Přejít na obsah

Low End vs. High End  

104 hlasů

1. 1. preferujete High End model Low End zna?ky

• High End model Low End
      30
    • Low End model High End
      73

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Diskuze ve vlákně o Grand Seiko mě přivedla na otázku, která platí vlastně v celém životě a lze aplikovat na všechny výrobky - od kávovaru přes hodinky až po auta.

Radši volíte našlapaný High End model od obyčejné značky nebo byste radši byli vy vysoké třídě, byť se základním modelem.

Záměrně jsem vyloučil extrémy jako top model top značky, berte to prosím jako buď a nebo.

edit: sakra nefunguje anketa

Upraveno uživatelem Gilius
Odesláno

Asi určitě bych preferoval LowEnd model HighEnd značky, i když takové modely se spíše označují jako EntryLevel. Na druhou stranu si myslím, že většina modelů Seiko dosahuje úrovně mnohem dražších švýcarských značek.

Návštěvník YPO
Odesláno

já hlasovat nebudu, ale těší mě, že tu zatím většina má spotřebiče od Miele -hifi od olufsena a jezdí v bentlejích x trochu to nekoresponduje s anketou co nosíte ve vedlejším vlákně :thumbsup_anim:

Odesláno
já hlasovat nebudu, ale těší mě, že tu zatím většina má spotřebiče od Miele -hifi od olufsena a jezdí v bentlejích x trochu to nekoresponduje s anketou co nosíte ve vedlejším vlákně :thumbsup_anim:

jasně :thumbsup_anim:

Odesláno

Pro mě je důležitá především kvalita zpracování, jednoduchost modelu i případný snadný servis a ne příliš vysoké pořizovací náklady. Někdy to jde obtížně dohromady.

Odesláno
Diskuze ve vlákně o Grand Seiko mě přivedla na otázku, která platí vlastně v celém životě a lze aplikovat na všechny výrobky - od kávovaru přes hodinky až po auta.

Radši volíte našlapaný High End model od obyčejné značky nebo byste radši byli vy vysoké třídě, byť se základním modelem.

Záměrně jsem vyloučil extrémy jako top model top značky, berte to prosím jako buď a nebo.

edit: sakra nefunguje anketa

Tazky vyber kedze tu chyba povestna zlata stredna cesta. Pre mna je High End napriklad PATEK PHILIPPE a Low End nieco ako napriklad Orient ci Festina, ak neratame Cinu, ale len seriozne a zabehnute znacky. Medzitym je toho ale strasne vela. Obecne zrejme plati, nekupovat od daneho vyrobcu to uplne najlacnejsie, pretoze tu je ta hranica s nizsou triedou nejtensia, niekedy az neviditelna :) a vyrobca tu viditelne a umyselne setri, niekedy az zbytocne moc, aby odlisil entry level od zvysku svojho produktoveho portfolia.

Odesláno

Protoze se nastesti s opravdovym High End nesetkavam denne a vsude, jak uz rozlousknul YPO, smele jsem se do teto kategorie zaradil. Nevedomost je sladka :smile_anim:

Odesláno

podle mě je todle celý pičovina, pro potěšení z věci beru to co mě něčím zaujme a je šumák z jakýho je to levelu. Jako profík budu potřebovat High End výrobek, pak se teprve rozmejšlím co mě z toho padne líp.

Odesláno

Tak zrovna u hodinek high end / low end neřeším, tam řeším co se mi líbí a na co mám...

A třeba u pc/elektroniky po splnění nějakých požadavků jdu spíš po střední třídě, nejvíc se mi to vyplácí.

Odesláno

Koukám, že text ankety mi zčásti zmiznul... ale dle výsledku to očividně chápete.

Jako základ byla myšlena +/- stejná cena.

Záměrně jsem uved 2 extrémy a chápu, že se všichni plácáme někde mezi.

Já osobně to u wish hodinek mám naopak než u aut - hodinky třeba základní, halvně ať si sáhnu na nebe, u aut radši focus RS než Benz E (nenapadá mě nic až tak protipólnýho).

Odesláno

Já jsem toho názoru,že radši entry level model(pochopitelně se mi musí líbit),než higend,, horší značky". Přiznejme si to ,že spusta znáschce mít na ruce co nejrenomovanější značku. Alespon já to tak cítím. Vždycky ,když jsem šel kolem nějaké výlohy,tak jsem se díval na nejlevnější modely od Omegy a pak se šel podívat na ostatní značky.

Odesláno

Auta jsou dobry priklad. Radeji Octavii classic nez ambiente Fabii.

Na tomhle rozhodnuti se zaroven ukazuje obecny prehled cloveka. Reknete mi, kolik procent lidi vi, ze kdyz chteji koupit tatinkovi hodinky za 10tisic, tak nemusi koupit v prvnim nebo druhem obchode nejnabusenejsi Timexy. Aby se proste ukazalo, ze je to TOP (mysleno subjektivne). Kdezto opacne rozhodnuti zase ukazuje na to, ze clovek se nad danym nakupem trochu zamyslel a vybere si opet TOP (ale tady uz mysleno objektivne).

Odesláno (upraveno)

já to fakt myslel takhle: kdybyste měli třeba 2000teur, chtěli byste:

obyčejný hodinky prestižní značky nebo

vlajkový hodinky obyčejný značky

takže kdo na co má je fuk, je to jen teorie... hra... před podobnejma volbama stojíme dnes a denně, radši 30 deka gothaje nebo 10 uheráku, radši 2kk v centru nebo 4+1 za městem, radši vybavenou Lagunu nebo holou A2 atd...

jen mě zajímá, jak tuhle volbu vidíte u hodinek

edit: teď koukam, že kluci nade mnou to pochopili, díky

Upraveno uživatelem bandicoot

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...