Guest salamio Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Od konce října, co jsem se na chronomagu zaregistroval, jsou to již páté hodinky co jsem pořídil, ale těmito se nemohu nepochlubit . S vydatnou pomocí paní Štěstěny nyní mohu zvát svým tento nádherný kousek. Nevím, co bych k tomu ještě dodal . Jen snad že strojek, i když je označován jako P-061, je založen na celkem dost modifikované, ale přece jenom ETA 2892A2. To mi však nevadí, kombinace big date ve dvou okénkách a small second mi vše vynahradí . Hodinky jsou pro mě osobně na hranici zdobnosti, ale ještě se to dá snést. Po přehození z černého Hirsche na originálního šedého aligátora se posunuly ještě malinko jinam. Na leštěné lunetě se bohužel nevyhnu mikroškrábancům, nicméně doufám, že s nima někde netřísknu . Původně jsem uvažoval o Fortis B-42 Flieger + Stowa Antea 390, ale Perrelety myslím nahradí tyhle oboje a ještě ušetřím . Chtěl bych poděkovat všem na chronomagu, kteří mne navedli na správnou cestu a zvláště Hasňovi ? při vší občasné kontroverzi, se kterou někdy nemohu souhlasit, to byl on, kdo mi pomohl otevřít oči nejvíce . Edit (31.1.2010): odstraněny odkazy na již neexistující fotogalerie a odstraněny fotky hodinek potencionálně porušující autorská práva fotografa.
Messiah Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Vyborny oblekovky! Tadke znacka je mi cim dal sympatictejsi obszvlaste model tourbine
Guest Kamil Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 To bys mi je mohl někdy půjčit a udělal bych společný test s mými AN, mohlo by to být zajímavé srovnání.
Guest salamio Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 To bys mi je mohl někdy půjčit a udělal bych společný test s mými AN, mohlo by to být zajímavé srovnání. Není problém ? za nějakou tu omalovánku . Po Novém roce se ozvi a domluvíme se (jestli to teda nebude dlouhodobý test, to bych nevydržel:).
bandicoot Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 tyjo, salamio, ty seš dobrej nováček, to se mi líbí - hodinky jsou samozřejmě perfektní, na ten rotor celkem čumim edit: vem je na nějakej příští sraz, porovnáme to pouzdro s podobným pouzdrem "brežé"
twinsfather Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Na živo jsou perfektní! Diametr by mohl být o 1 či 2 milimetříky větší, ale každopádně špica! Myslím, že tenhle impulsivní nákup se ti salamio vyplatil! Jsem trošku zaskočen, že strojek je převlečená ETA, to bych nehádal...ale punc exklusivity mají!
pavel23 Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Jsou pěkný, gratulace! Z jaké Bystřice jsi snad ne z Nové?
Guest salamio Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Jsou pěkný, gratulace! Z jaké Bystřice jsi snad ne z Nové? Ne, ta naše je celkem stará .
Diamondking Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Ne, ta naše je celkem stará . Bych řekl Bystřice mezi Jablůnkovem a Třincem, co? Jinak obrovská gratulace, jak se tady již někdo zmínil, byl to KUP ROKU...nádhera neuvěřitelná a ještě k tomu v podání Kibiho umění...
honza71 Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Tož vítej mezi majitele Perrelet(ů). Gratuluji k hodinkám i ceně za kterou si je získal !
Guest salamio Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Bych řekl Bystřice mezi Jablůnkovem a Třincem, co? Ne, ta to není . Na páteční sraz to mám asi 380 km a přesto tam budu. Styď se :D.
Diamondking Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Ne, ta to není . Na páteční sraz to mám asi 380 km a přesto tam budu. Styď se :D. stydím a ještě mi k těm narozeninám přibyl pohřeb no...
Frantik Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Ja pridam taky nazor, sice negativni, ale doufam, ze nebudu ukamenovan. Hodinky jsou u mě už ZA hranicí zdobnosti a dokonce to az smrdí kýčem. Reliefy, vybrusy, kudrlinky, vroubkovani ála Brequet na boku pouzdra a korunu tomu sazazuje ten preplacanej strojek, kde uz neni misto pro dalsi pruzezy, rytiny a výřezy, brrrrr. Nemuzu si pomoct, u tehle znacky jsem videl i lepší kousky. A jeste jeden spise osobní pocit - Salamia jsem videl na srazu a to teda rozhodne není "vymazlenej hošík" ke kterému by tyto hodinky seděly. Je to poradnej frajer, kterej do sebe cpal veprové koleno a cojavimcojeste - pro me rozhodne kandidát na Breitling, Oris, Heuer, Sinn, Stowa, apod. Pardon, berte to prosim jen jako nazor. Dulezite je, ze delají radost.
sibirnaya Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 nezlob se, ale proc buzerujes hodinky za to, ze je na nich vyryty kde co? kdyby takhle udelali primky, tak stojej pul mice. naopak, sou to krasny hodinky, novy nejsou drahy a salamio je koupil fakt za par supu - pekne me nastval, ze je vzal, ale stejne mezi nama byl ve fronte jeste jeden frajer, takze by na me uz nedoslo. hodinky prece maj bejt zdobeny, aby bylo videt, ze si s nema nekdo dal tu praci, pokud to teda neni tool jako sou becka sinn apod... nekdo proste ukazuje svoji hi tech zrucnost pouzitim materialu a komplikaci, nekdo umeleckou, nekdo na to masti na vsechno a veze se na vlne komunistickejch zbytku. na rotoru je vyrytej lev, no to je parada, ale tady, kde je ten rotor fakt vymazlenej, je to kyc? no nic, kazdej ma pravo na svuj nazor, za me palec nahoru
Guest salamio Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 stydím a ještě mi k těm narozeninám přibyl pohřeb no... Tak to mě mrzí. Neboj, na srazu to teda zapijeme obojí (můj ošetřující lékař ? MUDr. Nešpor ? o tom pak napíše zprávu ).
Frantik Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 nezlob se, ale proc buzerujes hodinky za to, ze je na nich vyryty kde co? kdyby takhle udelali primky, tak stojej pul mice. naopak, sou to krasny hodinky, novy nejsou drahy a salamio je koupil fakt za par supu - pekne me nastval, ze je vzal, ale stejne mezi nama byl ve fronte jeste jeden frajer, takze by na me uz nedoslo. hodinky prece maj bejt zdobeny, aby bylo videt, ze si s nema nekdo dal tu praci, pokud to teda neni tool jako sou becka sinn apod... nekdo proste ukazuje svoji hi tech zrucnost pouzitim materialu a komplikaci, nekdo umeleckou, nekdo na to masti na vsechno a veze se na vlne komunistickejch zbytku. na rotoru je vyrytej lev, no to je parada, ale tady, kde je ten rotor fakt vymazlenej, je to kyc? no nic, kazdej ma pravo na svuj nazor, za me palec nahoru No proste je toho tam na me moc. Nehodnotim cenu ani to, ze byla asi výhodná, ale ze tech "vymazlenin" je tam proste na můj vkus moc. A ze hodinky mají bejt zdobený, aby to vypadalo ze si s nima nekdo dal tu práci?!?!? To teda nevím, nejen zdobení dělá hezké hodinky.
Guest salamio Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Frantik, sibirnaya: zde asi více než kde jinde platí otřepané De gustibus non est disputandum. Jak jsem říkal: pro mě jsou na hranici, naopak jsem dostal SZ od jednoho breitlingáře, kde psal ?mám v současnosti Breitling xxxxx a nějaké takové jednodušší hodinky by se mi taky líbily?. Jinak jistá přemíra zdobnosti možná ano, ale myslím, že slovo kýč označuje něco zcela jiného. V práci ke košili myslím až tak přeplácaně nepůsobí, strojkem navrch je nenosím, nemá je každý druhý, tak s nima asi nějakou dobu vydržím. Díky Frantiku za názor ? cením si, že to tu není jen mazání medu kolem huby, i sibirnaya, že ses mě veliteli zastal . Salamia jsem videl na srazu ... do sebe cpal veprové koleno a cojavimcojesteBejvávalo, od Nového roku mám po žížalkách: dieta a žádný alkohol. Bohužel léta života dekadentního zhýralce si pomalu začínají vybírat svou daň.
sery.vlk Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 No proste je toho tam na me moc. Nehodnotim cenu ani to, ze byla asi výhodná, ale ze tech "vymazlenin" je tam proste na můj vkus moc. A ze hodinky mají bejt zdobený, aby to vypadalo ze si s nima nekdo dal tu práci?!?!? To teda nevím, nejen zdobení dělá hezké hodinky. Frantíku, měl jsem možnost tyto hodinky vidět a osahat si je na srazu v Jablonci, kam se nám s nimi Petr laskavě přijel pochlubit. V reálu vypadají sakra dobře: se stylem, který tyto Perrelety představují, se nemusím osobně ztotožnit, ale vždycky ho budu respektovat, navíc ty hodinky jsou dokonale vypracované do detailu. A dvojité datum je velice užitečná komplikace, na to přijdeš taky, až s postupujícím časem na sobě poznáš, co je presbyopie .-) (Wikipedie: ... neboli starším českým názvem stařecká vetchozrakost (český název se prakticky nepoužívá, i vzhledem k tomu, že příliš zdůrazňuje stáří pacienta, ačkoliv se vyskytuje již ve věku, kdy se jen málokdo cítí být staříkem). - Zkrátka na normální malé datum už mám často krátkou ruku .-) ) Na odlišnosti od běžného designu tuctové masové produkce (Breitling, Oris, Heuer, Sinn, Stowa, ...) si určitě rychle zvykneš a sžiješ se s nimi. A vůbec bych neřekl, že se tyto Perrelety k Petrovi nehodí: jasně definovaný neotřelý styl, tmavý ciferník, masivnost -- za takové hodinky se nemusí stydět žádnej chlap. Naopak ho to ozvláštní tím, že se liší od toho, kam si ho škatulkuješ a co od něj očekáváš. Jsou to zkrátka univerzální společenské hodinky, k obleku i k džínám, do formálního prostředí i na sport. Petře, ještě jednou gratuluju ke krásným hodinkám. Howgh. Edit: napastoval z jiného příspěvku pár názvů jiných výrobců hodinek
Frantik Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Kazdopadne se tesim az se na dalsim srazu mrknu
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.