Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Na iPhonu se mi vzdy po chvili vypnul, Android takhle dokazal fungovat nonstop. Pouzivam ted hotspot na soukromym iphonu pro sluzebni telefon (bez sim) a taky se vzdycky po chvili vypne...

EDIT: nakonec jsem to vyresil routerem, ktery podporuje sim a do nej jsem vlozil datovou kartu

Upraveno uživatelem Jery
Odesláno

Ja to prave potrebuju jen jako docasny reseni a nechce se mi kupovat router. Pri nejhorsim zajedu pro fyzickou simku (datovou ted mam jen esim) a hodim tam pro tyhle ucely starej firemni samsung no.

A ty jsi to zkousel i s kamerou? Podle me by tam mohl byt furt nejaky tok dat, byt minimalni a to by ten hotspot na iphone mohlo udrzet nazivu.

Odesláno

Jojo, s Tesla Smart PIR kamerou. Kdyz jsem behal kolem baraku i s pripojenym telefonem k wifi tak to bezelo, ale jakmile jsem odjel, tak uz jsem se po nejaky chvili ke kamere nepripojil

• po měsíci...
Odesláno

Zdar, přestože jsem se (trochu) snažil, nepodařilo se mi v aktuálním iOSu vykoumat, jak snadno zmenšit fotky, co sem vkládám. Samo je můžu upravit napřed v Iphonu, ale ve starším iOSu to šlo i tady, přímo při vkládání fotky, a teď tu možnost nevidím. Díkes. 

Odesláno (upraveno)

Elegantní metoda je vytvořit si přímo na mobilu "zkratku pro sdílení", která fotku na jedno kliknutí zmenší a zkopíruje do úschovny ve formátu JPEG (takže není třeba řešit jestli jde interně o HEIF - viz příloha). Používám to od doby vyhlášení uvedeného pravidla, žádné fyzické zmenšování a pomocné soubory, stačí "Export JPG" a do formuláře na Chronomagu lupnout obsah úschovny :smoke:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Radek124
  • Díky 1
  • po měsících...
Odesláno

Tak zase taková zaškařice. Prosím neřešte proč, neřešte jiné způsoby - zajímá mě jen, zda konkrétní zadání má konkrétní snadné řešení. 

Kluk si kabelem tahá fotky z Iphonu do PC. V pohodě to jde přes správce, žádný extra program není třeba.

Přiznám se, že občas to dělám stejně v práci, nicméně já NIKDY neměl potřebu je cpát zpět. 

Kluk jo a tady nastal ten problém - stejnou cestou to nejde, což jsem ověřil doma i v práci.

Prostě řádek "vložit" je šedý a neaktivní. 

Má to nějaký snadný řešení (a ne nemám na mysli Icloud a pod.)? Díky. 

• po měsíci...
Odesláno

Tusite nekdo jak to bude s kompatibilitou starsich apple watch a iphone s iOS27? Mam AW8 a ty uz dalsi verzi nedostanou, znamena to, ze hodinky po aktualizaci s telefonem nespojim, protoze budou mit zastaraly OS?

Odesláno

@Pepino777 Směrem zpátky to vždycky fungovalo, jedinou nekompatibilitu jsem před lety zaznamenal kdysi dávnou dceřiných AW2, kde kvůli dlouhodobému ignorování aktualizací došlo k situaci že spárování vyžadovalo "meziupdate" hodinek s použitím nižší verze IOS než měla v novém iPhonu. Pokud bych tehdy někde vyštrachal iPhone se starším iOS, šly by údajně i ty muzeální AW2 s novou verzí IOS (ve které je AW aplikace integrovaná) zaktualizovat výš a teoreticky by mohly dál fungovat - ale už se mi to nějak nechtělo řešit, beztak v tom už pomalu scípala baterka a nenosila to. Každopádně s "posledním nainstalovatelným WatchOS" by Ti AW4-8 dál měly chodit bez problémů, bukvatýr dokonce už několikrát vydal i "kritické aktualizace" ke starším IOS/WatchOS.

Odesláno

mam AW4, nemaju uz dobre 2 roky update (mozno aj viac) a zatial to nie je ziaden problem. Najnovsi operacny system potrebujes len pre niektore specificke veci, na Slovensku to je napriklad ak chces vyuzivat GSM funkcie samotnych hodiniek (e-sim v hodinkach).

• Dát hlas 1
Odesláno

Ahoj,

chci poprosit o radu, pokud budete vědět 🙂 

Žena má teď nový 17 Pro Max a každé ráno chce zadat PIN. Telefon se v noci určitě nerestartuje. Předchozí 13 Pro to nechtěla. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Hledal jsem v nastavení, ale vše se zdá být normální. Nejsem si teď úplně 100% jistý, ale myslím, že jí tam vyskakuje hláška: Zadejte kód pro aktivaci Face ID

Pak to celý den funguje na Face ID. A ráno zase chce PIN

Odesláno
před 13 minutami, Seamaster napsal:

Resil bych to s chat gpt... kdyz tam napirujes cos popsal vyse, zacne si s tebou o tom povidat...
Jestli chces jen politovat, tak to jsi tu spravne :)

Politovat nechci 😄  Ale zkusím teda AI.

Odesláno
před 21 minutami, Frantik napsal:

Chtěl jsem napsat nejakou nejapnou poznámku, ze třeba rano její FACE vypadá jinak a že proto ho Apple nerozpozná, ale seru na to 🙂 

Hele, co si budeme povídat, to mě taky napadlo 😄 Ale ona tam ráno vyskočí přímo klávesnice. O přečtení obličeje se ani nepokusí.

Odesláno

Hele zadal jsem to do AI a vypadlo dost možných řešení, tak to zkus a třeba něco z toho zabere. Minimálně tvrdej restart a nové Face ID.

Odesláno
před 3 minutami, Frantik napsal:

Hele zadal jsem to do AI a vypadlo dost možných řešení, tak to zkus a třeba něco z toho zabere. Minimálně tvrdej restart a nové Face ID.

Jo, už to taky zkoumám s AI. Díky :) 

Odesláno

To co Vám k tomu "AI" nablábolí není nic jiného než kompilát podobných dohadů a pindů, vydestilovaný z Redditu a jiných fór, u kterých mu zrovna vypadne nejlepší skóre.

@Vorel Než si drahá začne znova skenovat obličej (ideálně po ránu, s brýlema/bez brýlí, s fousama/bez, de/aktivace "pozornosti"? ), nepíšeš jestli to po ní chce kód pro aktivaci FaceID rovnou ("triggerů" pro dočasnou deaktivaci FaceID je historicky hned několik - údajně 6,5 dne i při běžném používání/ 2 dny bez použití telefonu, proběhlé automatické aktualizace nebo restarty včetně vybití, podezřelá aktivita/neúspěšnost aplikací využívajících FaceID...) a nebo na základě opakovaného nerozpoznání obličeje - v takovém případě ať si nejdřív opucuje přední "ostrůvek" a zkontroluje že pod odchlíplým krycím sklem nemá bublinu, tak jako zrovna včera ráno soused se stejným "problémem" :whistle:

• Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)
před 9 hodinami, Radek124 napsal:

To co Vám k tomu "AI" nablábolí není nic jiného než kompilát podobných dohadů a pindů, vydestilovaný z Redditu a jiných fór, u kterých mu zrovna vypadne nejlepší skóre.

@Vorel Než si drahá začne znova skenovat obličej (ideálně po ránu, s brýlema/bez brýlí, s fousama/bez, de/aktivace "pozornosti"? ), nepíšeš jestli to po ní chce kód pro aktivaci FaceID rovnou ("triggerů" pro dočasnou deaktivaci FaceID je historicky hned několik - údajně 6,5 dne i při běžném používání/ 2 dny bez použití telefonu, proběhlé automatické aktualizace nebo restarty včetně vybití, podezřelá aktivita/neúspěšnost aplikací využívajících FaceID...) a nebo na základě opakovaného nerozpoznání obličeje - v takovém případě ať si nejdřív opucuje přední "ostrůvek" a zkontroluje že pod odchlíplým krycím sklem nemá bublinu, tak jako zrovna včera ráno soused se stejným "problémem" :whistle:

Tak jsem to dnes ráno sledoval a telefon chce odemknout potažením a pak se objeví hláška: Pro aktivaci Face Id nebo kódu zadejte kód.

Jak ho zadá, celý den funguje Face id bez problémů. Ráno se to opakuje. 

Ai doporučuje restart Face id nebo tvrdý restart. To jsem udělal dnes. Tak uvidíme. Ještě zkusím něco poprepinat v nastavení.

Bublina ani nečistoty nejsou.

Upraveno uživatelem Vorel
Odesláno

OK, takže bude potřeba najít viníka té deaktivace, obličej skenovat netřeba. Pokud od dalších hlášek o vypnutí FaceID pomůže samotný restart, znamená to že tam mohla viset nějaká zlobivá aplikace - když budeš v tom nastavení, mrkni které můžou běžet na pozadí a které ("FaceID a kód"/"Aplikace") a jestli to nedělá "Ochrana odcizených zařízení" (pokud je zapnutá, zkusit deaktivovat) a "detekce pozornosti" - normálně to nezlobí, ale každý neúspěšný pokus se počítá do (ne úplně zdokumentovaného) kumulativního skóre, které pak při dalším odemykání iOS triggeruje požadavek na kód.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...