Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 96
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
  tombed napsal:
Jonathan Littell -Laskavé bohyně - nebudeš litovat, skoro 900 stran přečtených jedním dechem

post-3584-1266343387.jpg

Jedna z mála knih, u které se mi opravdu dělalo nevolno. Snad nikdy jsem nečetl tak strasne strojove sugestivní popis hrůz války. A pritom je to v podstate smyslený příběh. Ale je to megarealistické vyprávění!!!!!!!!!!!!

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno
  xxxxxfazerxxxxx napsal:
Ha,konecne moje parketa-------------Skoč hochu, skoč (Stanley Bonnett)-slusny----------Jak jsem vyhrál válku - Ryan Patrick-sranda-------------A potom jsme uslyšeli hřmění / John Oliver Killens-podle meho,jedna z nejlepsich----------Král Krysa - Clavell James-klasika,urcite znas-----------Ostrov Fulakona- Eric Lambert -tezka bomba,urcite to sezen----------------Ani pták nezazpíval - Mowat Farley -taky dobry.....................cetl jsem pecky od nemeckych autoru ,pametniku jak o ponorkove valce,tal o obrnenych jednotkach elektrikaru,ale bohuzel lidi jsou svine a spoustu mi toho ukradli.Cetl jsem toho fakt spousty,ale nedam dohromady ani tituly

taky jsem toho právě četl spoustu...o námořní,pozemní i letecké válce. Jak tu čtu návrhy,normálně mi naskakujou obálky a obsah. Ale už jsem narazil na dvě,které jsem nečetl a po kterých se juknu :)

EDIT - všem vám doporučuju knížky od Svena Hassella......líčí osudy lidí ze 27.trestného pluku,němmecká armáda. Je to fikce promíchaná s osobními zážitky autora.

Edit 2 - mně se nečetla dobře kniha "SS v akci" a "Belzec,Sobibor a Treblinka".....:(

Odesláno
  Gilius napsal:
taky jsem toho právě četl spoustu...o námořní,pozemní i letecké válce. Jak tu čtu návrhy,normálně mi naskakujou obálky a obsah. Ale už jsem narazil na dvě,které jsem nečetl a po kterých se juknu :)

Hele ty si raději přečti tohle :thumbsup_anim:

post-643-1266344126.jpg

Odesláno
  Gilius napsal:
Ne-e,teď mám období druhé světové...... :)

škoda, protože bych ti ještě doporučil tohle: Cormack McCarthy - Cesta

a pak už se dopracuješ k jakékoliv jeho knížce, já třeba skoupil vše co u nás od něj vyšlo...

post-3584-1266344413.jpg

Odesláno

Doplním Jak sem vyhral válku je od Patricka Rayena celkom sranda, z tých satirických o vojne este Hlava XXII od J.Hellera ale na prvý krat ti to asi moc neda..treba to precitat viac krat(alebo som len ja blbý ;) ) z tých srandičiek o vojne este snad Mac Hyman Hrúza padá na seržanty a trilogia od Spika Miligana jak sem prispel k Hitlerove padu...a nieco podobne ako Hessel je Leo Kessler ten pise tiez podobne...

Odesláno

Tímhle tématem jsi mne navedl k tomu, abych vyhledal knížku, kterou jsem četl někdy kolem roku 1980, vyšla v Odeonu v Klubu čtenářů. Jmenovala se V srpnu čtyřiačtyřicátého, napsal Vladimir Bogomolov(toho jsem si teď musel najít, zas takovou paměť nemám). Tenkrát se mi to moc líbilo, skoro žádná ideologie (aspoň tak si to pamatuju) a fakt napínavý děj, na ruskou, potažmo sovětskou literaturu. Jsem zvědav, jak to na mne bude působit teď.

Odesláno (upraveno)

Ponorka (Das Boot) - nádherná reportáž z jedné plavby.

A pak pro mne klasika největší:

Cornelius Ryan - Nejdelší den

Cornelius Ryan - Příliš vzdálený most

Cornelius Ryan - Poslední bitva

Kamarád silně pochavloval Armagedon, ale ještě jsem neměl tu čest

Upraveno uživatelem Hugo14
Odesláno
  sword2 napsal:
Doplním Jak sem vyhral válku je od Patricka Rayena celkom sranda, z tých satirických o vojne este Hlava XXII od J.Hellera ale na prvý krat ti to asi moc neda..treba to precitat viac krat(alebo som len ja blbý ;) ) z tých srandičiek o vojne este snad Mac Hyman Hrúza padá na seržanty a trilogia od Spika Miligana jak sem prispel k Hitlerove padu...a nieco podobne ako Hessel je Leo Kessler ten pise tiez podobne...

Kesslera ne....srovnávat ho s Hassellem,to se nedá....... Hlavu XXII jsem samozřejmě četl,Jak jsem vyhrál válku taky.....

Ponorka je mňamka!!!! :) Stejně,jako knihy Cornelia Ryana !!!!

Tři kontra Gestapo...ehm....to je o Třech králích????? Nečetl jsem.......

Návštěvník salamio
Odesláno (upraveno)

Winston Churchill: Druhá světová válka. Má to přes 4000 stran, ale čte se to jedním dechem.

Upraveno uživatelem salamio
Odesláno

Zaujmave citanie aj toto

Rudolf Vrba - Utekl jsem z Osvětimi

Je to hrdina.Jako 17ti letý se dostal do koncentračního tábora Osvětim,protože byl Žid..Byl v něm 2 roky.Poté se mu podařilo utéct, a to proto,aby varoval svět před hrůzou koncentračních táborů.neutekl kvůli sobě ,ale kvůli lidem.Napsal knihu UTEKL JSEM Z OSVĚTIMI,která je vlasně svědectví o Osvětimském životě.je psána bez obalu.

Rapidshare

uloz.to

Odesláno (upraveno)

co mě tak napadá z hlavy, Harry Truck: Hodina mrtvých očí, Konstantin Simonov: Živý a mrtvý, Člověk se nerodí pro válku, Alexandr Pokryškin: Křídla v boji, Vilém Bufka: Bombardér T 2990 se odmlčel, Jiří Osolsobě: Zbylo nás devět, Anatolij Ivankin: Konec honících psů, Poslední kamikadze, Akiro Yamamoto: Kamikadze, a pak na autora si nevzpomenu, třeba Smrt si říká Engelchen, Ponorka. To mi vypadlo z paměti jako dobrý knížky, + Pierre Clostermann: Velký cirkus, ale to už tu bylo. Dál věci od Fajtla, Svena Hassela, Leo Kessera, ale to už asi máš za sebou. A pak Remarque, nevím jak se to jmenovalo, ale bylo to z koncentráku, dobrý jako všechno co napsal.

edit: zapoměl jsem na Nebeské jezdce od Filipa Jánského, sice to už taky bylo uvedený, ale tahle knížka si nezaslouží být opomenuta.

Upraveno uživatelem Dřevák
Odesláno
  Frantik napsal:
Hele ty si raději přečti tohle :thumbsup_anim:

Digital Fortress je neskutečná sr..ka a to i v kontextu ostatních Brownových "veleděl". Doporučovat to někomu je opravdu cruel and unusual :-D

Jinak ke druhé světové válce musím doporučit (číst v tomto pořadí):

Albert Speer: Erinnerungen (česky "V srdci třetí říše")

Gitta Sereny: Albert Speer, his battle with truth (v češtině jako "Albert Speer - zápas s pravdou")

od G. Sereny je dobrá i kniha o Stanglovi "Into that darkness", ale nevím, zda vyšla v češtině.

Špatná není ani Wiesenthalova Die Sonnenblume - taktéž nevím, zda je v češtině

Erik Hazelhoff Roelfzema: Soldaat van Oranje (k mání v angličtině jako Solider of Orange)

z českých třeba Ďáblova dílna od Adolfa Burgera

Jinak já jsem začal s překladem skvělé Rossovy trilogie z WWII (De Dubbelganger, De Anjercode a King Kong) do češtiny, ale tím tempem, kterým to dělám teď bude první knížka někdy na podzim :-( A lepší překladatele, kteří by tomu mohli věnovat víc času, se mi nepodařilo ukecat...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...