Přejít na obsah

Omega vs OP  

128 hlasů

1. 1. Jake hodinky byste si vybrali z techto dvou?

• Omega Seamaster Planet Ocean
      87
    • Officine Panerai PAM000
      41

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 175
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Jednoznačne PO! Jedny z nejkrásnějšícch potápek vůbec uchvatné zpracování slusná cena v pomeru k výkonu zatimco OP je jen predrazeny kus momentálního trendu! Doufám ze se nikoho nedotku je to muj subjektivní nazor..

Upraveno uživatelem Messiah
Návštěvník YPO
Odesláno
Jednoznačne PO! Jedny z nejkrásnějšícch potápek vůbec uchvatné zpracování slusná cena v pomeru k výkonu zatimco OP je jen predrazeny kus momentálního trendu! Doufám ze se nikoho nedotku je to muj subjektivní nazor..

tak nedotkneš, akorát je to krátkozrakost - trendy hodinky si já osobně představuji jinak - panerai je tohle (za posledních tuším 8 let) vlastně máš pravdu určuje trend :)

Odesláno (upraveno)
tak nedotkneš, akorát je to krátkozrakost - trendy hodinky si já osobně představuji jinak - panerai je tohle (za posledních tuším 8 let) vlastně máš pravdu určuje trend :)

velky mega hodinky s jednoduchým císelníkem je trend soucasné doby. A kdyz dam na váhy hodnotu kterou za ty penize dostanu tak ty 000 nabizeji zatracene málo... Ale je to o sympatiich ke znacce. Ja sympatie k panerai predevsim kvuli neadekvátni drahosti nechovam :-)

Upraveno uživatelem Messiah
Odesláno

Kdy začli ten momentální trend vyrábět? Jak dlouho se vyrábějí ty Omegy? Jen abych si udělal jasno.

Peťane, koukáš vlastně po verzi 42mm, nebo 45,5mm?

Návštěvník YPO
Odesláno
velky mega hodinky s jednoduchým císelníkem je trend soucasné doby. A kdyz dam na váhy hodnotu kterou za ty penize dostanu tak ty 000 nabizeji zatracene málo... Ale je to o sympatiich ke znacce. Ja sympatie k panerai predevsim kvuli neadekvátni drahosti nechovam :-)

podívej se pěkně - panerai je mi mimochodem sympatický i pro to , že nevymýšlí dyzajnové trendy píčoviny a jede si ve své linii stejných hodinek, které se někomu líbí a někomu ne - to je prostě život - naopak investuje peníze do nových kalibrů a to je druhá sympatická věc a plus pro ZNAČKU a LOAJALITU zákazníků, kterých je po světě dost a dost

pokusím se ti to přiblížit na nějaké spotřební věci: třeba máš nějaký oblíbený šampon na vlasy a nějaká snaživá kunda v marketingu vymyslí, že tomu "dáme novou etiketu nebo nebo radši celou novou lahev" --- ty přijdeš do svého oblíbeného obchodu a šampon tam není - respektive je, ale vypadá jinak, takže máš dvě možnosti : koupit a doufat, že to bude stejný a nebo koupit šampon čislo 2, který také není špatný a máš ho vyzkoušený -- co to všechno znamená ? výrobce díky tomu, že vymyslel trendy věc přijde většinou o zákazníka a nebo si ten loajální zákazník bude dlouho zvykat na "nový x starý" produkt

co těma blábolama tedy chci říci? pokud někdo propadne firmě panerai tak není úniku, protože "jejich" zákazník v krámě vždycky najde ty "svoje" hodinky a pokud v nich najde nový kalibr tak se mu rozsvítí oči jako zářivky a ruka je v rukávě - za mojí osobu to dělají správně

Odesláno

Heh... Panerai a modni trendy?

Modni trendy:

velikost - Velky jsou, to jo. Ale rozhodne se nevezou na trendu velkych hodinek. Naopak to byly prave Panerai, ktere s takto velkymi hodinkami prisli poprve na trh. A to proto, ze se drzeli sveho kopyta - puvodni potapecske hodinky nosene pres kombinezu takhle velke byly.

slozite zdobene pouzdro (napr. "B") - Nic takoveho u Panerai nenajdes. Maji dve zakladni velmi jednoduche modelove rady pouzder (Luminor, Radiomir) a ty vyvijeji a zlepsuji (viz 111-->312), "zdobnost" tkvi maximalne v kombinaci lestenych a brousenych ploch

vyfikundace na ciselniku - Tech jsem si u Panerai taky zatim nevsiml. Vse je podrizeno zakladnimu designu, ktery vychazi z puvodnich vojenskych modelu. Vse je jednoduche a funkcne dotazene (treba sendvic). I komplikace jsou velmi nenapadne a decentni, nemaji ani ten hloupej open-heart u modelu s turbem (pro me jednoznacne palec nahoru). Zadne barevne vystrelky, lestenka nebo reliefy a gilosovani.

Proste Panerai si jede na sve vlastni vlne a udrzuje velmi konzistentni designovou linku. A pritom vsem dokaze ty modely vyvijet tak, ze z te linky nevyboci a pritom to neni porad jen dokola "obehrana pisnicka" ale opravdovy vyvoj designu. A pak tu mame kapitolu samu pro sebe - vyvoj mnoha vlastnich strojku. A k tomu ani komentar netreba...

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)
Myslel jsem TOTO. Ale je to z části irelevantní, není k dispozici smazané foto stroje. Jako UNITAS rozhodně nevypadal.

předpokládám, že se to objeví i v základních modelech i když se to odrazí na cenovce

Upraveno uživatelem YPO
Návštěvník Kamil
Odesláno
Kdy začli ten momentální trend vyrábět? Jak dlouho se vyrábějí ty Omegy? Jen abych si udělal jasno.
Jak dlouho se dělají Paneraie s ochranou korunky? Jak dlouho se dělají Planet Oceany?

Hele, přestaň s tím otravovat!

První Panerai hodinky byly v roce `36, první s ochranou korunky v roce `56.

První náramkové Omegy byly v roce 1900, první vodotěsné Omegy v roce `37, první Seamastery v roce `48.

Odesláno

To je podpásovka!! já hlasoval za Omegy, ale OP má prostě něco navíc

Odesláno

Mal som PO s oranzovou lunetou a na oranzovom kaucuku.Panerai som mal hnedy dial v titane (PAM 061) a ocelove klasiky (PAM0001).Teraz mam 312ky..........................takze PANERAI to u mna vyhrava na plnej ciare.

Odesláno (upraveno)

První náramkové Omegy byly v roce 1900, první vodotěsné Omegy v roce `37, první Seamastery v roce `48.

Tak se ti omlouvám, že jsem se podruhé zeptal na jednu věc, když poprvé nikdo neodpověděl.

Chtěl jsem vědět, o kolik déle se dělá takřka stejný design Paneraie (kterému tu lidé vyčítají momentální oblibu) a jak dlouho se dělají Planet Oceany. Proto odpověď , kdy se začly vyrábět Omegy obecně je trochu mimo, ale děkuji za info.

Upraveno uživatelem lolohh
Návštěvník YPO
Odesláno

kolik má omega od roku 1900 vlastních kalibrů ?

Odesláno (upraveno)
už sem ti to psal akorát, že neposloucháš :D

- vyser se na oboje a kup si 312 nebo 320 i za cenu šetření - oboje dvoje co tu sám sobě podsouváš jsou cesta do pekel a na 14 dní x jestli jsem tedy správně pochopil, že to mají být ty "jediné"

Ano, pokud by byly součástí výběru 312 tak neřeknu ani popel... respektive řeknu... Kup si třistadvanáctky! Ale z této volby říkám stejně rezolutně Omegy.

btw: sám pomalinku začínám škudlit prostředky na 312...

edit - P.S.: Kamile a do lolohha se nenavážej - je to hodnej kluk. :)

Upraveno uživatelem Kalifx
Návštěvník YPO
Odesláno
Ale z této volby říkám stejně rezolutně Omegy.

jenom by mě zajímalo, když si řekl A tak řekni i B a to proč ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...