Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravim !

Som tu dost novy. Tak sry ak to budu moc banalne veci

Kupil som so hodinky festina. Predajca mi ich poslal postou co bola fest chyba prvy krat bola odpadnuta rucicka .. na druhy krat prisli v poriadku no. Celkovy chod je nejak divny.. Hlavne co sa tyka stopiek. Nastavill som nulovu hodnotu vytiahnutim korunky a stalacanim tlacitka. No uz stvrty krat sa mi stalo ze po spusteni stopiek zastaveni a resete.. Rucicka neprisla na nulu resp. 12 hodinu ale ostala mimo. Ake mate skusenosti? Som z toho dost sklamany. Mam ich radsej vratit hned?

Posted

Kolega v práci si s velkou slávou pořídil za nemalý peníz Festiny TdF, prý konečně kvalitní švýcarské hodinky na celý život. Už je měl dvakrát na reklamaci a jediným jeho přáním je, aby se s něma stalo "ještě něco" a on dostal zpátky svoje peníze...

Posted
Kolega v práci si s velkou slávou pořídil za nemalý peníz Festiny TdF, prý konečně kvalitní švýcarské hodinky na celý život. Už je měl dvakrát na reklamaci a jediným jeho přáním je, aby se s něma stalo "ještě něco" a on dostal zpátky svoje peníze...

No tak s tym zamerom ze na cely zivot som si ich kupoval aj ja. ale po tomto .. uz ma to preslo. Tak ja to poslem tento tyzden spat. A rovno ziadam peniaze.

Posted
ja mam stare 15 r festiny chronograf alarm quartz a idu jak pilka

teraz je to cikansko- spanielsky srot

Nevím, kde nastala ta změna. Mám Festiny chronograf 13 let a pořád jdou úžasně spolehlivě. Zprvu byl skvělý i servis (Janeba Time). Před 3 lety jsem je dal na seřízení (a zlobilo jedno tlačítko). Čekal jsem na ně 2 měsíce !!! Psal a telefonoval. Byli dost arogantní (prý jsem si navymýšlel - chtěl jsem originální voděodolný řemen, co k nim kdysi byl) A pak mi přišly opravené, ale tlačítko bylo evidentně z úplně jiného stroje... Mám k nim vztah a příběh. Už je téměř nenosím, ale dal bych za ně ruku do ohně. Nevím co se stalo, že tady na fóru čtu takové negativní ohlasy na novější výrobu. Tuhle značku jsem chápal jako solidní masovku s hezkým designem pro většinového nechronomagora s běžným příjmem a nezájmem o naše fórum.

Posted

Mám tyto 10 bez problemu. Nosím , ale čím dál méně. Jen mě zarazilo, že přesnost u len.nox kde je ronda je větší než u těchto festin. Možná , ale taky to dělají ty roky a tehdy festina neměla tak přesný kalibr. Jinak cenově jsou len.nox které porovnávám ani je na 3/4 festin.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

já teda nevím,ale řekl bych,že máte smůlu na kusy. V mém okolí pár nových TdF je a problémy s nimi nejsou. A co se týče Janeby,tak já naopak mám zkušenosti velmi dobré....... :huh:

• 1 year later...
Posted

Tak se mi shodou okolností dostaly do ruky jedny Festiny, celkem orloj, tak jsem si řekl hergot to bude kalibr, ten musím vidět. To co jsem potom viděl, byl celkem zážitek. To jenom pro informaci, aby potenciální kupující věděli do čeho jdou (za ty prachy). Možná je jen útěchou že zasponzorují formule :suicide_anim:

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Tak se mi shodou okolností dostaly do ruky jedny Festiny, celkem orloj, tak jsem si řekl hergot to bude kalibr, ten musím vidět. To co jsem potom viděl, byl celkem zážitek. To jenom pro informaci, aby potenciální kupující věděli do čeho jdou (za ty prachy). Možná je jen útěchou že zasponzorují formule :suicide_anim:

na Těchto festinách jsem začínal svojí chronodráhu, byl to model s modrým ciferníkem a čevenou ručkou 16290/2, přiznám, že dneska bych si ty naskládaný plechy nekoupil, díky tomu jsou to poměrně lehké hodinky a v pouzdru by se dala nosit díky velikosti strojku sada náhradních baterek...
Posted

na Těchto festinách jsem začínal svojí chronodráhu, byl to model s modrým ciferníkem a čevenou ručkou 16290/2, přiznám, že dneska bych si ty naskládaný plechy nekoupil, díky tomu jsou to poměrně lehké hodinky a v pouzdru by se dala nosit díky velikosti strojku sada náhradních baterek...

Nebo pašovat heroin...
Posted

Svoje chrono Festiny som kúpil v 1998 ako prvé "lepšie" hodinky. Až doma som si všimol, že jedna ručička subciferníku stopiek je otočená lícom dolu a teda rubom nahor. Reklamácia. Pri vyzdvihnutí hodieniek som zistil, že na nich robil nejaký mäsiar. Ručička otočená, ciferník nie doškriabaný, ale normálne vrypy ako prvá jarná brázda na poli. Samozrejme som im to otrieskal o hlavu a dostal som nový kus. Nový kus bol v pohode, až kým som nespustil stopky. Po resete stopiek sa jedna ručička nikdy nevracala na 12. Tie hodinky mám doteraz, ale stopky na nich nepoužívam. Čo sa mňa týka, Festina NIKDY VIAC.