Dřevák Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 Takže, můj devítiletý potomek projevil zájem o hodinky. Narozdíl od staršího, který malichernostmi jako čas, styl, módní trend, vážení si materiálních věcmí atd. možná ani ne tak pohrdá, jak to vypadá, ale jde to mimo něj, mladší je důsledný. Vyžaduje hodinky "hlavně ne digitální!" , čili analogový, čísla na ciferníku jsou nutností, radši natahovací nebo automaty, quartzky by toleroval. Tah nebo řemen až tak nerozhoduje. Vodotěsnost aspoň 3 atm by byla žádoucí, vzpomínám si jak se mi potilo sklíčko Primek, když jsem stavěl sněhový bunkry. Šlo by ho nasměrovat na nějaký laciný kvarcky od čongů, ale to se mi příčí. Uvědomuje si, že správný hodinky tikají, tak teda mechaniky. Datum beru jako plus, ať si zvyká. Limitujícím faktorem je cena, tak okolo tisícovky, jednak je to děcko, takže je vysoká pravděpodobnost, že se jeho puberty nedočkají, i když si umí věcí vážit. A další faktor je jeho matka, která nemá pro hodinky naprosto žádné pochopení. Jeho ruce by měl odpovídat průměr hodinek. Fajn by byli ty tříhvězdičkový Orienty, mít čísla na ciferníku. Nebo Seika military, být levnější. Nebo nějaký starší Primky. A nijak to nespěchá, tak navrhujte, bude se podílet na výběru.
Jay Doll Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 Mně se těžko odhaduje, nakolik ve v devíti letech vyspělý, ale jako dětské mechanické hodinky se mi moc líbí Ruhla. Mají speciální mechanickou komplikaci - mrkací očička u zvířátka na ciferníku. Obrázek je třeba tady http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=26576 a nebo použij funkci hledání aby jsi se dočetl více.
JJ Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 Ta vojenská Seika ze série 5 snad nejsou o tolik dražší, aby se to nedalo tolerovat, ne? http://cgi.ebay.com/SEIKO-SNK809-SNK809K2-...=item4a9ebc7f23 Pokud by opravdu překousl quartz, tak třeba tyhle Timexy? http://cgi.ebay.com/Timex-Camper-Military-...d#ht_1809wt_808
Josef01 Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 Koupit dítěti natahovací hodinky mi přijde nesmysl, tak jako o zířátko se za chvíli nebude o hodinky starat. Nějaká světoznámá značka jeho vrstevníkům nic neřekne, maximálně s tím bude všude machrovat až někoho naštve, to tak mezi dětmi bývá. Ukázal bych mu na internetu výběr hodinek pro děti at si vybere sám, představy rodičů bývají hodně zkreslené životními zkušenostmi.
pikec Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 V prosinci bylo dcerce 10 let. Zhruba v létě jsem jí nabídl jestli nebude chtít hodinky. Řekla že ano a že chce aby bylo vidět na strojek a číselník s čísly, tak jsem si stanovil limit max do 2000kč. A začal jsem ukazovat obrázky hodinek a preferovat mechaniku. Nakonec si vybrala přimo zde koupené tyto a opravdu je nosí a strídá s Prim. Ale jestli si dobře pamatuji cenou byly do těch 2000kč. Dřevák: Takže doporučuji ukazovat a ukazovat. Limit bych trochu navýšil nebo počkal na kulatiny. A s Prim sport taky podle mě neuděláš chybu, jde o to aby si klučina vybral sám.
Dřevák Odesláno 21. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. února 2010 Koupit dítěti natahovací hodinky mi přijde nesmysl, tak jako o zířátko se za chvíli nebude o hodinky starat. Nějaká světoznámá značka jeho vrstevníkům nic neřekne, maximálně s tím bude všude machrovat až někoho naštve, to tak mezi dětmi bývá. Ukázal bych mu na internetu výběr hodinek pro děti at si vybere sám, představy rodičů bývají hodně zkreslené životními zkušenostmi. z natahovacích nemám strach, já v jeho věku taky natahoval. A když jsem zapoměl, zastavili se. O světoznámou značku mě vůdec nejde. Že představy rodičů bývají mimo, už vím, jedny quartzkodigitálky nepřijal, nelíbili se mu. Zvířátka na ciferníku to asi ne. Chci ho nechat vybírat, natěšit ho, pak si toho bude víc vážit. V jeho věku jsem taky zatoužil po hodinkách, vynutil si je a pak je nosil.
bohus76 Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 z natahovacích nemám strach, já v jeho věku taky natahoval. A když jsem zapoměl, zastavili se. O světoznámou značku mě vůdec nejde. Že představy rodičů bývají mimo, už vím, jedny quartzkodigitálky nepřijal, nelíbili se mu. Zvířátka na ciferníku to asi ne. Chci ho nechat vybírat, natěšit ho, pak si toho bude víc vážit. V jeho věku jsem taky zatoužil po hodinkách, vynutil si je a pak je nosil. Dej potom vědět co jste vybrali,ať máme taky jasno.
Honza K. Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 Ta Seika Military se mi také zdají být jako docela dobrý tip. Jsou i na Aukru: http://www.aukro.cz/item906532666_new_seik...05k2_watch.html Posílané ale někde ze Singapuru, platba přes PayPal, tak asi bude jedno, jestli Aukro nebo Ebay. Každopádně jsem zvědav, co to bude nakonec.
Luk Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 Koupil jsem synovi Swatch-ky. Pěkný výběr a do 1000,- se určitě vlezeš. Tady .
JHonza Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Já mám potomka o trochu staršího (14). Ale nedávno u něj patrně skončilo období náhodné destrukce a ztrácení digitálek a začal jevit zájem o hodinky s ručičkama. Nakonec si v Tchibu vybral quartz chronograf za 899 Kč a je mistr světa (fotku bohužel zatím nemám - bylo to v outletu ve Štěrboholech, na webu je už nemají), tak aspoň stručný popis: quartz chronograf (opravdový, ne datum na subdialech). V oceli, ocelový tah (plech), WR myslím 30, černý ciferník s číslicemi, luminiscence ručky+indexy, samozřejmě nevalná. V balení je i hnědý kožený řemen. Není to žádná závratná kvalita, ale jako "školní" hodinky myslím docela dobré - aspoň se IMHO naučí zacházet s opravdovými hodinkami a časem si pořídí pořádné. Taky tam mají rádiem řízené analogové za cca 700 - jednoduchý přehledný ciferník, plastové pouzdro, na kůži (snad), průměr kolem 40, WR myslím taky 30. Myslím že pro dítě by nebyly tak špatné.
SOZ Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 V prosinci bylo dcerce 10 let. Zhruba v létě jsem jí nabídl jestli nebude chtít hodinky. Řekla že ano a že chce aby bylo vidět na strojek a číselník s čísly, tak jsem si stanovil limit max do 2000kč. A začal jsem ukazovat obrázky hodinek a preferovat mechaniku. Nakonec si vybrala přimo zde koupené tyto a opravdu je nosí a strídá s Prim. Ale jestli si dobře pamatuji cenou byly do těch 2000kč. Dřevák: Takže doporučuji ukazovat a ukazovat. Limit bych trochu navýšil nebo počkal na kulatiny. A s Prim sport taky podle mě neuděláš chybu, jde o to aby si klučina vybral sám. Řeším podobný problém a tyhle hodinky mě zaujaly (Seiko Military Automatic). Jenom mě zaráží, že je nemůžu najít na stránkách výrobce. Je to proto, že už se nevyrábí? Anebo jen blbě hledám? Pak mě taky zarazilo, že jsem někde viděl, že mají rezervu chodu 12 hodin. To se mi zdá hodně málo. Je to správná informace? Díky!
Honza K. Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Řeším podobný problém a tyhle hodinky mě zaujaly (Seiko Military Automatic). Jenom mě zaráží, že je nemůžu najít na stránkách výrobce. Je to proto, že už se nevyrábí? Anebo jen blbě hledám? Pak mě taky zarazilo, že jsem někde viděl, že mají rezervu chodu 12 hodin. To se mi zdá hodně málo. Je to správná informace? Díky! Mohly by to být tyhle? Ty jsou dostupné, za 2940 Kč: http://www.altro-hodinky.cz/seiko/snk805k2.html Na Aukru jsem je viděl za 1280 korun. http://www.aukro.cz/item906532666_new_seik...05k2_watch.html Posílají se odněkud ze Singapuru, asi bez záruky, nebo tedy jen s mezinárodní zárukou, která nevím, jak se u nás uplatňuje. Má to být model z roku 2005. S tou rezervou chodu nevím, snad poradí někdo jiný.
pikec Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 SOZ: TO JESTLI SE JEŠTĚ VYRÁBÍ NEVÍM. Ty co má dcerka viz obrázek mají klasika ciferníček s číslicemi 1-12 bez 3 a plná spokojenost, rezerva neměřena, ale minimálně bych řekl 32 hodin mají. 12 hodin je asi blbost. Ale já začínám řešit problém pro mého čerstvě 6-ti letého synka. Zatím má Prim a Pobědy pozná hodiny celou a půl a otravuje, že chce vodotěsné, aby se s nimi mohl koupat, dle mě aspoň 100m pro jistotu. Podmínku dostal, že jestli se naučí do dalších narozenin pořádně hodiny, tak je dostane no mám ještě rok, ale už začíná šrotit pacholek malej, asi to bude složité a to zase díky limitu 2000kč a ciferníčku s klasika číslicemi a mechanikám. Zatím jsem na nic nenarazil.
SOZ Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Mohly by to být tyhle? Ty jsou dostupné, za 2940 Kč: http://www.altro-hodinky.cz/seiko/snk805k2.html Na Aukru jsem je viděl za 1280 korun. http://www.aukro.cz/item906532666_new_seik...05k2_watch.html Posílají se odněkud ze Singapuru, asi bez záruky, nebo tedy jen s mezinárodní zárukou, která nevím, jak se u nás uplatňuje. Má to být model z roku 2005. S tou rezervou chodu nevím, snad poradí někdo jiný. Téměř. Jsou to ty s čísly od 1 do 12 jako na fotce od pikece. Ale jak říkám, ani jedny nenacházím na stránkách SEIKA.
SOZ Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 SOZ: TO JESTLI SE JEŠTĚ VYRÁBÍ NEVÍM. Ty co má dcerka viz obrázek mají klasika ciferníček s číslicemi 1-12 bez 3 a plná spokojenost, rezerva neměřena, ale minimálně bych řekl 32 hodin mají. 12 hodin je asi blbost. Ale já začínám řešit problém pro mého čerstvě 6-ti letého synka. Zatím má Prim a Pobědy pozná hodiny celou a půl a otravuje, že chce vodotěsné, aby se s nimi mohl koupat, dle mě aspoň 100m pro jistotu. Podmínku dostal, že jestli se naučí do dalších narozenin pořádně hodiny, tak je dostane no mám ještě rok, ale už začíná šrotit pacholek malej, asi to bude složité a to zase díky limitu 2000kč a ciferníčku s klasika číslicemi a mechanikám. Zatím jsem na nic nenarazil. Jsou fakt hezké. Navíc kluk má rád zelenou. Bohužel už asi nejsou. Jenom ty s čísly od 5 do 55. Také se mi to s těmi 12 hodinami nějak nezdá. Vodotěsné hodinky do 100 m mechanické do 2000 bude podle mě neřešitelný problém.
pikec Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 Tak objednány. Uvidíme co na to jeho ručka.
Dřevák Odesláno 11. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 Takže vytahuju statý vlákno, protože má nějaký to rozuzlení. Vzhledem k tomu, že je potomek o rok starší a rozumnější (doufám) a ty přelaciný čínsky qvarcodigitálky ještě nerozbil, ani neztratil a nosí je, tak dostane k ježíšku tohle: http://www.21jewels.com/productsdetail.asp?getproductid=858&start=61&getbrand=1&getproducttype=0 jsou teda koupené na aukru, protože v onom e-shopu se vyjadřovali jakože momentálně nejsou na skladě. Po deseti dnech je mám doma, taky ze Singapuru. Není u nich žádný návod ani nějaký lístek a krabička je poskládaná z modrýho papíru. Doufám, že to nejsou nějaký fejky a že se synkovi zalíbí.
pikec Odesláno 11. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 To u nás se čeká na Ježíška až přinese ty Vostoky. A zelené Seika dělají pořád radost. Podle mě budou i u Vás.
vraby Odesláno 11. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 Pro syna mám taky jedny připravené.Modrá je dobrá.
pikec Odesláno 25. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2010 Tak Ježíšek přinesl to co si synátor přál. Obrovská radost. Ručku má 16cm. Podle mně rozměr tak akorát. A podle všeho ani nebudu muset upozorňovat na hygienu, už včera večer hned, že se jde koupat, tak táto jsou opravdu vodotěsný, voda do nich neteče. Mám velkou radost, že má radost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se