Přejít na obsah

JLC MC Chronograph


Doporučené příspěvky

V neděli, 27. 9. jsem po delší době mrknul na Chronomag. Mimo jiné jsem nahlédnul taky do sekce prodej a v pátek 2. 10. jsem měl sraz s Cyberem v Brně.

Výhledově, ke 40-tinám, což bude už za 1,33 roku :cool02: , jsem uvažoval buď o IWC Ing. a nebo o JLC MC Chronograph. Nějak se to tak seběhlo, že jsem si ty 40-tiny "trochu" posunul.

Vzhledem k tomu, že už jsem tyto hodinky měl před rokem na ruce, jsem přesně věděl, do čeho jdu. Posezení s Cyberem proběhlo ve velice příjemné atmosféře u kafíčka, čímž Cyberovi ještě jednou děkuji.

Moc se mi líbí, že i když hodinky mají "jenom" 41,5 mm, tak vypadají na ruce podstatně větší, což je dáno jednak poměrně úzkou lunetou a taky samotnou konstrukcí pouzdra. Přidávám ještě fotku pro porovnání s Omega DD a taky řemínky, které jsem částečně dostal a částečně přikoupil od Cybera. Pokud se někdo chcete podívat na fotky, které spáchal Cyber a které taky dopomohly k tomu, že o tyto nádherné hodinky "přišel" (kdo chce kam, pomožme mu tam - škoda, že ta pomoc nebyla levnější :crybaby: ), může mrknout na http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=22473 a jestli chcete vidět specifikaci modelu a strojku, tak na http://www.jaeger-lecoultre.com/eu/en/watc...sor-chronograph

post-359-1254855522.jpg

post-359-1254855601.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mira1.1

Taky mě fascinovaly a samozřejmě ještě pořád fascinují. O té rezervě nátahu jsme se s Cyberem bavili. V katalogu JLC, který mám cca 2 roky, je rezerva 72 h, v současných materiálech, včetně netu, je uvedeno 65 h. Údajně byly stížnosti majitelů, že když mají stabilně puštěné stopky, tak hodinky 72 h nevydrží. Tak to snížili na 65 h. Ale stabilně puštěné stopky může mít jenom idiot (doufám, že jsem se tímto výrokem někoho nedotknu :D ), takže já beru těch 72 h. Prozatím nemám to srdce, abych je zkusil nechat 3 dny ležet. Možná tak za rok to vyzkouším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bandicoot:

Díky za přivítání, možná bychom měli zalobovat na vytvoření subsekce JLC ve švýcarských hodinkách. Pokud to moderátoři nebudou chtít udělat, protože jsme menšina, tak to bude diskriminácija a na to jsou zákony!!! :lol2:

mira1.1:

Na přesnost jsem nikdy nebyl nějak extra vysazený. Omegy už několik roků seřizuju na minutu dopředu a vím, že za dva týdny jsou skoro minutu pozadu. Ale nebudu tvrdit, že jsem to nezkusil. Od sobotního dopoledne do pondělního večera šly naprosto přesně, tak jsem si říkal, že těch 1000 hodin, po které to testují, asi k něčemu budou! :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jo, Cyber asi přibude, protože chce Master Compressor Extreme World Chronograph. Jenom říkal, že musí zvážit poměr velikosti číselníku a lunety s 24-hodinovou škálou a jmény měst pro nastavení druhé časové zóny. Říkal, že samotný číselník mu přijde v poměru k tomu co je kolem něho malý. Tak uvidíme.

Ale tyto Extreme už tady někdo svého času prezentoval, ale nevím kdo.

Upraveno uživatelem Jumbo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velka gratulace, super hodinky i kdyz jsem je nazivo bohuzel nikdy nevidel. Taky obdivuju jak Cyber vydrzel je "skoro nenosit" soude podle stavu. Jednou snad i motyka spusti a i u me dojde na tuhle Olympskou znacku, i kdyz u asi budu vybirat v levnejsich modelech (lze li to tak nazvat). Fakt je, ze asi prave na vyssich radach si tahle znacka prijde na sve. Uzij si je!

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za přivítání, možná bychom měli zalobovat na vytvoření subsekce JLC ve švýcarských hodinkách.

Za tento návrh se všemožně přimlouvám, několik hodinek tu již je a minimálně dvoje (Cyber a snad i já :happybday: ) ještě přibudou!

 

Můžu se zeptat, zda ta velká vteřinovka slouží pro chrono, nebo je aktivní normálně? Díky!

 

P.S. Jinak gratulace!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andrew:

Ta velká bílá ručka je stopková. Vteřinovka je malá na 6-ce. Jinak je parádní hodinový sčítač na otočném disku ve výřezu v číselníku.

 

Já jsem věděl, že si tady ještě nějaké JLC vybavuju:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=17790

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=20690

 

bandicoot:

Ty máš jaké, nějakou dobu jsem to tady nesledoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky gratuluji a vím jak těžké je si něco ke 40cátinám vybrat. Sám jsem si tím letos prošel. Zatím jsem spokojený, nejhorší je se rohodnou zda sportovní střih, nebo klasiku. Co se ke čtyřicátníkovi víc hodí?

Podle toho jak se cítíš, jestli na třicet tak sportovní, jestli na padesát tak spíš klasiku.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...