Přejít na obsah

HANHART

ANT

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Mám pár poznatků ze soužití s Hanhartama. Měřil jsem přesnost chodu.. První dva dny +4s/den, další dva dny +3s/den, no a další dny až do teď +2s/den. To mě velmi potěšilo. Natahoval jsem do plna jednou denně.

Co mě ale nepotěšilo, byl pohled na minutovou ručičku. Když jsem sledoval denní odchylky, koukal jsem jen na vteřinovku. Včera jsem se přitom podíval i na minutovku a když byla vteřinovka na 60tce, minutová ručička nebyla přesně na celé minutě. Když jsem před tím týdnem nastavoval, byly ručičky přesně na indexech. Zkusil jsem znovu nastavit, při zastavené vteřinovce na 60tce, minutovku na celý index a sledoval. Po zasunutí korunky a rozjezdu vteřinové ručičky se minutovka začala hýbat až po cca 20 vtěřinách. Takže když vteřinovka dorazila zpet na 60tku, tak minutovka nebyla přesně na dalším minutovém indexu, ale měla "zpoždění".

To mě teda fakt trochu nasr...lo.. Vlastně hodně..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 25 minutami, bacil.357 napsal:

Mám pár poznatků ze soužití s Hanhartama. Měřil jsem přesnost chodu.. První dva dny +4s/den, další dva dny +3s/den, no a další dny až do teď +2s/den. To mě velmi potěšilo. Natahoval jsem do plna jednou denně.

Co mě ale nepotěšilo, byl pohled na minutovou ručičku. Když jsem sledoval denní odchylky, koukal jsem jen na vteřinovku. Včera jsem se přitom podíval i na minutovku a když byla vteřinovka na 60tce, minutová ručička nebyla přesně na celé minutě. Když jsem před tím týdnem nastavoval, byly ručičky přesně na indexech. Zkusil jsem znovu nastavit, při zastavené vteřinovce na 60tce, minutovku na celý index a sledoval. Po zasunutí korunky a rozjezdu vteřinové ručičky se minutovka začala hýbat až po cca 20 vtěřinách. Takže když vteřinovka dorazila zpet na 60tku, tak minutovka nebyla přesně na dalším minutovém indexu, ale měla "zpoždění".

Zkus tu minutovou ručičku nejdřív posunout trochu dopředu a pak ji vrátit zpět na požadovaný čas. To by mohlo pomoct. 😉

Odkaz ke komentáři

před 34 minutami, bacil.357 napsal:

To je celkem běžná věc, daná vůlí v soukolí. Ta tam prostě vždy, vetší či menší, bude. Jak píše lukassob - přesně na index nastav minutovou ručku pohybem zpět. Pak zůstanou kola v záběru a minutovka se rozběhne hned, jak zamáčkneš korunku.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za rady, pánové. Vždy se při nastavování času minutovkou "vracím" zpět, ale maximálně půl minuty. A nikdy nebyl problém. Teď jsem tedy zkusil minut víc a minutovka se rozběhla hned. Mě se  osvědčilo posouvání minutovky zpět hlavně k odstanění poskočení ručičky při zamáčknutí korunky do základní polohy, ale že by se mi opozdila...

Už mi prošlo rukama hooodně hodinek, ale toto se mi stalo poprvé. No člověk se pořád učí.

jEŠTĚ JEDNOU DÍKY.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, čtu to až teď.Měl jsem ty samý nervy co ty a pak jsem na to taky přišel že se s ní musíš vrátit zpět.Mě spíš pořád dělá vrásky jak se moc předcházejí🤨

Odkaz ke komentáři

Tyhle vůle v soukolí mají jak moje flyback Hanharty tak i Airain. Myslím, že trochu i Hanhart s SW510, ale tam si nejsem jistej. Když o tom mluvili v Každá vteřina, asi to bude mít hodně kalibrů. Každopádně jsem to taky prvně pozoroval u chron od Hanhartů.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Dobrý den,

na uvedené hodinky jsem narazil nedávno a hodně se mi líbí. Chtěl bych chronograf s lunetou, ručním nátahem a vodotěsnost 100 m. I ten kovový pásek mi tam přijde fajn. Flybacky mají o něco lepší strojek než verze bez této funkce. Plno lidí se trochu dívá na Sellitu skrz prsty vs. ETA strojky. To už neřeším, ETA strojky dodává Swatch Group prakticky spíše jen do svoje sítě značek. O postupu seřízení času (minutovku vráti zpět) jsem už četl, někde je dokonce vlákno, kde to doporučuje i výrobce, který takto reagoval na stížnost zákazníka. Vidím, že jsou tady různé zkušenosti s přesností. Za mě je těch + 15 sekund trochu víc, než bych čekal za tuhle cenu. Můžu se zeptat, kdy byly uvedené hodinky kupované? Domníval jsem se, že si výrobce trochu s tím nastavením přesnosti hraje. Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Wow. To je jedna z mála limitiek, ktoré sa mi skutočne páčia. Na dýnku je krásna rytina Panavia Tornado, ale ten číselník!

417-es-tornado-4_600x600.jpg

417-ES-Tornado-9-1-1024x683.jpg

Upraveno uživatelem ASTRA
Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, Lucky Lucaso napsal:

Ty hodinky jsou fakt nadherny. Dalsi v seznamu co si jednou musim koupit.

Erika dobra, vypada cool, ale ten old skul vzhled si zada poradnej remen!

Pořádnej řemen mám taky (viz. předchozí strana). Ten si nechám na "méně potící období".

Odkaz ke komentáři

V 28. 5. 2024 v 15:55, Uncle Max napsal:

Dobrý den,

na uvedené hodinky jsem narazil nedávno a hodně se mi líbí. Chtěl bych chronograf s lunetou, ručním nátahem a vodotěsnost 100 m. I ten kovový pásek mi tam přijde fajn. Flybacky mají o něco lepší strojek než verze bez této funkce. Plno lidí se trochu dívá na Sellitu skrz prsty vs. ETA strojky. To už neřeším, ETA strojky dodává Swatch Group prakticky spíše jen do svoje sítě značek. O postupu seřízení času (minutovku vráti zpět) jsem už četl, někde je dokonce vlákno, kde to doporučuje i výrobce, který takto reagoval na stížnost zákazníka. Vidím, že jsou tady různé zkušenosti s přesností. Za mě je těch + 15 sekund trochu víc, než bych čekal za tuhle cenu. Můžu se zeptat, kdy byly uvedené hodinky kupované? Domníval jsem se, že si výrobce trochu s tím nastavením přesnosti hraje. Díky za odpověď.

Ahoj,kupoval jsem je v únoru a nejdřív šli v pohodě,ale pak se ustálili na těch patnácti vteřinách. Zavolám do Chronoshopu a uvidíme jak se k tomu vyjádří…

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Johanes napsal:

Ahoj,kupoval jsem je v únoru a nejdřív šli v pohodě,ale pak se ustálili na těch patnácti vteřinách. Zavolám do Chronoshopu a uvidíme jak se k tomu vyjádří…

Diky za info. Urcite bych to resil,jak pises. Nekde v diskuzi na zahranicnich forech jsem dokonce cetl,ze to snad maji v Hanhartu ladit na 0 az + 8 sekund maximalne. Prece jenom to uz nejsou hodink za 1000 EUR. Kdyz neuspejes v Chronoshopu,tak bych napsal rovnou do Hanhartu,ze se mi to nezda. Verim,ze budou reagova pozitivne. I kdyby to znamenalo to poslat do Hanhartu na serizeni,samozrejme v zaruce. 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...