Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 106
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Hned model č.1 se mi zalíbil. Jen kdyby ručky byly černé, příp. modré...

• po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Dneska jsem je měl naživo na ruce, průměr 40, prosklený dýnko, modřený šroubky, ruční nátah, safír, prostě absolutní krása, až na těch 32.900Kč. Poradí někdo, kde bezpečně nakoupit a levněji, nebo ještě lépe, kdo je schopen je sehnat levněji........... .

Odesláno
pokud ovšem člověk chce svými hodinkami oslovit také ty příslušníky vyšších vrstev...

V takovém případě mi přijde vhodnější investovat ty peníze do návštěvy psychiatra.

Možná jsem divný, ale já si kupuju a používám takové hodinky (auta, počítače, cokoli), které vyhovují mně a na nějaké status symboly a oslovování vyšších vrstev dlabu.

Odesláno
pokud ovšem člověk chce svými hodinkami oslovit také ty příslušníky vyšších vrstev...

V takovém případě mi přijde vhodnější investovat ty peníze do návštěvy psychiatra.

Možná jsem divný, ale já si kupuju a používám takové hodinky (auta, počítače, cokoli), které vyhovují mně a na nějaké status symboly a oslovování vyšších vrstev dlabu.

Snobství ještě není případ pro psychiatra. Tedy aspoň pokud nepřekračuje určité meze.

Ačkoli si umím představit profese, kde demonstrativní luxus má svůj racionální účel: dražší právníci, podnikatelé v realitách... Luxusní zařízení kanceláře a drahé hodinky signalizují klientovi, že může počítat se špičkovou kvalitou. A že se má připravit na placení špičkových honorářů. To už není okázalá spotřeba ve smyslu Thorstena Veblena, ale signalizace v rámci teorie asymetrických informací.

Odesláno

kenny, co jsou podle tebe ty vyšší vrstvy?

Nejsou to náhodou ti, co si mohou dovolit používat takové věci (auta, hodinky, počítače), které jim vyhovují a na všechno ostatní dlabat bez ohledu na asymetrické nebo pokřivené informace?

Odesláno

Vyšší vrstvy podle Kennyho jsou podle všeho ty, které pociťují nutkavou potřebu dávat svoji movitost okázale najevo pomocí některých věcí, jejichž výrobci je často otevřeně presentují jako status symboly.

Jinak cigiho definice vyšší třídy se mi líbí - do ní bych se vešel i já, přestože příjmem spadám spíše do třídy střední :-)

Odesláno

Jasně, je to otázka vnitřní integrity a ne příjmu, žijeme už skoro v postkonzumní evropě 21. století. Feudální pohled na luxus je už tak 100 let pryč!

Odesláno
... Luxusní zařízení kanceláře a drahé hodinky signalizují klientovi, že může počítat se špičkovou kvalitou. A že se má připravit na placení špičkových honorářů.

Souhlasím, zejména s druhou větou :). Malý příklad:

p6_1.jpg

Vypadá to na oblíbený Midlochův model.

Odesláno

Jo a řídí mercéédes, to je to auto co má na kapotě hvězdu. Dávat někomu najevo jo ty jsou drahé, a když je mám tak patřím mezi ty bohaté, do té vyšší sociální třídy. NO někdy nevěřím, co tady někdo napíše. Dokonce dokáže zařadit Erardy do kategorie hodinek o který něco vědí jen znalí hodinářského oboru. Opravdu se těším na tvé další příspěvky. Připomíná mi to jednu větu ze Švejka: Vy jste ale hlava pane vachmajstr.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...