Onisan Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Které hodinky , ze standardní nabídky nějaké dotčené firmy jsou nejtenčí a která firma vyrábí nejtenčí produkci (zprůměrováno na všechny modely) ?
Patrik Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Já vím, že Corum se specializoval na takové zvláštní strojky, např. jsem viděl jeden model, kde byl strojek jen takový úzký proužek uprostřed hodinek a zbytek bylo prosklené. Tak možná má i něco pro tebe.
NIGHTinGALE Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Já vím, že Corum se specializoval na takové zvláštní strojky, např. jsem viděl jeden model, kde byl strojek jen takový úzký proužek uprostřed hodinek a zbytek bylo prosklené. Tak možná má i něco pro tebe. Ad Corum - jedná se o modely Bridge. Strojek nemá klasický kruhový či obdélníkový tvar, ale součástky jsou hezky v jedné rovině (ose). Ať již vertikální, či horizontální. Ty titanové horizontální bych bral hned Hodně tenký byly hodinky Universal Geneve, vintage model White Shadow, automaty s mikrorotorem. A nejmenší mechanický strojek, myslím, aktuálně dělá JLC, dámský kalibr 101. Začal se vyrábět už v roce 1929 a s drobnými změnami se vyrábí pořád (v hodně omezeném počtu). Při rozměrech 14mm X 4.8mm X 3.4mm (tloušťka) obsahuje 98 součástí. Mechano, chtěl bys ho servisovat? Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Adam99 Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 (edited) Vacheron Constantin Patrimony Extra-Plate - odkaz na článek Historicky vychází z modelu z roku 1955 Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. a Jaeger LeCoultre Master Control Ultra Thin Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited December 21, 2009 by Adam99
cody Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Nejtenci strojek na svete co vim je od JLC do kapesnich hodinek - 1,38mm (uvedeni na trh roku 1903) Nejtenci strojek s datum ma pry Edox - 1,4mm Nejtenci strijek s minutovou repetici ma Vacheron Constantin - rozmer jsem uz zapomel. Nejtenci strojek do naramkovych hodinek take hooodne resil Blancpain - nevim detaily ani jestli se jim to na cas povedlo.
Adam99 Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Ještě přidám Concord Delirium IV - O,98 mm odkaz na článek Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
mechano Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 (edited) Mechano, chtěl bys ho servisovat? No, to bych sice nechtěl ale znáš to. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited December 21, 2009 by mechano
cody Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Ještě přidám Concord Delirium IV - O,98 mm Hmm, koukam, ze se od roku 1903 lecos zmenilo. Tohle snad ani nejni mozny... Preklad clanku nezvladnu ani s googlem tak mi nezbyva nez verit.
bandicoot Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 tyvole to je strašná fotka toho reversa bez šroubů, úplně mi to rve srdce... to je strašlivý jak z rottenu
mechano Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 tyvole to je strašná fotka toho reversa bez šroubů, úplně mi to rve srdce... to je strašlivý jak z rottenu To není bez šroubů, jen je to bez fotografického stanu, bez stativu, bez pružné spouště a konečně vlastně i bez foťáku. Co je to rotten? rottenu?
Horhe Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 (edited) To není bez šroubů, jen je to bez fotografického stanu, bez stativu, bez pružné spouště a konečně vlastně i bez foťáku. Co je to rotten? rottenu? www.rotten.com Edited December 21, 2009 by Horhe
Helex Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Ještě přidám Concord Delirium IV - O,98 mm odkaz na článek Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Zajímavý článek, ale to jsou quartzky. Jinak táta mi říkal, že měl kdysi (tak 30-40 let zpatky) neuvěřitelně tenký automaty Zodiac, který ztratil a dodnes toho lituje..
Toams Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 (edited) Zajímavý článek, ale to jsou quartzky. Jinak táta mi říkal, že měl kdysi (tak 30-40 let zpatky) neuvěřitelně tenký automaty Zodiac, který ztratil a dodnes toho lituje.. kvarcky to su a zvnutra nevyzeraju zle ... ale ten VC Ultrafine vyzera lepsie Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited December 21, 2009 by TomasP
Patrik Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Na supertenké quartzky se specializuje Skagen a ani nejsou drahé. K tomu Corumu - na stojánku to vypadá bombově, ale na ruce už tolik ne, aspoň ne na chlupaté . Lepší je, neprůhledné víčko s nějakým zdobením nebo kameny. Ale stejně si to dovedu představit spíše pro ženskou. Z technického hlediska je to ovšem nádhera.
t2 Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Tak ten Skagen mi docela připomíná Swatch Skin. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. A taky extra placatý hodinky udělala Omega. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Heky Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Na WUS je zajímavé vlákno o tenkých hodinkách - najdete tam spoustu pěkných modelů http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=184102 Jen mě tak napadlo...nosil by to někdo z vás? Já bych zřejmě na ruce nesnesl o moc tenčí hodinky než jsou např. Nomos. Ale nikdy neříkej nikdy...
farářskej Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Nejtenci strojek s datum ma pry Edox - 1,4mm Edox se tím strašně prsí (však taky kromě Koenigseggu nemaj čím jiným, to je fakt), takže bych totéž tvrdil i já.
Viktor Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
mechano Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 www.rotten.com Jo, tak to odpovídá.....
Toams Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 tuto tabulku som nasiel aj tu na tejto stranke hautehorlogerie.org plus su tam aj nejake tie fotky ... ale viac ma zaujal ten Piaget 20p resp. jeho autor 1.2mm pre manual a 2.08mm pre automat, hmmmmmm ...
Recommended Posts