klobadysek Odesláno 15. září 2006 Nahlásit Odesláno 15. září 2006 At mi spise nekdo povi, jak je to s kvalitou takovyhle hodinek, ceny skoro polovicni proti tem velkym znackam. Kde je hacek?
Návštěvník Odesláno 15. září 2006 Nahlásit Odesláno 15. září 2006 myslim ze vseobecne uznavana velka trojka je: audemars piguet, patek a vacheron. tu je jeden nedavny prieskum: http://images.businessweek.com/ss/06/05/wa...es/index_01.htm http://www.luxuryinstitute.com/doclib/docl...5974ed89800.pdf Luxury Institute Ultra-Luxury Watches Survey: Ultra-Wealthy Consumers Select the Best Watches; Franck Muller, Patek Phillipe, Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Breguet ta polska pyramida je podla mna celkom vpohode, teda aspon co sa tyka zaradenia do jednotlivych "pater". (mozno jlc by som supol nizsie k iwc) rolex > omega
gandalf Odesláno 15. září 2006 Nahlásit Odesláno 15. září 2006 Klucí, protlačte mi tam ty moje nový Zeno. Jó? Díky
steel Odesláno 15. září 2006 Nahlásit Odesláno 15. září 2006 no pocitove bych na prvni misto soupnul tatu vsech hodinek bregueta :-)
Pedro Odesláno 15. září 2006 Nahlásit Odesláno 15. září 2006 Asi na tej velkej troje ako audemars piguet, patek a vacheron nieco bude. Ale aj tak by som si skor vybral Bregueta ci IWC........keby som mal na to peniaze :-)
vanderB. Odesláno 15. září 2006 Nahlásit Odesláno 15. září 2006 hmm...tak ja osobne mam zkusenosti s Patekama takovy, ze...zadny nemam, takze hodnotit, co je nej, tezko rict..
vanderB. Odesláno 15. září 2006 Nahlásit Odesláno 15. září 2006 no, takze to bude spis monolog nez diskuze na tema: kvalita haute horlogerie off topic: v tydnu je fotka reditele tv prima a ten(nerad bych se mylil) ma na ruce Franck Muller
MarvinX Odesláno 15. září 2006 Nahlásit Odesláno 15. září 2006 Myslím, že sestavování žebříčku nemá smysl, ledaže by se tady našlo dost příznivců nekonečných odborných hádek, pardon diskusí. A takových by tady mělo být opravdu dost, jinak nemá ani smysl sem chodit, ne? Kdo jiný se dokáže neustle dokola tak nádherně přít než parta nadšenců. :-) Takže vlastně takový žebříček smysl má. Já se k němu nepřipojím, nemám ještě dost zkušeností s kvalitními hodinkami, takže budu také jen tiše přihlížet a bavit se.:-) Ale dovolím si sem napsat svůj osobní žebříček oblíbených značek. 1. Harry Winston (Opus5) 2. A.Lange & Söhne (cokoliv co vyrobí) 3. Longines (Master Collection) 4. NOMOS (celá kolekce, naprosto dokonalé, jednoduché a elegantní spoečenské hodinky - srdeční záležitost) 5. Seiko (Seiko Premier Kinetic Perpetual) . . . Čestné uznání za statečnost ode mě získává PRIM za odvahu vyrábět kvalitní malosériové hodinky (bohužel pro mě velké mínus PRIMek je jejich vzhled, chtělo by to i pár modelů s moderním designem a nežít jen z retro).
saturn Odesláno 16. září 2006 Nahlásit Odesláno 16. září 2006 Jakékoli pořadí je pitomost. Vždyť je to stejné jako s dýmkami. Která dýmka je lepší nad ostatní?Jsou to přeci citové a pocitové záležitosti . Ke každým hodinkám se váže nějaký příběh, či mají nějaký osud. Co myslíte, nechal bych renovovat Prim Sport II, které jsem našel jednoho jara, zamrzlé ve sněhové koleji. Jen sklíčko se dalo nové.Luneta má původní šrámy, jak přes hodinky jezdily auta a korunka je též původní. A mám radost, že i po 30 letech šlapou jako "hodinky". Nebo jdu do lesa a na krk si pověsím Ruhly mé maminky. A ta maminka je stále se mnou. či si vezmu niklové roskopky po dědovi a jsem zase s ním. Jsou to ty nejobyčejnější z obyčejných, ale jsou tak vyjímečné, že jsou nad všechny poklady světa.
tom Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 ja myslim, ze je to ztrata casu :-) Souhlas. Mj. mám rok staré Omegy (COSC) a 20 let staré SEIKA a např. ve spolehlivosti zatím není rozdíl a SEIKA jsou přesnější ...
nik Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 ja osobne jako majitel Tagu bych je o trosku posunul v zebricku ne kvuli kvalite ale kvuli tomu ze je mam to je jasne hi hi
Patrik Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Tak tomu od začátku říkejme "pyramida vnímání prestiže značky", protože to není o objektivní kvalitě, ale o subjektivním vnímání prestiže té které značky (ne hodinek - většině výrobců se v portfoliu najdou vymazlené modely i lowbudget-verze - samozřejmě vše relativní vztažené k cenové hladině toho kterého výrobce....) Já tipuji, že toto vlákno nebude mít konečný akceptovatelný výsledek .-) Asi tak nějak. Takový žebříček by měl smysl u značek, které si všechno dělají "od A do Zet". Ale většina značek (bohužel) používá ETA stroje. Navíc "rozpětí" jednotlivých značek je celkem obrovské. Když vezmu z obrázku 1. a 2. patro. Tak mi přijde až komické, že je od sebe oddělená Omega a Longines, když obě značky patří do Swatchroup a obě používají ETA stroje (výrobce ETA rovněž patří do Swatchgroup). Modelů těchto dvou značek, které budou používat naprosto identické stroje (nejen stejný výrobce, ale i stejný kalibr) nebude určitě málo. Naproti tomu umístění TISSOT do přízemí smysl dává. Sice používá také ETA, ale "plastovou" řadu.
Skeleton Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Co znamena "plastova" rada od ETA? To se mysli ty male silikony napr. u ETA Valjoux 7750?
Ondraj Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Když vezmu z obrázku 1. a 2. patro. Tak mi přijde až komické, že je od sebe oddělená Omega a Longines, když obě značky patří do Swatchroup a obě používají ETA stroje (výrobce ETA rovněž patří do Swatchgroup). Modelů těchto dvou značek, které budou používat naprosto identické stroje (nejen stejný výrobce, ale i stejný kalibr) nebude určitě málo. Naproti tomu umístění TISSOT do přízemí smysl dává. Sice používá také ETA, ale "plastovou" řadu. Nechci rozebírat konkrétní značky, ano používají třeba všechny ETU ale některé značky více či méně tyto kalibry předělávají, jiné vůbec. Takže ti lepší kalibr pozmění, upraví vylepší zásadně, tak proč je za to neposunout v žebříčku značek o něco výše. Kde prosím, ať to nemusím hledat používá Omega a Longines úplně stejný kalibr ?
Patrik Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Co znamena "plastova" rada od ETA? To se mysli ty male silikony napr. u ETA Valjoux 7750? Ne, mám na mysli (quartzové) stroje, které jsou kompletně plastové (plastová kolečka).
afrikab Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 OK, tak seradte zebricek pouze znacek, ktere si kalibry bud vyrabeji samy, nebo dostatecne upravuji. Ovsem co to presne znamena at rekne Ondraj.
Jeremy Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 ...mi přijde až komické, že je od sebe oddělená Omega a Longines, když obě značky patří do Swatchroup a obě používají ETA stroje (výrobce ETA rovněž patří do Swatchgroup)... A jéje.. zase jeden co někde odposlouchal blbost a nezamyslel se nad ní.. Neber to zle, ale můžeš nám tu říct, co je špatného na tom, že mají dvě firmy nebo dvě značky jednoho majitele? Považuješ Škodovku a Bentley či Lamborghini či Audi za srovnatelné značky, když mají jednoho vlastníka a najdou se modely, které mají shodné motory?
Ondraj Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 2afrikab: Tohle přesně určit a to zcela jistě víš, je stejně ošemetné, jako žebříček sám. U mě osobně, je dostatečná úprava např. výměna nějakých můstků, kdy strojek dostane úplně jiný vzhled a případně se změní i jeho vlastnosti. Další zásadní je změna funkce daného kalibru. Nejjednodušší příklad např. Fortis Valjoux 7750 + alarm nebo Omega a Co-Axial chod. Při větších změnách u lepších značek většinou dochází i k vylepšení vlastností samotného chodu strojku, jiné pero, jiná setrvačka, což vede ke zvýšení přesnosti možná životnosti, třeba i zýšení rezervy chodu. Zásadním zásahem jsou u mě pak i výrazné estetické dodělávky, rytiny, výbrus můstků aj.. První dva případy jsou podle mě dostačující i na vlastní název kalibru. Jako nedostačující považuji např. výměnu šroubků, rotoru či jen nápisu na něm. Samozřejmě ti, kteří vlastní svůj kalibr, na tom zůstanou vždy lépe. Také záleží, podle čeho by byl žebříček sestaven. Nejlepší tradice, prestiž nebo nejdokonalejší výrobek, nejsložitější, ruční práce... ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se