Nodus Odesláno 2. června 2011 Nahlásit Odesláno 2. června 2011 Honzo jestli jsem Tě naštval tak se omlouvám, to opravdu nebyl můj úmysl. Možná nedorozumění.Určitě jsem Tvou odpověď četl a díky za ní, ale má první otázka v tomto vlákně byla na hodinkyč. 3 v příspěvku 53. Tak jsem to chtěl udělat a sehnal jsem si ciferník, jen je bílý. Proto ta otázka.Odpovědi jsem sice rozuměl, ale kal. 68 ani 64 není automat (na ciferníku nápis automat je a ve fotoč. 3 je ciferník sice černý, ale předpokládám, že stejný a je ve futrále PS-2 nebo ne?) Proto máotázka zněla jak to udělat, aby to bylo jako na foto 3. Nevím jestli jsem to vysvětlil správně (možnámi něco uniká, (( jiný strojek než kal. 96)) ale proto jsem se rozhodl, že budu psát do tohoto fóra, které jsem před tím jen četl, neboť hodinky Prim mne zajímají, ale krom tohoto fóra, nevzdelaný nesežene skoro nic z čeho by čerpal). K výše uvedenému se tedy asi není třeba vracet, ale položím ještě jednu otázku. Do jakéhopouzdra a na jaký strojek tedy tento ciferník patří?
skodna Odesláno 2. června 2011 Nahlásit Odesláno 2. června 2011 Tento ciferník partří do pouzdra sport 2 jen společně se strojkem kal.69 pozor né 96. 69-ka je odvozena od 64 jen je přidán můstek somonátahu.Je zde jen použito vypouklejší dno vzhledem k tomu,že strojky se samonátahem jsou vyšší.Takže do obyč pozdra to dostaneš jen ho nezašroubuješ s použitím běžného dna
Nodus Odesláno 2. června 2011 Nahlásit Odesláno 2. června 2011 Jo jasně, to jsem teda trotl. Odtud pramení poznámka Honzy, že jsem špatně četl.Zaměnil jsem 96 za 69. Prostě jeden toho chce tolik stihnout, že čte moc rychle a části se domýšlí.Skodná díky a Honzovi ještě jednou omluva. Má někdo foto hodinek, kde se používá strojek s tímto kalibrem? (69)
Honza.manta Odesláno 2. června 2011 Nahlásit Odesláno 2. června 2011 (upraveno) Nic se neděje. Kalibr 69 je s kalibrem 96 záměnný a i na fotkách bude téměř stejný. Ten podstatný rozdíl je, že kalibr 96 má jinou rozteč nožek číselníku. A samozřejmě automatové strojky jsou širší než mechanické a tudíž potřebují jiný rámeček strojku. Vše je tady už vícekrát popsáno. Edit: kal.96 je v leteckých Upraveno 2. června 2011 uživatelem Honza.manta
JR_2010 Odesláno 2. června 2011 Nahlásit Odesláno 2. června 2011 V 2. 6. 2011 v 18:19, 'Nodus' napsal: Jo jasně, to jsem teda trotl. Odtud pramení poznámka Honzy, že jsem špatně četl. Zaměnil jsem 96 za 69. Prostě jeden toho chce tolik stihnout, že čte moc rychle a části se domýšlí. Skodná díky a Honzovi ještě jednou omluva. Má někdo foto hodinek, kde se používá strojek s tímto kalibrem? (69) podívej se sem http://photowatches.eu/albums/upload/stanik73/kalibry_PRIM_final.pdf, tam najdeš odpověď na svoji otázku
Nodus Odesláno 8. září 2011 Nahlásit Odesláno 8. září 2011 V 6. 9. 2011 v 19:35, 'orlando1' napsal: Dnešní úlovek. Uvnitř kalibr miyota Koupil jsi v tomto stavu? Nevidím sice spodek pouzdra, ale jsou supúéééér, gratuluji.
Javert Odesláno 9. září 2011 Nahlásit Odesláno 9. září 2011 V 13. 1. 2010 v 20:26, 'NIGHTinGALE' napsal: Už je sice nemám, ale fotky sem vložím. Ty s nápisem "automatic" na lunetě nemají kalibr 96. Osobně se mi nejvíce líbí kulaté černé Bauhausy a pak kulaté se stříbrnými plastickými indexy. Hodně zajímavé byly ty obdélníkové (horní řada třetí zleva) - měly zajímavý zlatý nádech ciferníku a tomu odpovídající ručky. To už jsem pak nikdy neviděl. Ty s fialovým ciferníkem (televize) jsou nádherné! Takové bych chtěl sehnat!!!
brhel Odesláno 29. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2013 Ahoj,oraďte mi nějaký řemen nebo kovový tah k těmto hodinkám:Přemýšlel jsem o Jumperu s oranžovým prošitím, ale nevím ...
michal_l Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Jako by tam ještě něco chybělo.....
financ Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 chybí třešinka na dortu. A krabička by byla plná...Super sbírka gratuluju
StK323f Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 V 20. 6. 2013 v 8:56, michal_l napsal: Jako by tam ještě něco chybělo.....
PetrM Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Odesláno 30. července 2013 Tak se mi konečně podařilo sehnat fialky Prim 96 006 1. Mají jen poškrábané sklíčko, jinak vypadají moc zachovale, jak pouzdro, tak ciferník.
odjinud Odesláno 31. července 2013 Nahlásit Odesláno 31. července 2013 Pěkný! Napiš pak, cos dal za pásek. (+foto)Já jsem zkoušel lecos a nakonec skončil "jen" u černého (původně byl záměr jít do nějaké modré)
PetrM Odesláno 31. července 2013 Nahlásit Odesláno 31. července 2013 No, určitě potom nafotím, nejdřív je musím dát do pořádku. Jdou, ale něco v nich rachtá. Řemínek bude taky oříšek, vidím to na bílý nebo černý... Uvidím.
Honza.manta Odesláno 31. července 2013 Nahlásit Odesláno 31. července 2013 Obávám se, že to bude rotor samonátahu.
straspol Odesláno 31. července 2013 Nahlásit Odesláno 31. července 2013 (upraveno) V 31. 7. 2013 v 17:14, PetrM napsal: No, určitě potom nafotím, nejdřív je musím dát do pořádku. Jdou, ale něco v nich rachtá. Řemínek bude taky oříšek, vidím to na bílý nebo černý... Uvidím.Nojo, to souhlasím s Manťákem- budeš shánět díly a brakovat vraky. Sekne jim Kovotex - i když obyčejně tahy na Primky nedávám, těmhle sluší- ale na nošení to moc není, ku.ví to pouzdro Upraveno 31. července 2013 uživatelem straspol
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se