rubus32 Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Nikde jsem tu nenarazil na vintážní Fortisky, pokud špatně hledám, tak se předem omlouvám. Získal jsem tohle, bohužel na mou ruku jim chybí aspoň tak 2 mm navíc, ale na vyžlí 17cm ručce by se docela vyjímaly. Jen mám drobnou pochybnost, vzhledem ke stavu v jakém jsou, co je všechno původní? Pochopitelně řemínek ne... Nosím je zatím doma, dokud jsem bez brejlí, tak je to paráda pokoukání. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
lolohh Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 ...ale na vyžlí 17cm ručce by se docela vyjímaly... Ty vole, jaká vyžlí ruka? To je ruka nás silných a vzrostlých chlapů. Jsou krásné.
Gilius Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 dokud jsem bez brejlí ty wolle.....to si mám vyložit jak????
Diamondking Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Zvláštní, hezké a máš štěstí, že mám ruku 17,5..jinak
Z. Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Nikde jsem tu nenarazil na vintážní Fortisky, pokud špatně hledám, tak se předem omlouvám. ... Pred časem jsem tady nabízel tyhle. Ještě je stále mám. Nikdo neprojevil zájem... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
bandicoot Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 To neni na vyžlí ruku, to je prostě tou dobou vzniku a dnešním pokřiveným měřítkem - když fortis B-42 fliegerchrono vystřídám na ruce leteckýma primkama na děrovaným řemenu, tak mám pocit, že jsem si od holek půjčil flikflaky, přitom to ve svý době byly hodinky pro pořádný chlapy. Fortisky jsou krásný, dal bych jim nějakej lehce strukturovanej hnědej řemen sužující se ke sponě, pak to bude pecka. Trojúhelníkový indexy na 3,6,9,12 mě vždycky dostávaj.
rubus32 Posted November 26, 2009 Author Report Posted November 26, 2009 No na ruce (na mojí) to vypadá takhle. No jako že už se mi kazí zrak, a co za pár let? Leda tak s lupou ;-). Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
bandicoot Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 já myslim že super - přesnmě jak to má (tenkrát mělo) vypadat
rubus32 Posted November 26, 2009 Author Report Posted November 26, 2009 (edited) já myslim že super - přesnmě jak to má (tenkrát mělo) vypadat Jasně, odklon od cibulí přinesl vynález hodinek pro dámy :-)... Jenže k těmhle hodinkám, abych vyhrabal starou Motorolu :-))). Spíš by mně zajímalo, kdo všechno dělal takhle vypadající ciferníky, zatím jsem to viděl u Omega Seamaster, Favre-leuba Geneve, Tissot Seastar, a ??? Maj 32 mm bez korunky. Edited November 26, 2009 by rubus32
Ciferník Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 kdo všechno dělal takhle vypadající ciferníky, zatím jsem to viděl u Omega Seamaster, Favre-leuba Geneve, Tissot Seastar, a ??? Já osobně jenom doufám, že vše jmenované (plus fůra dalších) nejsou jenom předělávky pocházející z dílny jistého eBay-prodejce usídleného v Indii. Kdybys sem dal nějakou detailní fotku toho číselníku, aby bylo vidět, jak kvalitně jsou provedené ty indexy, možná bychom byli chytřejší.
rubus32 Posted November 27, 2009 Author Report Posted November 27, 2009 (edited) Ach jo... No - podíval jsem se na ně lupou A to jsem jim zrovna dneska koupil novej pásek, myslím si fakt vodvaz, takovou z nich mám radost... Ku.va že jsou pilotky z Ukrajiny fejky, to jsem už vstřebal, ale zmínku o Indii jsem tu zatím nepostřehl. No nic - doma a bez brejlí... ... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited November 27, 2009 by rubus32
bandicoot Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 rubus: nikdo nepsal, že je to fejk... nenech se zviklat... to, že jsi to viděl třeba u omegy je v pořádku, zrovna od té je orlík silně obšlehnut
Ciferník Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 I kdyby to bylo tak, jak si myslím, tak bych rozhodně nepoužil výrazu "fejk". Prostě hodinky s renovovaným ciferníkem, to je celé. Někdo dává přednost tomu, aby hodinky (byť vintage) vypadaly co nejzachovaleji a restaurace ciferníku mu nevadí; někdo zase upřednostňuje autenticitu a v jejím zájmu se smíří i se zašlým ciferníkem. Oba přístupy jsou podle mě v pořádku. Já jsem pro autenticitu, ale mám nejméně dvoje hodinky, u kterých si nejsem jistý, jestli je číselník původní nebo ne, ale říkám si - pokud je to předělávka a je udělaná tak dobře, že nad tím váhám, tak proč by mi to mělo vadit? Takže pokud se Ti líbí, tak si si je užívej a na moje puristické řeči se vyprdni :-)
jorix Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 omluva za OT - kdo vyráběl ten nůž na fotce? Vypadá to na ruční malovýrobu.
rubus32 Posted November 27, 2009 Author Report Posted November 27, 2009 omluva za OT - kdo vyráběl ten nůž na fotce? Vypadá to na ruční malovýrobu. Jo jo, je to tak, "mistr" Jirka Kumo Ševčík odkaz na web Jo, hele ono je lepší vědět na čem člověk je, líběj se mi moc, a už mi přestalo vadit i to že jsou tak malý.
rubus32 Posted December 9, 2009 Author Report Posted December 9, 2009 rubus: nikdo nepsal, že je to fejk... nenech se zviklat... to, že jsi to viděl třeba u omegy je v pořádku, zrovna od té je orlík silně obšlehnut Jo jo u Omegy to bylo... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Alina Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 Pred časem jsem tady nabízel tyhle. Ještě je stále mám. Nikdo neprojevil zájem... ale mně se líbily, jen měly malou chybku.....měla bych je ráda, ta velikost by byla akorát. pardon za plevelení.....
alois Posted June 12, 2010 Report Posted June 12, 2010 krása veliká...klasika...moc pěkné....FORTIS je FORTIS
Recommended Posts