Přejít na obsah

Marina Militare, Parnis a další podobné nápodoby - shrnutí témat

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO?

Ačkoli se zdá, že jsem v lítém boji proti MM vyhrál tak celý první příspěvek beru jako prohru a jako skutečně šalamounské vyjádření.

?Situace není zrovna jednoduchá. Marina Militare, Parnis a další jsou nápodoby vzorů, na což se po právu někteří zlobí. Vyslovené padělky to nejsou, protože nemají neoprávněnou známku, i když Marina Militare je, pokud vím, ochranná známka Panerai. Z tohoto pohledu tedy je MM vyslovený fake, s nímž by se jako s padělkem nemělo na fóru ani obchodovat. Rozebrat ho, nafotit, skouknout, kam se čína posunula, je v pořádku, když upozorníte na to, že jde o fake značky. Hloupé je, že u MM to nemusí každý vědět, sám jsem se díval do registru UPV.cz, z hlavy bych to nedal.?

Toto je sice velmi krásně napsáno, ale existuje několik historických modelů Panerai, které jsou bez nápisů a také se hojně kopírují = takže toto je defacto povoleno = SKVĚLÉ

?Trochu jiné mi to přijde u Parnis. Ta nezneužívá značku, ale vzhled. Bohužel vzhled se dneska zneužívá hodně obecně, potápěčské hodinky různých značek od sebe těžko rozlišit i v případě Breitling / Omega / Rolex, takže je těžké se zlobit na číňana. Drobné odchylky ve vzhledu tu jsou a je těžké se dohadovat nad tím, zda proto, že výrobce nezvládl kopii udělat do detailů, nebo proto, že chtěl inovovat.?

Ano je těžké se zlobit na Číňana, že svou věc nedotáhl do konce a díky tomu , že to nedotáhl do konce to není fejk, ale je to vlastně svůj, originální výrobek = SKVĚLÉ

?Prodej takových hodinek bych na Chronomagu toleroval s tím, že je pravdivě uveden kvalitativní stav a nejsou označovány za "luxus", kvalitní řemeslnou práci a vůbec provázeny superlativy, které uživatele jen matou. Diskvalifikovat výrobek jen proto, že je z Číny, odstatně už dneska ani nejde.?

A tohle mi přijde jako moučník na závěr, který podtrhuje celý první příspěvek .

Pánové odcházím, což není žádné neštěstí ? neštěstí je, že jsem tomu věnoval tolik času ať jako divák, nebo jako moderátor.

**Chronomagu už dvakrát jsem žádal emailem o zrušení moderátorského přístupu a byl bych rád, kdyby se to uskutečnilo ? nechci být do budoucna podepsaný jako moderátor pod něčím s čím se neztotožňuji.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 330
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

little_w: Precti si to poradne, nez zacnes psat o neopravnenosti Panerai pouzivat znacku Militare na hodinkach. Cartier je tam zapsan jako ten, kdo si znacku puvodne zaregistroval, Panerai je tam zapsan jako posledni (aktualni) vlastnik. Tedy Panerai prava koupil od Cartiera, nebo od toho, kdo tu znacku vlastnil po Cartierovi. Soud probiha mezi Panerai (momentalni vlastnik ochranne znamky), kteri zazalovali Naples Watch za zneuzivani chranene znamky Militare Marina na svych fejcich. Jasno?

Odkaz ke komentáři

Kde se to da overit?

Ať je to jak chce, názor Chronomaga není proč ověřovat. To je troufalý požadavek... Někdo kompetentní do sporu konečně vstoupil a už se zase hledá proč by to tak být nemuselo.

Řekl jak to bude a to je pro nás zákon. Nebo můžeme jít jinam.

Odkaz ke komentáři

No, on se zaroven ptal, jestli k tomu ma nekdo nejake poznamky. I vzhledem k tonu toho prispevku to zase nebude takovy problem, diskutovat o tom. IMHO Jiste za to nebude nikdo banovan, na boha si tady myslim nikdo nehraje a diskutovat o zmenach k lepsimu treba i s majitelem fora je jiste legitimni moznost kazdeho clena. S kym taky jimym, ze ano. Stejne tak legitimni je samozrejme i moznost majitele jednat jenom podle sveho uvazeni a na pripominky kaslat. I o spatnych zakonech se muze, nebo spise musi vest diskuze a pokouset se o napravu. Nejsme ovce bez vlastniho rozumu.

Odkaz ke komentáři

ufff, Cartier neni nejak majetkove svazany s OP...? :)

Tak OP, ako aj Cartier patria do financnej skupiny Richemont. Vlastnictvo Trademarkov v ramci skupiny je dost popreplatane, napr Cartier vlastni trademark Panerai, ale nie pre skupinu 14 (hodinky, manzetove gombiky, brosne,...), no pre skupiny 3 (mydla, kozmetika, parfumeria,...), 8 (noze, vreckove noze, srubovaky, vreckove naradie,...), 9 (slnecne okuliare, dalekohlady,...) 11, 16 (pera a pisacie potreby), 18 (kozenne vyrobky), 25 (oblecenie).

Takato zlozita struktura, poprepletanie vlastnictva znaciek, ako aj popresuvanie sidiel jednotlivych znaciek a ich danovych domicilov do danovych rajov (richemont ma v oblube holandske antily) dava predpoklad na uspesne presuvanie kapitalu a zvysovanie ziskov.

Odkaz ke komentáři

No, on se zaroven ptal, jestli k tomu ma nekdo nejake poznamky. I vzhledem k tomu toho prispevku to zase nebude takovy problem, diskutovat o tom.

Asi jo, jen jsem viděl něco ve smyslu "dolož svoje tvrzení" hned v prvním postu a trochu mě to nadzvedlo, viděl jsem tam zase ten podvratnej trend a už jsem to nevnímal. Sory.

Odkaz ke komentáři

**Chronomagu už dvakrát jsem žádal emailem o zrušení moderátorského přístupu a byl bych rád, kdyby se to uskutečnilo ? nechci být do budoucna podepsaný jako moderátor pod něčím s čím se neztotožňuji.

Oprávnění moderátora byla odebrána. Díky za tu dobu, co jsi to dělal.

Odkaz ke komentáři

I o spatnych zakonech se muze, nebo spise musi vest diskuze a pokouset se o napravu. Nejsme ovce bez vlastniho rozumu.

Tak především tu nejsme u soudu, aby bylo třeba něco složitě a neprůstřelně dokazovat. Marina Militare nápis i jeho vzhled je pro mne zjevně za hranicí inspirace, kdy se parazituje nejenom na vzhledu (což je v hodinařině běžné), tak na používaném označení. Z mého pohledu je jedno, zda "dírou v zákoně či registraci" nebo nelegálně - prostě se mi to nechce ani podporovat, ani tolerovat.

Odkaz ke komentáři

Pánové odcházím, což není žádné neštěstí ? neštěstí je, že jsem tomu věnoval tolik času ať jako divák, nebo jako moderátor.

Díky

Souhlasím s Tvým názorem, že se to tady podivně sesunulo. V roce 2007, kdy jsem se zaregistroval, byla většina příspěvků o hodinkách a strojcích. Prim ještě nebylo sprosté slovo a Diskutér mi vynadal za to, že jsem si od Tebe koupil měsíc staré Fortisy. Přece hodinky z druhé ruky, to je fuj! :) Nakonec byl Diskutér odejit, protože pojmenovával věci pravými jmény a rozeštvával fórum.

O rok později, v létě 2008, se víc než o hodinkách psalo o tom, jak sladit řemínek s ponožkama a botama, jestli se hodí potápky do obleku a tys tu rozjel to zatracenou Panerai mánii.

Rok 2009 je ještě absurdnější. Ty jako král nákupů a prodejů nosíš podivné quarzky, co potřebujou vyměňovat v servisu spolu s baterií i olej. Zato všichni, co si nemůžou koupit Panerai, se vrhli na parazitující čínské klony. Fejk-nefejk, hlavně ať se to blyští.

Není potřeba teatrálně odcházet a pak se vracet, na to jsou zde jiní mistři. Je potřeba označit viníky. Je to Diskutér, protože mohl říkat pravdu trochu ohleduplněji s ohledem na slabé nátury. Kdyby vydržel, věřím, že by měl sílu tu fejkařskou mánii vymést slovy od plic. Jsem to já, protže jsem od Tebe koupil Tvoje první lepší hodinky. Mohl jsi s nimi v klidu žít a věnovat se něčemu smyslupnějšímu. Jsi to totiž Ty, kdo prošel cestu Precista>Panerai jako první.

Všechno je myšleno s nadsázkou.

Odkaz ke komentáři

Nejde o to, jestli je to smejd, nebo srot. O nekvalitnich hodinkach se tady bavime casto a pohoda. Vlaken jako "Hodinky na plaz", nebo "Hodinky do posilovny", nebo "Neco pro vnuka na hrani" tady je dost. Jde o to, ze MM jsou nelegalni fejk. I kdyby byli superkvalitni. Takze doplnenim slova smejd za serial padesati fotek a strankovou recenzi nic neresi. Asi ses neptal mne, ale Chronomaga, ale rad bych, aby se veci nazyvaly pravymi jmeny. I ten celoforumovy spor nebyl primarne o kvalite MM. Ale to tom, ze je to fejk. Kvalitni, nebo ne, to je jedno.

Odkaz ke komentáři

Tady si dovolim citovat Chronomaga pro ty, kteri delaji ze nerozumi. Pouziji i doporucovane osloveni "milý priteli":

Marina Militare je, pokud vím, ochranná známka Panerai. Z tohoto pohledu tedy je MM vyslovený fake, s nímž by se jako s padělkem nemělo na fóru ani obchodovat. Rozebrat ho, nafotit, skouknout, kam se čína posunula, je v pořádku, když upozorníte na to, že jde o fake značky. Hloupé je, že u MM to nemusí každý vědět, sám jsem se díval do registru UPV.cz, z hlavy bych to nedal.

A protože nikdo učený z nebe nespadl, když to autor neví, mělo by stačit jej upozornit na to, že jde o fake a aby informaci doplnil do své recenze. Na to není potřeba používat slova jako "ty zasranej debile", postačí "vážený kolego", nebo chcete-li více do leva "milý příteli". Pokud dotyčný informaci ignoruje, osvěží mu paměť někdo z moderátorů nebo já a informaci doplní s tím, že dotyčný má černý puntík v deníčku.

Odkaz ke komentáři

kibi: Ze pro tebe neni muj nazor dulezity, s tim zit dokazu uplne v pohode. I vlastne chapu proc tomu tak je.

Srozumitelneji to ovsem podat uz neumim. Ocividne to neumi ani nikdo jiny, kdyz ti docela hodne dlouhodobych clenu fora a nekolik desetistrankovych vlaken (toto je uz minimalne pate ) nestacilo, abys ten prostinky problem:"MM je fejk, nema tu co delat, je jedno, zda je kvalitni, ci ne." pochopil.

PS: A naprosto souhlasim s Frantikem. Ty jen delas, ze tomu nerozumis. Je ti to jasne, jenom otravujes ovzdusi do nekonecna opakovanou a tisickrat zodpovezenou otazkou.

PPS: Ja byt admin, tak mas uz tak tyden ban a dneska uz by si nikdo ani nevzpomnel. Ale ja admin nejsem, takze se zitra zase muzes zeptat, kde je problem, ze tomu nerozumis a at ti nekdo vysvetli, proc je MM fejk. A pozitri zase.

Odkaz ke komentáři

To Kibi, Hasňa: Pánové, tak už jste si vysvětlili, jak jsou vaše názory vzájemně bezcenné, a tedy prosím, abyste se v tom dál nepitvali. Nehledě na to, že okázale ignorujete doporučené oslovení "Milý příteli", ev. "Vážený kolego".

Osobně rozhodnutí Chronomaga samozřejmě vítám, beru to jako návrat k původnímu zaměření tohoto fóra, t.j. jako fóra milovníků hodinek, kdy už pojem "milovník" svým způsobem vylučuje adoraci evidentních šmejdů nebo vychcávek.

Odkaz ke komentáři

To Kibi, Hasňa: Pánové, tak už jste si vysvětlili, jak jsou vaše názory vzájemně bezcenné, a tedy prosím, abyste se v tom dál nepitvali. Nehledě na to, že okázale ignorujete doporučené oslovení "Milý příteli", ev. "Vážený kolego".

Osobně rozhodnutí Chronomaga samozřejmě vítám, beru to jako návrat k původnímu zaměření tohoto fóra, t.j. jako fóra milovníků hodinek, kdy už pojem "milovník" svým způsobem vylučuje adoraci evidentních šmejdů nebo vychcávek.

Muzeme treba rikat "millisý příteli" :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

omlouvam se, ale Hasnu neoslovuji, protoze se ani na nej neobracim :)

jde mi o neco jineho, bohuzel slysim jen vyhruzky... skoda :)

mohl bys mi, prosim, tedy ty - jako moderator - vazeny moderatore, odpovedet, jak to bude dal s fotkami MM...? dekuji :)

Jak dál s fotkami MM? Já nevím - už další nedělat? Fotka může bejt přece formálně skvělá, ale její primární účel je přece v tom, co zachycuje, ne? A MM jsou, rozhodnutím Chronomaga, tady na fóru nežádoucí. Takže další fotky MM: ne a když, tak s jasným označením, že se jedná o fake. Takhle si vykládám obsah Chronomagova příspěvku na dané téma, nevěřím, žes to pochopil jinak.

Odkaz ke komentáři

Dvojctihodní kolegové, nevidím nejmenší důvod, proč nepoužívat MM, Parnis a jiné dálněvýchodní výrobky jako srovnávací materiál. Pak vynikne kvalitní řemeslo v podání tradičních výrobců (a nebo taky ne?)

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...