlouho pokukuju:-)dají se vybrat úžasné kousky (některé za neuvěřitelné peníze a to jak pozitivním tak v překvapivém duchu) Budu teď prodávat ty 0674, ale půjdou na 99% "ven", u nás je takových bláznů málo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se