Přejít na obsah

Velikost hodinek

Ejabejaroz

Doporučené příspěvky

Podle mne to není jen otázka nějaké módy (i když i tenhle faktor není zanedbatelný, samozřejmě). ale větší průměr je i praktičtější. Je to jako u aut, kdo by se dnes chtěl znovu soukat do mrňavých trabantů, embéček, fiatů pětistovek. Je to zkrátka vývoj, jestli chcete i pokrok se tomu může říkat. To je můj názor, filosofové :)

Blbost, praktičtější je určitě malý průměr. U hodinek. U aut taky. Alespoň v půdorysu. Taky bych se nerad už soukal do trabantu. Proto mám malé, ale vysoké auto. Dlouhé 3 metry devadesát a vysoké 2 metry patnáct :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 116
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Podle mne to není jen otázka nějaké módy (i když i tenhle faktor není zanedbatelný, samozřejmě). ale větší průměr je i praktičtější. Je to jako u aut, kdo by se dnes chtěl znovu soukat do mrňavých trabantů, embéček, fiatů pětistovek. Je to zkrátka vývoj, jestli chcete i pokrok se tomu může říkat. To je můj názor, filosofové :)

Tomu srovnání vůbec nerozumim, můžeš mi to prosím objasnit? Ano, ve velkym autě odvezu víc věcí. A v čem přesně jsou lepší větší hodinky než menší? Mě se teda pod menšíma hodinkama míň potí ruka, teď bych chtěl slyšet (vidět) nějaký nevýhody. Děkuji

Ha, Jirka byl rychlejší:)

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

Je to jako u aut, kdo by se dnes chtěl znovu soukat do mrňavých trabantů, embéček, fiatů pětistovek. Je to zkrátka vývoj...

Auta jsou velký, protože to trh zaplatí, tedy jsme zpět u konzumu a rozežranosti.

Hledat, jestli dřív byla naše pořeba mít velký auta nebo dřív byly analýzy trhu pro potřeby automobilek (který odhalily že prachy jsou a pak nám předhodily velký auťáky jako nepostradatelný součásti rodiny) bych si netroufl.

Mnohdy bysme se divili co bylo dřív...

Odkaz ke komentáři

S tím, že je zvětšování hodinek vývoj souhlasím... Ale je to i na majiteli a ten je také ve vývoji. Já začínal s Citizenama a Seikama 42mm a toužil po Breitlingách, nejlébe for Bentley, poté, co jsem s nima viděl slávistické fotbalisty v jedné restauraci, změnil jsem to na Navitimery, avšak ty jsem si koupil s průměrem 46mm. Na mojí ruce to sedí a vyhovuje mi to. Postupem času jsem šel na IWC Fliegerchrono 42mm a Rolex 40mm. Dnes mohu říct, že v rozmezí 40-45mm jsem schopen nosit hodinky, které se mi líbí. Neumím si představit rolex s půměrem 45mm, u deep sea se mi zdá 43mm moc, ale vzhledem k funkci hodinek to je zase záměr, stejně jako u Panerai, u těch se prostě musí s větším průměrem počítat.

Dost filosofování:-) Za mě co je pod 40mm je lehce mimo dobu, ale nikomu to neberu, co je nad 45mm je zase moc, ale proti gustu... V porovnání mezi většími hodinkami s námořní historií jako jsou panerai vs. cosi velkého se šutrama, aby to každý viděl... To ať si raději vezme trpaslík Panerai, konec konců si tím asi něco kompenzují. Můj kamarád, který měří 155cm si koupil Hondu Goldwing a jezdí v Offroadech, pokud si koupí hodinky, viděl bych to na BfB :thumbsup_anim:

Edit: Co se týče aut, beru to tak, že mam 2 psy a když někam jedeme, jedno auto naší rodině nestačí... Asi pořídím Avii:-)

Upraveno uživatelem volfda
Odkaz ke komentáři

Tomu srovnání vůbec nerozumim, můžeš mi to prosím objasnit? Ano, ve velkym autě odvezu víc věcí. A v čem přesně jsou lepší větší hodinky než menší? Mě se teda pod menšíma hodinkama míň potí ruka, teď bych chtěl slyšet (vidět) nějaký nevýhody. Děkuji

Ne ze bych hodinky pouzival na zjistovani casu, ale kdybyh chtel tak by mi to slo urcite lepe na mych BellRossech nez na nejakych 34mm.

Odkaz ke komentáři

Tohle klábosení nikam nevede, větší hodinky jsou praktičtější, m.j. na ně i líp vidím :), nosím ale i menší průměry, 34 mm diplomaty, trošku větší sporty, přednost dávám mechanikám, quartzy ale nezatracuji, co bych tak ještě dodal - už nic, jsou tu zajímavější témata :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Já, ač jsem byl původně velký bojovník proti velkým hodinkám jsem to už vzdal. Ať si každý běžně nosí na pazouře třebas pendlovky.

Ale proboha vás prosím, alespoň k obleku si berte hodinky, které se dají schovat pod rukáv (to že rozepnete knoflík se nepočítá :P)...

Já nosím od 34mm do 38mm, vyjímečně 40-44mm a jsem spokojený. Asi ještě nezačínám pupkatět a plešatět, tak to nemusím dohánět jinde :D :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...