Přejít na obsah

FOR CHRONOMAG

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Gilius napsal:
Jenže potom by se i Ti "staří psi" měli chovat jinak. Jenže,když se do sebe pustěj ti staří,tak .........:(

Bylo by asi naivní se domnívat, že tady budeme spolu stále a navěky žít v klidu a harmonii jako Křemílek s Vochomůrkou v chaloupce pod starým dubem...:) Tohle fórum stejně jako fóra jiná jen odráží situaci tam venku. A čí víc tu bude lidí, tím to zrcadlo bude přesnější. Jak jsem už napsal, výlučné fórum gentlemanů je už navždy minulostí a musíme se s tím smířit, pokud tedy nechceme zavést nějaká opravdu výlučná pravidla. Já si myslím, že ten poplatek by hodně pomohl. Odhaduji, že počet reálných členů by se tím snížil minimálně na čtvrtinu. Možná by to snížení bylo ještě radikálnější, protože spousta registrovaných členů není v podstatě vůbec aktivní. Samozřejmě by ale ten popolatek musel jít ruku v ruce s důsledným vyžadováním dodržování pravidel. Pokud by moderátoři stanovili jasné mantinely, pak by nikdo nemohl argumentovat tím, že si to zaplatil, a tudíž si může dělat, co chce. Ale otázka je, jestli majitel vlastně o takovou eliminaci členů stojí. Řekl bych, že asi ne...

• Odpovědi 84
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ač v mnoha věcech s grgou souhlasím, tak si myslím, že tohle asi nikam nepovede. Před časem se tu vedla taková debata ohledně placení členských poplatků. Já sám jsem byl nejen pro placení, ale dokonce i pro nějakou formu "prémiovýho" členství. Nechtěl jsem nikoho segregovat, ale myslel jsem, že by se (nejenom) vyčistil vzduch. Ale bylo mně, a jiným, řečeno, že Chronomag neuvažuje o žádným placení v rámci fóra. Tak to je. Hotovo. Můžu si o tom myslet svý, ale to je asi tak všechno. Takže si myslím, že bysme se měli bavit dál pouze v intencích tohoto faktu. Že totiž Chronomag je "open" fórum a zdá se, že to tak zůstane. Tudíž je jedinou šancí dobrá moderace...

Odesláno
  grga_pitic napsal:
myslim si ze nemas tak docela pravdu. tohle je jedna z veci ktera prispiva k likvidaci "ducha" ci jak to nazvat tohodle fora - v nove prichozich to vytvari pocit, ze je tady dovoleno vse, ze je to neco jako diskuse na idnes. tj. ze je dovoleno si tady na zaslouzile cleny otvirat hubu, ze je dovoleno kdekoli flamovat, ptat se na jakoukoli pitomost kdekoli a kdekoli aniz bych se obtezoval pouzit tlacitho "hledat". ze tady nevladne zadny rad a disciplina - ze je to proste volne pristupne dikusni forum kde si odskocim kdyz se mi zrovna chce, i kdyz problematice nerozumim a vlastne se o ni ani nechci nic dozvedet , muzu tady beztrestne vytocit par starych moulu co se o hodinky vazne zajimaji a co jede se dal. kde jsou ti nove prichozi kteri pul roku cetli nez se zaregistrovali - nebo alepon ti co meli dostatek slusnosti ze se predstavili ? nebo alespon udelali to minimum a podivali se na strukturu fora a umistili svuj dotaz tam kde patri ? kde sakra jsou ? urcite jsou tady porad, ale pomalu je pohlcuje balast tech, kterym nezalezi na zadnych pravidlech a tim mene na nejakych hodinkach - hlavne ze se plka, sice o nicem, ale cas bezi takze vsechno je vlastne ok ne ? za chvili budu mit 50 prispevku a pak si muzu neco i koupit - no neni to parada ?

Nevím jak tomu bylo před dvěma lety, ale chronomag skutečně JE volne pristupne dikusni forum, to je fakt se kterým je třeba se smířit. A ačkoli jsem proti zpoplatnění, nejspíš bych poplatek zaplatil. Ovšem nevím, jestli by zde pak nezůstali jen ti "staří moulové", kteří jsou mnohdy stejně slušní, ochotní a pokorní vůči okolí jako ti, kteří shání "levné velké hodinky".

Odesláno (upraveno)

Nie som stary zasluzily clen, ale dovolim si tu zanechat svoj nazor. Mam pocit, ze bez ohladu na pocet registrovanych tu obsah vytvara odhadom nejakych 200 clenov - starych aj novych. Myslim, ze tato dusa fora ma isty moralny narok rozhodovat o smerovani fora, lebo bez nich, ruku na srdce, to tu budu same otazky typu: nasiel som Becka v pracke po dedovi, nasiel som super vypredaj atp. IMHO:

- Moderatori by mali prisnejsie dozerat na umiestnenie prispevkov, nech sa taketo prazdne reci neobjavuju v sekciach, kde by mal byt aj nejaky obsah. Je mi jasne, ze toho mate vela, ze vas to nebavi atd. V tom pripade treba nastavit presnejsie pravidla a zvolit pripadnych dalsich modov pre jednotlive sekcie.

- Myslim, ze by vobec nebolo na skodu, keby clenovia pod 50 prispevkov(100 prisp./3 mesiace na fore) nemali moznost zakladat temy mimo vymedzenej sekcie - Rady pre lamy, alebo taknejak. Pripadne uplne mimo fora - na stranke chronomagu napriklad -, kedze ich prispevok chronomagu je naprosto nulovy, iba tu rozrieduju kvalitny obsah a zatazuju server.

// Elitny klub by som z toho (na vasom mieste) nerobil. Len by som sa snazil nejakym sposobom vytriedit nahodnych navstevnikov a prispievajucich clenov (lebo nahodnych navstevnikov bude vzdy viac). Ak teda ide o udrzanie nejakej kvality.

Upraveno uživatelem emte
Odesláno

Nevím jak funguje motor tohodle fóra, ale je obvyklé, že registrace nového člena lze schválit administrátorem nebo moderátorem. Pokud by v žádosti o registraci byl i důvod registrace, rozhodně by to mnohému ulevilo. A namísto toho, aby skupia Newbie mohla jenom něco, mohlo by se nastavit, že nemohou postovat bez schválení adminem. Pokud někoho opravdu něco zajímá, počká si, pokud je to jenom lovec nápadů jak prodat šmejd, nedočká se. Navíc spousta fór má možnost filtrovat neaktivní členy. Není nic jednoduššího, než nastavit zamykání účtu po určité době nečinnosti s upozorněním na registrační e-mail a pokud by se dotyčný nepokusil přihlásit do cca měsíce, účet by se zrušil.

Tohle všechno lze udělat automaticky, admin by jenom sledoval logy a případně odmazal věci, které zbyly v databázi jako balast po takových členech.

Odesláno

A opravdu je to tak, že přicházejí hloupější lidé, než třeba v roce 05, 06? Že přicházejí větší "lamy"?

A vy by jste tady byli, kdyby jste se po své registraci na nějaký delší čas dostali do kategorie členů, které tady navrhujete?

Položil jsem jen otázky, každý ať si vzpomene jak semna forum přišel a odpoví si sám :) To ovšem neznamená, že mně neštvou dokola se opakující otázky, které i mně připadají hloupější a hloupější... :) Jen je potřeba se na věc podívat nejen ze současné pozice, ale i pozice startovací...

Odesláno

Nikdy by mě nenapadlo, že to někdy napíšu, ale souhlasím s Onionem.

Když si vzpomenu na své dementně-lamí dotazy, tak mám pocit, že současní nováčci jsou na tom vesměs stejně.

(Akorát teda přibylo dotazů na prodejní cenu nějakého dědictví/nálezu, to je pravda.)

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Nikdy by mě nenapadlo, že to někdy napíšu, ale souhlasím s Onionem.

Když si vzpomenu na své dementně-lamí dotazy, tak mám pocit, že současní nováčci jsou na tom vesměs stejně.

(Akorát teda přibylo dotazů na prodejní cenu nějakého dědictví/nálezu, to je pravda.)

Jak už jsem napsal výše, to s čím souhlasíš byl i důvod proč jsem se postavil proti honu na čarodejnici MM :) Všichni kteří běhali s pochodněmi ulicí a křičeli "na hranici s nima" ty MM už měli, prošli si tou fází.... a je to fáze nutná k tomu aby mohli dospět třeba k těm Panerai... Prostě ti, co obdivovaly MM, klaněli se Precistě Italien prostě logicky tuhle fázi prošli a mají OPčka.. ale najednou je pro ně vlastník MM póvl.. Jak jeden napsal "to to nevidíš?" a já odpovídám "vidím!" "Vidím a pamatuji si vaše/naše začátky" a to že je někdo tam kde já byl před 5ti roky z něj ubožáka nedělá...

Já to velmi dobře znám ze cvišení bojových umění... Tam tenhle vývoje je okatější a víc vidět...

Návštěvník SukHoi
Odesláno

Celý příběh je naprosto jednoduchý a triviální - není to o buzerovaní nováčků ani vybírání poplatků, ale o kvalitním MODEROVANÍ

Jak jsem psal jinde - všechny moderátory bych vyhodil a"přijal" někoho kdo nemá rád hodinky a nebude si vytvářet osobní vazby (při nákupech,prodejích a srazech) a bude pouze nestranně podle jasných pravidel moderovat.

Poplatky jsou o ničem a sám za sebe bych nic neplatil i kdyby to bylo deset korun - nevidím důvod, proč bych měl sponzorovat něčí "podnikatelský" záměr - přispívám již tím, že sem vnáším více či méně kvalitní příspěvky a tím se podílím na určitém rozvoji.

"Nováčci" x "mazáci" = téměř všichni jsme sem přišli s "holým" zadkem a bez zkušeností - buď se nováček adaptuje a nebo ne, od toho tu je to MODERÁTOR a pokud MODERÁTOR nefunguje tak ať jde do ....ele a může přijít jiný.

toto je názor člena s číslem 11 030

Odesláno (upraveno)
  Onion napsal:
A opravdu je to tak, že přicházejí hloupější lidé, než třeba v roce 05, 06? Že přicházejí větší "lamy"?

A vy by jste tady byli, kdyby jste se po své registraci na nějaký delší čas dostali do kategorie členů, které tady navrhujete?

Položil jsem jen otázky, každý ať si vzpomene jak semna forum přišel a odpoví si sám :) To ovšem neznamená, že mně neštvou dokola se opakující otázky, které i mně připadají hloupější a hloupější... :) Jen je potřeba se na věc podívat nejen ze současné pozice, ale i pozice startovací...

Prv nez som napisal, co som napisal, som presne o tomto premyslal. Som jeden z clenov, ktori za rok vyprodukovali pomerne malo prispevkov a najdlhsie mi trvalo prispiet prvych 50 (a to som forum sledoval este predtym nez som sa zaregistroval). Ale bolo to hlavne kvoli tomu, ze som povazoval starsich clenov za povolanejsich na odpovede. Takze obmedzenim by som bol pomerne dlho zviazany. Na druhu stranu som si zakladanie vlakna doteraz vzdy rozmyslel (mozno aj pod vplyvom sprdungov o duplicitnom obsahu, ktore tu kopec ludi obdrzalo), takze toto by sa ma v podstate nedotklo. Dolezitejsie vsak je, ze mi cas straveny pod 50 prispevkov pomohol si vytvorit nazor, ziskat rozhlad a v neposlednom rade nekupit kopu ponuk v predaji :)

Vobec si nemyslim, ze by prichadzali hlupejsi clenovia ako pred rokom, len by som oddelil tych, ktori sem prisli s otazkou Je toto dobry kup? od tych, ktori tu chcu vytvarat obsah. Tych z prvej skupiny je stale viac. Nehovorim o obmedzeni prispevkov ako takych len o zakladanie novych tem v neprislusnej sekcii - neviem, ci to vobec forum umoznuje, ale vzdy sa to da dat do pravidiel.

//EDIT:

SukHoi napsal:
Celý příběh je naprosto jednoduchý a triviální - není to o buzerovaní nováčků ani vybírání poplatků, ale o kvalitním MODEROVANÍ

Jak jsem psal jinde - všechny moderátory bych vyhodil a"přijal" někoho kdo nemá rád hodinky a nebude si vytvářet osobní vazby (při nákupech,prodejích a srazech) a bude pouze nestranně podle jasných pravidel moderovat. . .

Je to tak, len sa trochu obavam, ze toho moderovania bude stale viac a viac, a preto povazujem za lepsie vyriesit to systemovo. Navyse Salamuna za moderatora rozhodne neziskas.

Upraveno uživatelem emte
Odesláno
  Onion napsal:
Jak už jsem napsal výše, to s čím souhlasíš byl i důvod proč jsem se postavil proti honu na čarodejnici MM :) Všichni kteří běhali s pochodněmi ulicí a křičeli "na hranici s nima" ty MM už měli, prošli si tou fází....

1. Já MM nikdy neměl a netoužil po nich. A s PAM je to podobně.

2. Nebylo to o honu na čarodějnice. Bylo to hlavně o tom, že se tady jednomu vojáčkovi šláplo na kuří oko a on místo toho, aby vzal názor Chronomaga jako fakt, tak začal hrát uraženou holku, kterou musíme všichni odprosit, aby nám dala (čti ukázala nové fotky). On totiž počet nožů po kapsách a obvod zápěstí ještě chlapa nedělá.

Ale jinak s tebou souhlasím - dost často křičeli ti, kteří sami mají máslo na hlavě. To zase jo.

Odesláno (upraveno)
  grga_pitic napsal:
hejsci co se tady privali jak velka voda nejsou nikym usmerneni

Jsem si vzpomněl na svůj prastarej názor, kdy jsem si dovolil tepat nováčky, který před srazem psali "jsem tu novej, CHCI vidět brajtle, tak je přineste na sraz; až bude, tak tam přijdu".

A ukázal jsem jim na svým příběhu, co jsem prožil než jsem si troufl sem psát, co jsem prožil než jsem si troufl někam přijít...

Přitom mi nešlo jen o seniorní princip, nešlo jen o nějakou slušnost, ale každej novej a neznámej týpek bez historie je na srazu dalším rizikem pro hodinky poházený na stole...

A pro obchody jak píše grga...

Tenkrát jste mě sepsuli, že jsem elitář...

edit: s tím, že to bude open a že to nebude placený se smiřme, to je fakt definovaný majitelem fóra

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno (upraveno)

Prispevek Oniona je typickym prikladem, proc si myslim, ze je velmi spatny moderator.

"Všichni kteří běhali s pochodněmi ulicí a křičeli "na hranici s nima" ty MM už měli"

To je samozrejme lez, zobecneni a primy utok na mnoho lidi tady. Vsichni nebehali s pochodnemi a vsichni nemeli MM. To je Goebbelsovina jak z ucebnice.

"..a je to fáze nutná k tomu aby mohli dospět třeba k těm Panerai..."

To je prinejmensim blbost, v horsim pripade zamerna manipulace. Samozrejme to tak neni.

"ale najednou je pro ně vlastník MM póvl."

To je uz zamerna lez. Moderator? K smichu. Nikdo nikdy nerekl, ze majitele MM jsou povl. Nastvanost byla zpusobena tisici a jednou fotkou

fejku (MM) v katalogove kvalite a k tomu pridane tvrzeni, ze se nejedna o propagaci, ze mistr je vlastne muzikant, protoze on pouze foti.

Cely ten prispevek je uplne ve stejnem tonu, jako vetsina Onionovych ostatnich. Spatne zabaleny utok na skupinu uzivatelu fora, zobecnovani, manipulace, misty lzi. Dobre si vzpominam, ze zobecnovani a zavery diskuzi ve smyslu , jaky se Onionovi zrovna hodil, se zde jiz objevilo a reakce typu: "Ohrazuji se proti tvemu shnuti, takove zavery z diskuze vyvodit nelze, to je tvuj osobni pohled, nedavej ho sem jako nazor vsech uzivatelu..." taky. Osobne si skutecne myslim, ze Onion je velmi spatny moderator.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno (upraveno)
  SukHoi napsal:
Jak jsem psal jinde - všechny moderátory bych vyhodil a"přijal" někoho kdo nemá rád hodinky a nebude si vytvářet osobní vazby (při nákupech,prodejích a srazech) a bude pouze nestranně podle jasných pravidel moderovat.

přispívám již tím, že sem vnáším více či méně kvalitní příspěvky a tím se podílím na určitém rozvoji.

SukHoi nic ve zlém,ale ty osobní vazby dost dobře fungují mezi tebou i moderátory(rád by jsi je vyhodil),jak tedy je možné že ti tady trpí vlákna typu MÁTE MĚ RÁDI atd. Hodně se tu napsalo o nováčcích že to tu zasíraj dotazy(taky pořád ještě zasírám,nejsem tu dlouho),ale podle mě to není v takovém množství jako když se reaguje na tvá vlákna.

Upraveno uživatelem vraby
Odesláno

Nu, co na to dodat. Kontaktoval jsem tě emailem se zdvořilou žádostí, aby jsi se zdržel bojů s Kibim a kýmkoliv dalším. Pokud jsi k tomu chtěl cokoliv říci, stačilo odpovědět. K vyslechnutí druhé strany je třeba, aby dotčená druhá strana něco řekla.

Návštěvník SukHoi
Odesláno
  Chronomag napsal:
Nu, co na to dodat. Kontaktoval jsem tě emailem se zdvořilou žádostí, aby jsi se zdržel bojů s Kibim a kýmkoliv dalším. Pokud jsi k tomu chtěl cokoliv říci, stačilo odpovědět. K vyslechnutí druhé strany je třeba, aby dotčená druhá strana něco řekla.

S tím naprosto souhlasím, ale Tvůj email byl natolik obecný, že nebylo na co reagovat. Kdybys to neodemkl tak už jsem na to dávno zapomněl :) :cheers:

Odesláno
  SukHoi napsal:
S tím naprosto souhlasím, ale Tvůj email byl natolik obecný, že nebylo na co reagovat. Kdybys to neodemkl tak už jsem na to dávno zapomněl :) :cheers:

Email byl tak neutrální, aby ti dal možnost reagovat jakkoliv, protože jsem nebyl na žádné straně.

No a co je tedy bolístka?

K těm příspěvkům tady:

1) Pokud zpoplatnění fóra vyžene diskusní trolly, tak ho zpoplatníme. Jenže co zabrání trollovi si zaplatit?

2) Nezávislí moderátoři: vcelku jsou, jsou dobří, jenže se prostě někdy nepohodnete. Ujedete vy a řvete, ujedou oni, protože dělat tohle profi znamená mít školení pro vyjednávání se sebevrahy a to tu nikdo nemá :)

Co s tím vším...

zaprvé se zase chovat tolerantně vzájemně. Pokud se vám zdá, že prudí noví členové, napište mi, kteří. Mně se zdá, že občas tu ruply nervy kdekomu, ale možná jsem to jen nestíhal sledovat.

Pokud jsou to opravdu noví členové, tak může být řešením "vykázat je za zeď" - udělat jim nějakou školku a teprve na doporučení je pustit na druhou stranu zdi. Ovšem problém je v tom, jak roztřídit stávající databázi. Dáme dohromady seznam "prověřených" členů a ty pustíme? Jdu se podívat, kolik má kdo příspěvků...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...