Přejít na obsah

Bandiho galerie

bandicoot

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Ty bláho, dobrý kecy... Musel jsem to přečíst třikrát abych to pochopil a ještě se podívat jestli jsem to opravdu psal já.

Já na ty hodinky aplikoval běžný pravidla a žvanil cosi o standardním trhu. Tenkrát jsem byl debil a nevěděl jsem, že Rolex se neřídí pravidly trhu. Rolex je marketmaker na svém vlastním trhu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Ty jo Bandi, ty mi davas po ranu... Netusil jsem, ze vy Rolexari jste az tak prisni:-))

Marketmaker je dealer, který se zavazuje na požádání v pracovní den zakótovat devizový kurz. Marketmaker nemůže zakótování kurzu za žádných okolností odmítnout. Zakótovat kurz znamená, že konkrétně pro nás kurz vytvoří. Sdělí nám kolik za kolik je ochoten prodat a kolik za kolik je ochoten nakoupit. Tato kótace může být dvoucestná nebo jednocestná. Dvoucestná kótace znamená, že marketmakerovi dopředu neprozradíme, zda budeme nakupovat nebo prodávat. Jen řekneme, že budeme obchodovat například jeden milion euro. On nám tak vytvoří kurz, který bude spravedlivý na obě strany ? pro nákup i prodej konkrétní sumy peněz. Naproti tomu u jednocestné kótace marketmaker dopředu ví, že chci milion euro například prodat. Kurz, který zakótuje, pro mě tedy bude nespravedlivý a mnohem méně výhodný. Proto když je nějaká šance, že by marketmaker mohl odhadnout zda chci nakupovat či prodávat a zakótoval by mi tak jednocestně, využiji služeb brokera. Marketmaker pak neví s kým skutečně obchoduje a je nucen zakótovat dvoucestně a pro mě spravedlivě.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ako je to vlastne s "odpočívacou" polohou ratrapantových ručičiek? Niekde vidím ako je tu na IWC, niekedy symetricky otočené dole. Je pozícia daná od výroby, alebo už ako si ich stopneš? (laická otázka :mellow: )

No, keď zapneš (teda skôr - predzapneš) stopky tak sa vrátia spolu na "12" ?

edit: aha, tak na druhú otázku už viem odpoveď...len ešte by ma zaujímala tá prvá. Ale vyzerá to tak, že si ich zastavíš sám, ešte pred ukončením prvej minúty....si myslím.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři

No mě hlavně hlava nebere, jak se ta vlečná vteřinovka při resetu mezičasu precizně vrátí do úplnýho zákrytu za tu pohybující se horní a jedou dál.

A co mi taky dochází jen pomalu, že tahle "jen jedna ručka navíc" bude znamenat asi pěkně složitý dílo na kalibru.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zaznamenal jsem tu, že pro mnohé je jak rudý hadr ta useknutá hodinová ručka.

Zkreslují to fotky. V reáluje je vidět rozdíl mezi hodinovkou a minutovkou jen když se ručky lesknou a to ještě ne vždy, protože ta špička minutovky je lehce zahnutá dolu. V 90% případů je vidět jen bílá lumi výplň a tělo ruček je tmavé.

post-2655-019667400 1314344948.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Moc hezké fotky. :smile_anim: A hodinky samozřejmě taky.

Já si s Rattrapante hrál na mých omegách asi tři dny. Jak říká klasik: ... Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v cenách hraček ....

Dojeď na Ostravský sraz a můžeme dělat závody který kalibr vrací mezičasovou ručičku k té běžící rychleji .... :D

Odkaz ke komentáři

Jsem magor. Chtěl jsem ubrat prachy z hodinek a místo toho potřebuju PAM nulky. Jako druhý.

Takže porušim po letech pravidlo jedněch hodinek. Ale zase kombo flígry a dajvry je výborný. Výborně se to doplňuje.

Navíc nemám winder a manuál bez vteřinky na víkend je to nejlepší.

Po letech se zase vracím k tandemu IWC +PAM. Tenkrát to byl Portugieser chrono a 111.

Odkaz ke komentáři

Nedávno se moje šestiletá dcera zavřela v pokoji a něco tam kutila... byl klid, ticho, tak jsme jí tam nelezli...

Pak se přišla pochlubit...

Holka je po tatínkovi :whistle: Normálně to ode mně okoukala...

Fotky jsou z mobilu, na malý formát (nastavil jsem to protože má furt plnou paměť) a jsou záměrně neupravený...

Musim říct, že ta logika aranžmá, je na každý další pohled úžasnější.

Kam se na ní hrabu.

Kdyby měla techniku, nikoliv jen mobil hello kitty, byla by to super fotka :D

...a hodinky jsou holčičí Timex. Za ty fotky jí musím něčím pořádným odměnit. Čas na Baby-G zatím nenastal, musí si vžít ručičky.

post-2655-051472900 1316514133.jpg

post-2655-009758900 1316514155.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...