azeppelin Odesláno 10. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 koukni se na email co mám v profilu, ten je tvořen z mého jména a používám ho i pro pracovní komunikaci. Co víc by jsi chtěl adresu a velikost spodního prádla? Potažmo já nejsem prodejce... Pokud někdo ve velkém prodává a má několik identit, tak to pro tebe je ok? Někdo demonstrativně odchází z fóra a potom tu mlží pod jinými nicky, v pohodě? Tak potom asi OK Jinak mě zaráží jak jsou zdejší členové hned podráždění. Nauč se komunikovat jako normální člověk. Abych ti to přeložil... Měl jsem na mysli seznam lidí co jsou odborníci a vystupují zde na fóru, takže by měli u mě větší důvěru... Když tito lidé dají vědět jaký mají nick na aukru, tak se kouknu na seznam jejich aktuálních aukcí a jsem klidnější při nákupu a vím že to prodává někdo solidní a ne úplně noname. Stačí? Připadá ti an tom něco divného? Pro azeppelina: a když nemáš rád anonymitu, proč tady sám vystupuješ pod přezdívkou a ne pod svým jménem? Máš trochu popletenou výrokovou logiku a překrucuješ co jsem řekl. Viz odpověď Karlosovi Nejsem podvodníček a nejsem šmelinář. Přesto mám na Aukru jiný nick - faultfinder. Vysvětlení je jednoduché. Ten můj oblíbený byl už zadaný. Co Ty na to ....? Jaké vysvětlení dodáš, jestliže platí, že: ..... Jen podvodníčci a šmelináři mají potřebu se schovávat za různé nicky.......
Biges Odesláno 10. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 (upraveno) azeppelin, tak v první řadě tvůj mail není ve tvém profilu vidět. Zadruhé fakt nevím, proči jsi prostě neposlal dotaz přes Aukro tomu prodejci, zda se jedná o původní Primky, či zda jde o složeninu. To není cokoli sprostého. Jinak vytočit Karlose a Berta je docela fuška, oba jsou to, řekl bych, poměrně mírné povahy Hmmm... co se raději zase vrá*** k hodinkám? Upraveno 10. prosince 2009 uživatelem Biges
Karlos Odesláno 10. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 (upraveno) azeppelin: Nezdá se mi, že bych odpovídal nějak podrážděně, ale asi ano, když to říkáš. A ten, kdo tady volá po identifikaci, nejsem já, ale ty, tak nevím proč by mě měla zajímat velikost tvého spodního prádla. Naopak jsem se ti pokoušel vysvětlit, že jak tady, tak na aukru se hraje anonymně a je na každém z nás, jestli na sebe něco prozradí, nebo jakou přezdívku si zvolí. A není na tom vůbec nic špatného. EDIT: jen jsem adresoval svůj příspěvek. Upraveno 10. prosince 2009 uživatelem Karlos
Bert Odesláno 10. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 Nemám, opravdu nemám popletenou výrokovou logiku. Dopustil jsi se nepřípustného zevšeobecňování, které se mne dotklo, a které považuji za nevhodné.
azeppelin Odesláno 10. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 karlos> ok takže ještě jednou... přečti si co jsem psal... nevolám po jakékoli nucené identifikaci. Čti prosím pořádně co píšu pokud chceš reagovat. Jasně bez pejorativního slova smyslu jsem se zeptal zda-li je někde vlákno, kde zjistím identity propojené s aukrem. Nehledě na první tvůj vstup kdy jsi bezpředmětně devalvoval moji otázku, tak jsi poté bezúčelně zaútočil na moji domělou anonymitu opět díky nepochopení. Takže si to přečti ještě jednou a zjistíš že nikoho nenutím nic zveřejňovat, ale ptal jsem se z důvodu větší hodnověrnosti zdejších přispěvovatelů... viz výše. azeppelin: Nezdá se mi, že bych odpovídal nějak podrážděně, ale asi ano, když to říkáš. A ten, kdo tady volá po identifikaci, nejsem já, ale ty, tak nevím proč by mě měla zajímat velikost tvého spodního prádla. Naopak jsem se ti pokoušel vysvětlit, že jak tady, tak na aukru se hraje anonymně a je na každém z nás, jestli na sebe něco prozradí, nebo jakou přezdívku si zvolí. A není na tom vůbec nic špatného. EDIT: jen jsem adresoval svůj příspěvek.
azeppelin Odesláno 10. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 pokud se nějaký obchodník má potřebu schovávat za množství různých nicků, není to podle mě "košér". Pokud si to bereš osobně, tak možná platí přísloví že potrefená husa nejvíc kejhá... Kolik ty máš tu na fóru různých nicků? Já jeden... to stačí ne? Popshop jich má prokazatelně několik... takže... Nemám, opravdu nemám popletenou výrokovou logiku. Dopustil jsi se nepřípustného zevšeobecňování, které se mne dotklo, a které považuji za nevhodné.
azeppelin Odesláno 10. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 Dovol mi připomenout... že kauzu Popshop jsi z tohoto vlákna udělal hlavně ty. Já ani nevěděl že ta fotka s nickem z aukra patří též pod nick pop. Zpět k těm hodinkám... jasně jsem psal že narážím na řadu modifikací... a jelikož nejsem kdoví jaký odborník, tak jsem se normálně zde zeptal a čekal jsem nějakou konstruktivní debatu o zkušenostech jak se tehdy ty modely kombinovaly, zda je nějak dohledatelné možné spojení těch dílů atd atd. Dočkal jsem se akorát hnidopišských narážek. Sám jsi začal svůj příspěvek větou že by jsi rád teda viděl do jakých pouzder se ty ciferníky dávaly. Laskavě si uvědom že není potřeba dělat hned z někoho blbce jenom proto že se an něco zeptá... kdybych věděl, tak se neptám. azeppelin, tak v první řadě tvůj mail není ve tvém profilu vidět. Zadruhé fakt nevím, proči jsi prostě neposlal dotaz přes Aukro tomu prodejci, zda se jedná o původní Primky, či zda jde o složeninu. To není cokoli sprostého. Jinak vytočit Karlose a Berta je docela fuška, oba jsou to, řekl bych, poměrně mírné povahy Hmmm... co se raději zase vrá*** k hodinkám?
mischa Odesláno 11. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 na Aukru kupujeme to, co vidíme, popř. dle stručného popisu. Na té fotce jsou hezké, méně běžné Prim automatic ve velmi pěkném stavu, v ceně od 1 Kč. Jestliže se mi líbí a já je za přiměřený peníz vydražím, mohu mít radost z hezkého kousku a budu je opravdu rád nosit. Jsem-li znalec, budu vědět, že ta starší pouzdra jsou většinou ve stavu, který je do sbírky neakceptovatelný a že pouzdro vyměněné za novější typ není nic, čím bych případného kupujícího podváděl, je to jen vylepšení stavu zboží za účelem vyššího zisku. Ošoupané automaty se starším typem za 400 Kč, novější v pěkném za 1200. Takže není co řešit, hned na začátku jsem napsal, že Popshop to umí pěkně poskládat a z toho by mělo být jasné, že je opravdu poskládal. Taky to mohl v dobré víře poskládat hodinář svému zákazníkovi, který původní pouzdro propotil a v té starší verzi nebylo k mání. Nebo to už jako nové poskládal někdo ve fabrice pro potřebu svou, nebo svých bližních. Kde je ta hranice mezi bastlem a různorodou výrobou, to je těžké rozhodnout, pro mě všeobecně vše, co k sobě evidentně nepatří, je bastl. U bastlu ale rozlišuji dobrý, špatný, hezký, nevkusný atd. Ale stále to mohou být krásné a zajímavé hodinky, jako v tomto případě u Popshopa, já ho za to chválím
Jaro-79 Odesláno 11. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 na Aukru kupujeme to, co vidíme, popř. dle stručného popisu. Na té fotce jsou hezké, méně běžné Prim automatic ve velmi pěkném stavu, v ceně od 1 Kč. Jestliže se mi líbí a já je za přiměřený peníz vydražím, mohu mít radost z hezkého kousku a budu je opravdu rád nosit. Jsem-li znalec, budu vědět, že ta starší pouzdra jsou většinou ve stavu, který je do sbírky neakceptovatelný a že pouzdro vyměněné za novější typ není nic, čím bych případného kupujícího podváděl, je to jen vylepšení stavu zboží za účelem vyššího zisku. Ošoupané automaty se starším typem za 400 Kč, novější v pěkném za 1200. Takže není co řešit, hned na začátku jsem napsal, že Popshop to umí pěkně poskládat a z toho by mělo být jasné, že je opravdu poskládal. Taky to mohl v dobré víře poskládat hodinář svému zákazníkovi, který původní pouzdro propotil a v té starší verzi nebylo k mání. Nebo to už jako nové poskládal někdo ve fabrice pro potřebu svou, nebo svých bližních. Kde je ta hranice mezi bastlem a různorodou výrobou, to je těžké rozhodnout, pro mě všeobecně vše, co k sobě evidentně nepatří, je bastl. U bastlu ale rozlišuji dobrý, špatný, hezký, nevkusný atd. Ale stále to mohou být krásné a zajímavé hodinky, jako v tomto případě u Popshopa, já ho za to chválím Amen. A zvláště toto "ale rozlišuji dobrý, špatný, hezký, nevkusný". Bo když kupuji, tak musí tak jaksi chytit (no dobře už jsem párkrát koupil "do počtu" za jedno poštovné:-)). To zda je to něco bastl nebo ne, si netroufám posoudit, i když časem člověk získává jakýsi cit, šestý smysl, nebo jak to nazvat.
Biges Odesláno 11. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 Amen. A zvláště toto "ale rozlišuji dobrý, špatný, hezký, nevkusný". Bo když kupuji, tak musí tak jaksi chytit (no dobře už jsem párkrát koupil "do počtu" za jedno poštovné:-)). To zda je to něco bastl nebo ne, si netroufám posoudit, i když časem člověk získává jakýsi cit, šestý smysl, nebo jak to nazvat. Zdravím Tvůj nick si z Aukra vybavuji
azeppelin Odesláno 11. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 Já právě beru za fakt modely, které jsou uvedené ve zde putujícím katalogu. Tedy nevím do jaké míry je aktuální a jaká byla ta variabilita. A právě mne zaujalo že to co by mnoha lidem vadilo např u Omeg, tak u primek je tolerováno.
Jaro-79 Odesláno 11. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 Zdravím Tvůj nick si z Aukra vybavuji Nápodobně
Jaro-79 Odesláno 11. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 Já právě beru za fakt modely, které jsou uvedené ve zde putujícím katalogu. Tedy nevím do jaké míry je aktuální a jaká byla ta variabilita. A právě mne zaujalo že to co by mnoha lidem vadilo např u Omeg, tak u primek je tolerováno. No, bych se toho až tak nedržel, protože zcela jistě nebude ještě dlouho kompletní. To ovšem nic nemění na tom, že do něj koukám a je to od sklalise záslužný počin zasluhující pochvalu před roztikanými primkami.
azeppelin Odesláno 11. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 Je to naprostá paráda a smekám před touto záslužnou činností. Jen mě tak napadá... Prim nemá nic podobného oficiálně? No, bych se toho až tak nedržel, protože zcela jistě nebude ještě dlouho kompletní. To ovšem nic nemění na tom, že do něj koukám a je to od sklalise záslužný počin zasluhující pochvalu před roztikanými primkami.
mischa Odesláno 11. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 Není to kompletní katalog, ale už tak je to skalisův nehynoucí počin a díky za něj. Jsou tam ale také skládačky z dílů, které k sobě nepatří....
grakij Odesláno 11. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2009 Je to naprostá paráda a smekám před touto záslužnou činností. Jen mě tak napadá... Prim nemá nic podobného oficiálně? zatim se tady nic takoveho neobjevilo
azeppelin Odesláno 12. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2009 jde o to zda-li to vůbec existuje. Aby to nebylo tak, že Cortebertu to shořelo a Prim to nevedli zatim se tady nic takoveho neobjevilo
Adam99 Odesláno 12. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2009 Hodně informací mají určitě v muzeu Primek v Novém městě, tím pádem člen Accutron. Jinak tady proběhl naskenovaný katalog Primek - zde
skalis Odesláno 12. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2009 Není to kompletní katalog, ale už tak je to skalisův nehynoucí počin a díky za něj. Jsou tam ale také skládačky z dílů, které k sobě nepatří.... Panove, zdravim. Mischo, pokud vis o nejakem bastlu v katalogu, tak jsem vdecny za kazdou informaci. Prave proto jsem ten katalog zacal delat, aby bylo mozne odlisit originalni kousky (byt treba s vymenenymi dily, ktere k sobe ale patri) od skladacek, kterych po svete beha hromada. Jinak si sypu popel na hlavu, protoze mam vetsinu hodinek nekatalogizovanou a uz rok jsem na tom neudelal ani carku. Treba budu mit pres vanoce cas s tim trochu pohnout (ale to jsem uz sliboval jiste i driv ). Kazdopadne ale vidim, ze ten katalog nekdo pouziva, tudiz ta prace neni zbytecna.
azeppelin Odesláno 12. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2009 Já myslím že netřeba tolik skromnosti... troufnu si říct že ten katalog používá většina členů fóra. Tedy těch co mají co dočinění s Primkama ... výborná práce, a prosímtě kolik máš doma kusů, jestliže je většina nekatalogizovaná? Panove, zdravim. Mischo, pokud vis o nejakem bastlu v katalogu, tak jsem vdecny za kazdou informaci. Prave proto jsem ten katalog zacal delat, aby bylo mozne odlisit originalni kousky (byt treba s vymenenymi dily, ktere k sobe ale patri) od skladacek, kterych po svete beha hromada. Jinak si sypu popel na hlavu, protoze mam vetsinu hodinek nekatalogizovanou a uz rok jsem na tom neudelal ani carku. Treba budu mit pres vanoce cas s tim trochu pohnout (ale to jsem uz sliboval jiste i driv ). Kazdopadne ale vidim, ze ten katalog nekdo pouziva, tudiz ta prace neni zbytecna.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se