Přejít na obsah

Dobrovolne darcovstvi krve  

249 hlasů

1. 1. Darujete krev?

• Ano (pravidelne nebo nepravidelne).
      129
    • Rad bych, ale jeste jsem se neodhodlal.
      47
    • Nedaruju.
      75

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 476
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jako starej pes už nechodím, ale zamlada jsem chodíval dávat docela často a pravidelně. Když jsem s tím začínal, někdy v půlce 80. let, zrovna se začínalo mluvit o AIDS a mezi lidma panovala dost hrůza z přenosu právě jehlou, takže bývala o krev občas i nouze.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Díky této diskuzi, jsem se odhodlal jít darovat krev s přítelkyní.Ji nevzali, protože má málo železa a mě vzali.Po 330 ml krve jsem sestřičce řekl, že se mi točí hlava.Potom si vzpomínám, že jsem otevřel oči a dívám se na doktorku jak se mnou třepe a já nevím kde jsem, co tam dělám a co se děje. :( Tlak mi klesl ze 130/78 na kolapsových 70/40 a minutu jsem byl v limbu.Vysloužil jsem si vyškrtnutí z evidence dárců, rozruch na pracovišti a svačinu na transfůzním lehátku, ale odznak a diplom za první odběr jsem získal. :thumbsup_anim: Škoda, že můj oběhovej systém je posera a doufám, že i ta trocha, kterou jsem tam nechal někomu pomůže.

Odesláno
Díky této diskuzi, jsem se odhodlal jít darovat krev s přítelkyní.Ji nevzali, protože má málo železa a mě vzali.Po 330 ml krve jsem sestřičce řekl, že se mi točí hlava.Potom si vzpomínám, že jsem otevřel oči a dívám se na doktorku jak se mnou třepe a já nevím kde jsem, co tam dělám a co se děje. :( Tlak mi klesl ze 130/78 na kolapsových 70/40 a minutu jsem byl v limbu.Vysloužil jsem si vyškrtnutí z evidence dárců, rozruch na pracovišti a svačinu na transfůzním lehátku, ale odznak a diplom za první odběr jsem získal. :thumbsup_anim: Škoda, že můj oběhovej systém je posera a doufám, že i ta trocha, kterou jsem tam nechal někomu pomůže.

I snaha se ceni :)

Odesláno

Chodil jsem pravidelně na VŠ - místo vojenské katedry :). No a pak jsme to jednou pojali jako kruhovku a odevzdali najednou 6 litrů krve. Posléze koupili 2 flašky čůča a takovou pařbu jsem od té doby ještě nezažil... Teď už moji krev nechtějí :(

Odesláno

Tento týždeň som si bol prevziať striebornú plaketu a ako bonus bola priložená bezplatná poukážka na 8-hodinový kurz prvej pomoci. Neviem akú úroveň mám od toho očakávať, ale rozhodne to využijem...

Odesláno
Tento týždeň som si bol prevziať striebornú plaketu a ako bonus bola priložená bezplatná poukážka na 8-hodinový kurz prvej pomoci. Neviem akú úroveň mám od toho očakávať, ale rozhodne to využijem...

Chodim darovat uz treti rok, v unoru me ceka jubilejni desaty odber. Tech cca 5min odberu se da v pohode prezit, pak si clovek muze uzit den volna na ktere mam jako zamestnanec narok a to se vyplatí :-)

Odesláno

Tak jsem se před chvílí vrátil z prvního odběru a bylo to úplně v pohodě. Jako nováček jsem dostal nějaké DVD a červenou halogenovou baterku, jako občerstvení byl gulášek a nějaké to pití. Jako desert banán a čokoláda.

Určitě hodlám pokračovat!

Odesláno
Tak jsem se před chvílí vrátil z prvního odběru a bylo to úplně v pohodě. Jako nováček jsem dostal nějaké DVD a červenou halogenovou baterku, jako občerstvení byl gulášek a nějaké to pití. Jako desert banán a čokoláda.

Určitě hodlám pokračovat!

Tomu rikam servis :). Ja byl minuly tyden a po odberu jsem spechal do prace. Ale zkratka jsem neprisel. V Bohunicich davaj 2 zetony do automatu v cekarne (jeden automat na susenky a druhej na kafe) a stravenku 50kc na dalsi obcerstveni. Ale takovej hovezi gulas s cibuli, to bych si nechal libit :).

Odesláno
Tomu rikam servis :). Ja byl minuly tyden a po odberu jsem spechal do prace. Ale zkratka jsem neprisel. V Bohunicich davaj 2 zetony do automatu v cekarne (jeden automat na susenky a druhej na kafe) a stravenku 50kc na dalsi obcerstveni. Ale takovej hovezi gulas s cibuli, to bych si nechal libit :).

V Liberci se dava pulka gril.kuratka, susenka ,kava, Limo, zel.salatek a pred odberem tam je vanocka kdyz nekdo chce s cajickem :D

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)
... jako občerstvení byl gulášek a nějaké to pití. Jako desert banán a čokoláda.
... pulka gril.kuratka, susenka ,kava, Limo, zel.salatek a ..... vanocka kdyz nekdo chce s cajickem :D

Najíst se můžete i doma nebo v hospodě, na to nemusíte dávat krev. To vám nikdo neřekl?

Já když jsem začínal dávat krev na vojně v pojízdné transfúzní stanici - dostal jsem napít a suchý rohlík. Jediná výhoda byla, že jsme lampasákům nemuseli salutovat. :)

Upraveno uživatelem Kamil
Odesláno

Tak já se včera vrátil asi z 69 návštěvy transfůzky, včera to byl separátor - ktevní destičky. Nevýhoda- děsně dlouho to trvá.

Poté jsem si za 90,-Kč poukázku dal výbornou zelňačku s houskami, kafe, na doma smaženku a 3x sušenky a navíc jsem dostal 100,-Kč stravenku a jako dárek věrnému dárci krve od FNKV pěknou froté osušku.

Na "krvesajení" mám rád, jak si člověka zdravotnictví předchází, všechno tak nějak jde a já se teda na tu zelňačku či klasickou sekanou vždycky po čase vysloveně těším :) No a volný den je taky paráda.

Odesláno
Tak já se včera vrátil asi z 69 návštěvy transfůzky, včera to byl separátor - ktevní destičky. Nevýhoda- děsně dlouho to trvá.

Poté jsem si za 90,-Kč poukázku dal výbornou zelňačku s houskami, kafe, na doma smaženku a 3x sušenky a navíc jsem dostal 100,-Kč stravenku a jako dárek věrnému dárci krve od FNKV pěknou froté osušku.

Na "krvesajení" mám rád, jak si člověka zdravotnictví předchází, všechno tak nějak jde a já se teda na tu zelňačku či klasickou sekanou vždycky po čase vysloveně těším :) No a volný den je taky paráda.

Na destickach jsem byl pouze 2 a stvala me ta doba :-)

Odesláno
Já když jsem začínal dávat krev na vojně v pojízdné transfúzní stanici - dostal jsem napít a suchý rohlík. Jediná výhoda byla, že jsme lampasákům nemuseli salutovat. :)

Tak to by se ti líbilo v Ostravě. Tu je to právě tak: před odběrem čaj a suchý rohlík (to by jinak nešlo, dieta před odběrem musí být).

A po odběru kafe a v malé igelitce tatraka, pravda, abych nekřivdil. A 50Kč stravenka.

Ostravsko je chudý kraj.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...