Přejít na obsah

Marina Militare, Parnis a další podobné nápodoby - shrnutí témat

Doporučené příspěvky

Odesláno
Já se Steihnart Ocean-1 GMT také nemám problém. Běžně se výrobci inspirují v designu jeden o druhého na 90% a nikdo to neřeší, Steihnart možná na 99%. Osobně mi těch 9% navíc nevadí.

Je zde podstatnější rozdíl - Steihnart jsou kvalitní hodinky, zatímco MM šunt.

Radku Huláne, kdyby sis dal tu práci to tady občas číst, dozvěděl by ses, že Steinhartí Oceany tady převážná část osazenstva odsuzuje jako nechutnou inspiraci hraničící s fejkem RLX.

A, kdyby sis dal tu práci a hloubal ještě o něco víc, zjistil bys, že varianta COMEX je alespoň zde naprosto oprávněněn odsuzována ještě mnohem víc než patvary typu MM/Parnis.

Světu mír!

• Odpovědi 330
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Radku Huláne, kdyby sis dal tu práci to tady občas číst, dozvěděl by ses, že Steinhartí Oceany tady převážná část osazenstva odsuzuje jako nechutnou inspiraci hraničící s fejkem RLX

Proč tolik agresivity? A proč bych si měl já (nebo kdokoliv jiný) myslet to, co "převážná část (místního) osazenstva"? ;)

"Potápky" jsou si běžně podobné na těch 90%, to samé letecké hodinky. Tato míra podobnosti je pro většinu lidí naprosto košer. Míra podobnosti 99% už (pro hodně lidí) košer není, a co má být? Rozhodně se ale nejedná o fake, on onen posun z běžných 90% na 95% (nová verze Ocean-1 GMT má odlišující změny oproti Vintage verzi) není nijak dramatický, přesto je takto dramaticky vnímán.

Každého svobodná volba..

Na MM mi primárně nevadí, že je to kopie Panerai, ale to, že jsou to šunty. Navíc Steihnart dělá mraky různých modelů, pokud se v jednom přiblíží na 95% namísto 90% vzhledu jiné značky, dá se to tolerovat.

Odesláno
to samé letecké hodinky. Tato míra podobnosti je pro většinu lidí naprosto košer.

U pilotek je to jina story. Puvod podobnosti, nebo prakticky stejnosti :), tkvi v tom, ze jsou to hodinky delane podle puvodni vojenske specifikace. Armada vydala smernici a vyrobci podle ni vyrobili hodinky (tehdy to bylo IWC, Stowa, Laco a asi jeste nekdo dalsi) a dnes se diky popularite toho designu pridavaji dalsi vyrobci (Steinhart, Archimede a dalsi). Takze ty hodinky nejsou kopii jedny druhych, ale jsou to hodinky delane zamerne na zaklade jedne designove specifikace.

Oproti tomu Steinhart Ocean jsou kopie Rolexu, ktere tezi ciste z uspechu znacky s korunkou v logu. Neni to vylozeny (signovany) fejk, ale jinak jsou obslehnute od hlavy az k pate (jasne, v detailech se lisi, ale to pozname jen my, chronomagori). Kvalita asi bude dobra (v ruce jsem je nemel) a kdo je snese mit na ruce, at si je koupi. Ale na faktu, ze parazituji na znamejsi znacce, to nic nemeni.

Odesláno

4 Radek Hulan - My se na hodinky divame jinak nez jsi zvykly. Recenze komunikatoru si od tebe prectu rad, ale na hodinky podobny pristup aplikovat nemuzes. Pokud chces mistni komunite vic porozumet nezbyde nez vice cist a vzit to pekne od starsich vlaken.

Odesláno

@cody - "porozumění komunitě" není to samé, co mít (s ní) identické názory, každý člověk má své vlastní :)

Osobně třeba mám větší problém se značkami, co dají do hodinek ten samý Unitas či ETA strojek jako Steihnart či Stowa, prodávají to za 10-15x vyšší cenu, a snaží se to pro neznalé maskovat vlastním číslem kalibru (protože dělají drobnou, nepodstatnou úpravu, třeba vyrytí svého loga).

Ono těch různých "podvůdků" je v hodinářském světě víc...

PS: a proto mám moc rád Seiko, víc než většinu švýcarských pseudo-značek" ;)

Odesláno
Osobně třeba mám větší problém se značkami, co dají do hodinek ten samý Unitas či ETA strojek jako Steihnart či Stowa, prodávají to za 10-15x vyšší cenu, a snaží se to pro neznalé maskovat vlastním číslem kalibru (protože dělají drobnou, nepodstatnou úpravu, třeba vyrytí svého loga).

To je bihuzel casta praxe, ale ani Steinhart ani Stowa to nedelaji. Oba vyrobci vzdy uvedou ETA 2824-2 nebo ETA 6497... To se spis podivej na Breitling, i kdyz ten alespon ty stroje ladi na COSC. Ale oba zmineni vyrobci z nemecka jsou spis na spodni cenove hladine a svycarske strojky nijak nemaskuji. A treba Stowa je firma, ktera si rozhodne na nic nehraje a nabizi hezke puvodni hodinky casto s technickymi finesami (treba Prodivery) za slusne penize.

PS: a proto mám moc rád Seiko, víc než většinu švýcarských pseudo-značek" ;)

Seiko je urcite dost opomijena znacka. Souvisi to hlavne s nizkym machrindexem (uz nevim, kdo z clenu tuhle charakteristiku vymyslel, ale napad to byl skvely) znacky. Ale mas pravdu, ze delaji kvalitni strojky s puvodnim designem i radou technickych reseni. Takze s oblibou Seika jedine souhlasim (a pristi tyden mi snad moje prvni seika dorazi :)).

Odesláno
Seiko je urcite dost opomijena znacka. Souvisi to hlavne s nizkym machrindexem (uz nevim, kdo z clenu tuhle charakteristiku vymyslel, ale napad to byl skvely) znacky. Ale mas pravdu, ze delaji kvalitni strojky s puvodnim designem i radou technickych reseni. Takze s oblibou Seika jedine souhlasim (a pristi tyden mi snad moje prvni seika dorazi :)).

Seika mi od zacatku znely jako "Secco" a coby neznaly jsem byl vuci nim znacne neduverivy. Postupem casu jsem zjistil, ze nabizi neuveritelny pomer cena/vykon a otevrel branu (nebo presneji receno skrin) i teto znacce. Mam ted dvoje, dalsi mozna brzy pribydou a setrim si i na Premiery. Zkratka outsider co u mne pobil veskerou konkurenci.

Odesláno
Tak jsem to myslel, ona se ta věta dá vyložit dvěma způsoby.

Jo uz to chapu. Pouzivaji stejny strojek jako Steinhart a Stowa, jen jsou nekolikanasobne drazsi nez napr tyto znacky. Tak to mas pravdu. Platis casto prave za ten machrindex :)

Odesláno

Tady jsme na to všichni tak nějak zvyklí, resp. jsme s tím smířeni, ale když jsem poprvé zjistil, že valná většina Swiss made hodinek má v sobě ten samej (skoro) strojek za zlomkovou část výsledný ceny, byl jsem dost znechucenej!!!

Odesláno

Na MM mi primárně nevadí, že je to kopie Panerai, ale to, že jsou to šunty. Navíc Steihnart dělá mraky různých modelů, pokud se v jednom přiblíží na 95% namísto 90% vzhledu jiné značky, dá se to tolerovat.

Měl bych dotaz, opravdu nechci vyvolat vášně, myslím to vážně - o MM si nedělám iluze, už jsem to psal, ale viděl jsem jich víc, vizuálně od šrotu po slušný průměr. Rozdíly jsou takové, že mám až pocit, že MM snad napodobuje ještě jiná, echt čínská fabrika, pod stejným názvem - myslíte že je to možné?

Dotaz 2 - Píšeš že MM jsou šunt a píší to i někteří ostatní. Ale píší i majitelé MM, že jim slouží, jdou přesně... Kolik z lidí co je odsuzují (myslím kvalitativně, nikoliv fejkově), je sami mají nebo měli a jakou konkrétně zkušenost? S tím souvisí i předchozí odstavec o diametrálně rozdílných provedeních, jako by ani nebyly od jednoho výrobce. Víte, někdy se setkávám s lidmi nosícími drahé, kvalitní hodinky, prostě na ně mají, kteří považují za šunt cokoliv levného - tím prosím neříkám že je to případ zde diskutujících, ale tyhle tendence znám.

Na jiném místě fóra píše Cyril (mimochodem kamarád, vím kolik má hodinek a jakým způsobem je nosí, koneckonců naše hodinkové debaty jsou pověstné) o poškrábané lunetě PAM 312 při běžném nošení a během krátké doby. Co říct o kvalitě takové lunety u hodinek za 150 tisíc?

Přeji pěkný víkend.

Odesláno
průměr. Rozdíly jsou takové, že mám až pocit, že MM snad napodobuje ještě jiná, echt čínská fabrika, pod stejným názvem - myslíte že je to možné?

Dotaz 2 - Píšeš že MM jsou šunt a píší to i někteří ostatní. Ale píší i majitelé MM, že jim slouží, jdou přesně... Kolik z lidí co je odsuzují (myslím kvalitativně, nikoliv fejkově), je sami mají nebo měli a jakou konkrétně zkušenost? S tím souvisí i předchozí odstavec o diametrálně rozdílných provedeních, jako by ani

Myslim, ze jadro pudla bude ve velkem rozptylu kvality. Proste nekdy muzou ty hodinky roky dobre slouzit a jindy odejdou po mesici. Zadne standardy, zadna zasadni kontrola komponent, tudiz muzes narazit na lecjaky kousek...

Co říct o kvalitě takové lunety u hodinek za 150 tisíc?

O jeji kvalite se da rict jen to, ze kdyz budes mit lunetu z vysoce lestene oceli, tak je uplne jedno jestli je na hodinkach za 150 nebo 10 tisic, poskrabane budou za nedlouhou dobu obe uplne stejne. Pokud ty hodinky nosis a pouzivas, tak se tomuhle proste nevyhnes.

Odesláno

Parnis za 7 dni..55 sekund do plusu..teda asi 8 sekund denne...natahuju sa len do "lava" zvlastnost,staci im 45 minut na ruke a su natiahnute na cca 10 hodin. V "grile" sa natocia za cca hodinu na 40 hodin :) Pri vytiahnuti korunky do druhej"nastavovacej polohy sa vzdy pohne aj strojcek...citim v prstoch ze ma daku desatinku milimetra volu.Chcem ich otvorit ale nenam "otvarak" na hodinky,poradte co by sa dalo este zapacit do tych "jamiek "Smer zavitu je dufam klasika ,ne ze ich budem tahat naopak :) "povolit dolava? "

Odesláno

vdaka..subleru.mam skusim..

a Parnis ne je fejk,myslim ze uz tych diskusii bolo dost...Parnis je len na urcite percento od 90 do 99% inspirovany :-) Parnis je iba sunt...

Odesláno
To je bihuzel casta praxe, ale ani Steinhart ani Stowa to nedelaji. Oba vyrobci vzdy uvedou ETA 2824-2 nebo ETA 6497... To se spis podivej na Breitling, i kdyz ten alespon ty stroje ladi na COSC. Ale oba zmineni vyrobci z nemecka jsou spis na spodni cenove hladine a svycarske strojky nijak nemaskuji. A treba Stowa je firma, ktera si rozhodne na nic nehraje a nabizi hezke puvodni hodinky casto s technickymi finesami (treba Prodivery) za slusne penize.

Treba 2824 je v hodinkach od 4.000 az nekam do odhadem 70.000 CZK (mozna nekde i vice), ale rozdil mezi tou 2824 za 5k a tou za 70k podle me nejaky objevit pujde, at uz to je pouziti zakladni verze nebo high-end verze, vyladeni na COSC, vymena nekterych dilu atd atd - moji vyhodou pri nakupech je, ze mi je celkem putna jakej strojek v hodinkach mam, je jen malo dostupnych strojku ktery jsem schopen ocenit a brat je jako vyrazne plus a to El Primero od Zenithu a cokoliv od Rolexu.. To ze si to firmy jako Breitling pojmenovavaji honosne caliber 17 atd a neuvadeji alespon z ceho vychazi me ale taky docela sere, prijde mi to trosku mateni zakaznika, kterej se nevyzna.. byla by to dle me slusnost mit to na jedne strane objasneno - spouste lidi kteri si ty hodinky koupi to stejne nic nerekne a bude jim to sumak, ale ti informovani by se necitili podvedeni..

Co se tyce machrindexu - ano na tom Seiko ztraci a zase ziskava u tech loajalnich lidi kteri na machrindex serou, coz bohuzel ja nejsem, kdybych byl, urcite bych usetril spoustu penez :) Celkem me laka vyzkouset a nebo alespon uvidet v realu nejake GS, ale stale mam predsudky a vzhledem k jejich nedostupnosti nemam jak je odbourat..

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...