Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Yosemite - libi se mi stejne jako ios 8, konecne to vypada trochu dobre.  Ios 7 mi prisel totiz trochu devadesatkovej a to same u predeslych verzich OS X. Jinak to asi nic noveho neumi, ale nevadi, jsem skromny kluk.

Handoff mi funguje a uz se tesim jak ho budu pouzivat.

Dceru nemam, tak neplakala, stejne tak nevim, co je bleding, takze ani to se neprojevilo.

Upraveno uživatelem utrejch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2utrejch, exBURN: Tady nešlo o akademickou kritiku "software zdarma" ani o zpochybnění užitečnosti "přijímání hovorů na macu", ale o nešťastné a technicky pitomé řešení které k tomu bylo zvoleno.

Téměř všichni (i důchodci s Nokiema a Aligátorama) dnes nosí mobil s Bluetooth, který umí handsfree se srovnatelným dosahem v podstatě "od přírody" - a místo toho se tady ucvrkává nad kostrbatou oklikou fungující (zatím napůl) jen s iPhony na posledním iOS a vyžadující přihlášení všech zařízení k téže WiFi síti...

A ohledně vzhledu posledních iOS/OSX: Pochopil bych decentní "pročištění" samoúčelné a zpomalující grafiky - ale nepochopím jejich náhradu křiklavýma šaškárnama které urážejí i děcko, tuplem v kombinaci s technickým řešením které vede ke zpomalení odezvy (zátěž, spotřeba - viz rozmazané poloprůhledné panely ala někdejší Windows Aero, stačí chvilku hýbat oknem Safari).

Dcerku mám moc rád a na jejím (výše citovaném) vyjádření nic "drsného" neshledávám - naopak to jako programátor beru jako mimořádně upřímný "user feedback". A pokud někoho uráží můj "nejásající" sloh, nechť si mě laskavě přidá do ignorelistu.  :whistling:

Office 2011 for Mac a Office 365 pro GUI používají vlastní API, tím pádem by se na nich Yosemite výkonnostně projevit neměl - ale na určité problémy s kompatibilitou už se u nich narazilo. Každopádně aspoň do druhého update OSX (a příslušných aktualizací Office) není důvod s upgradem spěchat ... protože: co funguje nespravuj!

Odkaz ke komentáři

Díky za info.

Apple neřeší korporátní prostředí, kde je nějaká správa BYOD zařízení a nepustí tam nic, co není schváleno, takže si to přes WiFi ani neškrtne. Tam kde mají otevřené prostředí to asi fungovat bude i když jsem taky doma přes veškerou snahu jedno Apple zařízení přes WiFi nerozchodil. Samozřejmě pokud člověk chce cíleně telefonovat přes počítač, může použít spousty VOIP klientů třeba s protokolem SIP a nebo volat třeba i přes iPad. Apple to myslel spíš jako takovou funkcionalitu pro zábavu.

Odkaz ke komentáři

Možná ještě počkám, ale vidím doma možnost upgrade na Yosemite.

Překvapilo mě to, protože mám iMac 27-inch Late 2009, nyní s Mavericks.

Má někdo takto staré železo na 10.10.? Zajímá mě jak to jede na 2.66GHz, 4GB RAM, ATI Radeon HD 4850

A obecně, je problém se starším Paragon 8 pro podporu NTFS? S office 2008?

Odkaz ke komentáři

Cez víkend som narazil na naozaj celkom sľubne vyzerajúcu vychytávku v podaní Apple. Teda napokon, po minulotýždňovej tlačovke, z mojho pohľadu aj niečo pozitívne. Sklamanie u mňa spôsobil len ipad mini 3, ktorý neprináša oproti dvojke absolútne žiadne vylepšenie...

A teda o čom hovorím:

http://style.hnonline.sk/digital-132/apple-spusta-novu-revoluciu-pochovava-sim-karty-633296

Odkaz ke komentáři

Stejně je to s tou "data-only" funkčností sranda - v autě před barákem (pod vlastním WiFi) můžu přes handsfree klidně přijmout FaceTime hovor na iPadu mini, ale podpora pro technicky výrazně jednodušší volání přes GSM/3G záměrně chybí. Velký guru totiž kdysi strategicky rozhodl, že k "velké placce" je nutno za ještě větší prachy zakoupit (a v nabitém stavu udržovat) ještě druhou malou ...která je bohužel po jeho smrti generaci od generace větší a větší  :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Stejně je to s tou "data-only" funkčností sranda - v autě před barákem (pod vlastním WiFi) můžu přes handsfree klidně přijmout FaceTime hovor na iPadu mini, ale podpora pro technicky výrazně jednodušší volání přes GSM/3G záměrně chybí. Velký guru totiž kdysi strategicky rozhodl, že k "velké placce" je nutno za ještě větší prachy zakoupit (a v nabitém stavu udržovat) ještě druhou malou ...která je bohužel po jeho smrti generaci od generace větší a větší  :wallbash:

ta tvoje řeč mi není moc srozumitelná :-) ...... ale něco mi říká, že píšeš o tomto: když mi volá někdo na iphone, tak mi "zvoní" i ipad ..... děje se to i od osob který nemají nic od applu ....... jak je to možný ? (ipad je pouze wifi) 

Odkaz ke komentáři

Ja mam jeste slabsi MBPRO 2009 a celkem to maka, uvazuju koupit 500 gb SSD je to kravina? Mam radsi koupit novej NTB?

Asi bych šel do nového stroje.

Hodně jsem se těšil na Handoff a chtěl se stávajícím MBP 13 late 2011 ještě nějaký ten čas vydržet jen s menším upgradem v podobě více paměti a SSDčkem, ale takhle to budu muset cele prehodnotit

Odkaz ke komentáři

2YPO: Tak narážka mířila na fakt, že iPady s příplatkovým slotem na SIM byly od začátku až směšně "osekané" o standardní GSM funkce (hlas+SMS) ...které do 3G i WiFi verzí časem probublaly nejdřív přes iMessage+FaceTime a nyní ještě přes "Handoff" (hlas+sms z iPhonu v téže WiFi síti). Přes Bluetooth Handsfree se tak dá při vhodné konstelaci telefonovat i WiFi iPadem, tj. donedávna "politicky nepřípustná kombinace"  :lol2:

@Bob123, quest987: Zbytečně bych handoff nepřeceňoval - záleží na tom jestli přímo u dotyčného počítače sedíte, nebo je většinu dne připojený k externímu monitoru bez externí zvukovky - pak čekejte problémy s mikrofonem. A kdoví jak brzo Vás začne štvát kakofonie zvuků, až Vám v kapse začne zvonit mobil, ke kterému se z vedlejší místnosti přidá iPad a ve finále počítač na stole. 

Aktuální MBP13 (právě na něm píšu) se výkonnostně liší hlavně v grafické části (která dnes musí utáhnout WQXGA displej) a ve výrazně lepší výdrži baterek. U procesoru žádný výkonnostní zázrak nenastal a těžká DVD mechanika (kterou někteří dodnes potřebují) je fuč. Moderní 4-5K displej k nim připojíte jen s 30Hz refreshem (tj. žádné plynulé video a rolování). Jde bohužel o hloupé HW omezení osazeného čipu - takže s upgradem na "něco co vydrží" bych doporučil počkat minimálně do doby než toto bude v příští generaci dořešeno. A než unáhleně uvalit 40 litrů jen kvůli "handsfree v kanceláři", proč zatím nezkusit "retro" alternativu za pár šlupek...  :mobile:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...