Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

tak se mi konečně podařilo najít odvahu a pokusit se navrá*** ztracenou slávu svému příteli ze studentských let,

HEUER Cortina. Koupil jsem je někdy v roce 1974, ještě "za totáče" někde dole na Václaváku, byvše

fascinován zápaďáckými hodinkami a padly na to tehdy všechny studentské úspory a ještě příspěvek

od babičky. Stály totiž asi 4000,- Kčs a to byla tehdy docela prda. Doprovázely mě pak všude a pohledy

spolužáků za ty prachy opravdu stály. Nešetřil jsem je a ony stále sloužily. Jediná slabina bylo plastové

sklíčko, které několikrát prasklo. Výměna tehdy stála asi 500, potom už 2000 a pak už jsem to nezkoušel,

neboť za své dostal i náramek, který není konstrukčně nic moc a články mají osičku pouze v zapertlovaných

žlábcích a ne ve vrtaných otvorech, takže ztratit hodinky- žádný problém. Asi 15 let ležely v šuplíku a teď

jsem je nechal zrenovovat. Nové sklíčko, těsnění, čištění, seřízení, nový-bohužel ne-originál kovový tah.

A zde je výsledek.

Štucel

post-8259-1260523521.jpg

Odesláno

a ja porad cekal kdo s nima prijde.

pokud se nemylim tak jsi oslovil Mechana, ne?

vzhledem k lokalni oprave tak asi zadne dily na vymenu nemas,co?

zajimal by me ten puvodni tah (i kdyby byl poniceny)

Diky Stepan

Odesláno
  Murphy97 napsal:
Pěkný a mají historii...

Mohu se zeptat na velikost?

No, jelikož jsou hranaté, tak se to dobře měří.

šířka: 38 (ohne Krone)

výška:38 (bez výstupku pro stěžejky)

tloušťka:14

váha: welterová

Š.

Odesláno
  stucel napsal:
No, jelikož jsou hranaté, tak se to dobře měří.

šířka: 38 (ohne Krone)

výška:38 (bez výstupku pro stěžejky)

tloušťka:14

váha: welterová

Š.

díky a ještě jednou - fakt pěkné :thumbsup_anim:

Odesláno
  Stepino napsal:
a ja porad cekal kdo s nima prijde.

pokud se nemylim tak jsi oslovil Mechana, ne?

vzhledem k lokalni oprave tak asi zadne dily na vymenu nemas,co?

zajimal by me ten puvodni tah (i kdyby byl poniceny)

Diky Stepan

Měl jsem to u Zahradníka ve Vršovicích. Mám akorát to, co mi vrátil, tj. těsnění a sklíčko

a tah samozřejmě taky, ale ten má opravdu, ale opravdu hodně za sebou. Teď ho u sebe nemám.

Š.

Odesláno

... a to som si myslel, že som prešpáral Heuer zo všetkých smerov - názov CORTINA mi teda unikol. Veľmi pekné hodinky, ďakujem za rozšírenie obzorov. :smile_anim:

• Po letech...
Odesláno

Dobrý den,

narazila jsem na tyto internetové stránky a potřebovala bych pomoci.

Mám doma hodinky HEUER CORTINA po tatínkovi, který mi zemřel. Chtěla bych tyto hodinky prodat a peníze věnovat onkologickému ústavu. Na internetu jsem se dozvěděla, že hodinky mají hodnotu asi 50tis.

Bohužel, ale nejsou plně funkční a já se v tom moc nevyznám.

Děkuji za případné odpovědi.

Odesláno

chtelo by to foto a otazku s cim chces pomoci ...

V 20. 11. 2013 v 15:53, B1043 napsal:

Dobrý den,

narazila jsem na tyto internetové stránky a potřebovala bych pomoci.

Mám doma hodinky HEUER CORTINA po tatínkovi, který mi zemřel. Chtěla bych tyto hodinky prodat a peníze věnovat onkologickému ústavu. Na internetu jsem se dozvěděla, že hodinky mají hodnotu asi 50tis.

Bohužel, ale nejsou plně funkční a já se v tom moc nevyznám.

Děkuji za případné odpovědi.

Odesláno

Chtěla jsem se informovat, jeslti by někdo nevědela kde je opravit, či zda by bylo možné je prodat i bez opravy.

Nerozumím tomu a nevím kam se obrátit. Když jsem napsala do vyhledávače HEUER CORTINA vyhodilo mi to tuhle stránku, tak jsem to chtěla zkusit tady.

Našla jsem na jedné stránce úplně stejné a psali tam, že mají hodnotu 50tis. Chtěla jsem ještě znát jiný názor.

Foto bohužel není nejlepší kvality, ale líp se mi to vyfotit nepovedlo.

post-33444-0-78734000-1384964561_thumb.jpg

Odesláno

Nedavno se jedny prodaly na ebay za 1500 Eur v super stavu, za 50000Kc se prodaji mozna nenosene a jeste s krabickou, samozrejme kdyz se najde kupec.

Na tehle fotce neni moc poznat, ale vypadaji nekompletni, pohledej si tady na foru hodinare, poptej opravu, nech je opravit a pak je zkus dat nekam do aukce, aukro nebo ebay, to bude asi nejlepsi co muzes udelat, pak bys je mohla prodat tak za 30-40 tisic tipuju podle stavu ktery nejde moc z teto fotky poznat, jestli mas krabici a papiry tim lepe, to se ceni.

Tady prodavat nemuzes jako novacek.

Odesláno

Myslím,že cena kolem 30k je reálná,jen by to chtělo je u hodináře dát dohromady,aby byly funkční a kompletní. /chybí jedno tlačítko/.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...