Přejít na obsah

Low End vs. High End  

104 hlasů

1. 1. preferujete High End model Low End zna?ky

• High End model Low End
      30
    • Low End model High End
      73

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

U mne je to i o tom, pro jaký účel si dané hodinky pořizuji.

Pokud se jedná o "srdcovku" a nebo obecně emoční výběr, tak by to bylo "entry level" z HE značky.

Pokud by se jednalo o hodinky se specifickými parametry (např. na sport, pod vodu atp.), tak bych šel díky financím spíše do HE modelu z "LE" značky.

Ale např. GrandSeiko je pro mne kapitola sama pro sebe.

Odesláno

Mně se obvykle nějakej kousek líbí a pak teprv začnu řešit kolik stojí, jestli na něj mám a samozřejmě taky kde je jeho místo na stupnici lo-hi end. U většiny věcí (auta, televize, gothaj ;) ) je mi to více méně šumák, ale u hodinek se musim přiznat k poměrně vysokýmu stupni snobismu. To znamená, že zvučný logo na ciferníku je pádnej argument. A protože jsem v pendlovkách začátečník, nevyznám se na první pohled ve změti značek a může se i stát, že se mi určitej kousek přestane líbit, když zjistím, že značka nic moc. Jako příklad bych uvedl festinu, kdysi jsem na ně do výlohy koukal, jedny hezký dámský jsem manželce před lety i koupil, ale dnes bych se u jejich výlohy asi dlouho nezdržel. Takže za mě do ankety lo model hi značky.

A ještě mě fascinuje takovej ten hodinářskej underground, třeba archimede nebo steinhart, téměř nikdo (mimo fórum) je nezná, v krámech či obchodních centrech na ně nenarazíte (z mýho pohledu plus) a přitom dělají imho za málo peněz hodně muziky, takže třeba pro volnej čas ideální.

Návštěvník YPO
Odesláno
  spiderer napsal:
YPO to podle me neni mysleny ze vsichni nosej pateky, ale tak ze radsi nez certifikovany chrono certiny si koupi quartzovy bondovky, alespon tak to chapu ;)

no vidíš já bych si nekoupil ani jedny zmíněné - protože třeba momentální moje současné Sinn stojí o čtvrtinu méně a jsou o několik řádů výše než obě dvě tebou zmíněné značky = do jaké kategorie tedy patřím ?

prozatímní výsledky ankety jsou : Casio, Hamilton, Omega, Prim, Seiko a Ostatní = o čem chceš diskutovat ? :thumbsup_anim:

Odesláno
  YPO napsal:
o čem chceš diskutovat ? :thumbsup_anim:

na druhou stranu to neni špatnej výsledek, taky by tam ve stejný cenový hladině mohlo bejt: tissot, JVD, Storm...

i v anketě, zdá se, platí, že lidi maj radši etu v hamiltonu než turbo v parnisu

Návštěvník YPO
Odesláno
  bandicoot napsal:
na druhou stranu to neni špatnej výsledek, taky by tam ve stejný cenový hladině mohlo bejt: tissot, JVD, Storm...

i v anketě, zdá se, platí, že lidi maj radši etu v hamiltonu než turbo v parnisu

to je všechno v tý sekci ostatní :D

Odesláno
  xjr1 napsal:
...

A ještě mě fascinuje takovej ten hodinářskej underground, třeba archimede nebo steinhart, téměř nikdo (mimo fórum) je nezná, v krámech či obchodních centrech na ně nenarazíte (z mýho pohledu plus) a přitom dělají imho za málo peněz hodně muziky, takže třeba pro volnej čas ideální.

Jo, tyhle značky jsou i mně sympatický přesně z těch důvodů, které uvádíš... A funguje to opravdu tak trochu jako poznávací znamení, protože si můžeš být téměř jistý, že člověk, u kterého uvidíš tyhle hodinky, je buď přímo z Chronomagu nebo o hodinkách alespoň něco ví. Alespoň taková je moje zkušenost.

Návštěvník Ondra
Odesláno

Já primárně nekupuju podle low/high end značky, ale podle toho, jak se mi co líbí. A buďto na to mám, resp. jsem ochoten do toho ty peníze investovat, nebo ne. Významnou roli určitě hraje i pozitivní/negativní zkušennnost s daným výrobcem. Takže třeba nenosím Levisky, ale mlíko si kupuju BIO za 27. Za kvalitní věc, kterou považuju za důležitou, si rád připlatím, ale současně nemám potřebu si kupovat drahý věci jenom proto, aby bylo vidět, že na ně mám - to mi popravdě řečeno připadá minimálně infantilní a třeba na mě tyto projevy vůbec neučinkují.

Návštěvník Tada
Odesláno

Spíš si pořídím základní model nějaké high-end značky - ale inhouse podmínkou

Návštěvník Snow
Odesláno

Nenašel jsem pro sebe škatulku, mohl bych a v podstatě jsem měl vždy jen střední třídu low-endové značky a přiznám se, žiji s tím vyrovnaně kukj.gif.

Odesláno

Také se kloním k nižšímu modelu lepší značky. Často se setkávám s názorem, že je to (jedno co) sice značka, ale nic to neumí, a pod. Nicméně nějak ta značka vznikla, něčím si to zasloužila. A hlavně, třeba se to někdy projeví až později - při dalším jednání, reklamaci a pod.

Odesláno
  xjr1 napsal:

Toto je napriklad jedno z prijemnych prekvapeni ktore som nasiel na tomto fore -ked som zacal hladat pre seba nejake prijemne hodinky, tak som myslel ze si idem kupit znacku ako napr Tag Heuer - a zatial to dopadlo tak , ze mam jedny pilotky Steinhart za par sto euro na ceste ku mne a drahsie hodinky nechavam v sebe dozriet...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...