Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Bořku, páně Cookova "orientace" je už dávno a veřejně známý fakt, na to jeden opravdu nemusí odvrhnout rodinu a stát se bukvicí - ale každému co jeho jest, veganovi taky nebudu vychvalovat hovězí dokud on svým "marketingem" nezačne kazit chuť do života mě.

Že loňské propagační materiály a barevná paleta iOS7+ víc než co jiného připomíná teploušskou vlajku je fakt, do kterého můžeme s nadsázkou rýpat aniž bychom se kohokoliv dotkli - ale pérdel končí v okamžiku když si dotyčnými týpky vedená firma začne kvůli pochybnému marketingovému cíli VYNUCOVAT (byť zdarma) upgrady jejichž přínos je slušně řečeno "diskutabilní". Protože kromě nezanedbatelného zhoršení výkonu a výdrže po nich pro spoustu uživatelů zůstanou jediným viditelným efektem jen ty přihřáté barvičky odfláknutých ikonek, naňahňaných bez vizuálních vodítek na prázdné (ale free-cool-in) průsvitce, u iOS navíc bez možnosti návratu zpět. 

Jinak jsme na veřejném diskusním fóru a toto je můj soukromý názor, který publikuju ale nikomu nevnucuju. 

PS: GarageBand byl zdarma jen na zařízeních s OSX ve kterých byl iLife předinstalovaný, obdobné je to s iWork na pre-Mavericks železe. Na iOS šlo tuším vždycky o placenou aplikaci.

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na iOS je vse zdarma (pages, numbers, keynote, imovie, gb), co se macu tyka tak iLife (imovie, gb) je zdarma uz dlouho, iWork (pages, numbers, keynote) pouze na novych devices s Mavericksem.

Nicmene je na to na netu hezky workaround, jak to zadarmo stahnout a pak to upgradovat zdarma dozivotne (na apple ID) na full verzi. Apple se k tomu vyjadril, pouze, ze o tom vi a uz pres rok s tim nic neudelal.

Odkaz ke komentáři

Radku já to nemyslel nijak proti tobě, já mám zase svůj názor a tvůj ti rozhodně neberu :-) Jen mě to rozesmálo, jelikož si na to upozorňoval už dlouho a ono fakt jo :-D Jinak je mi jeho orientace úplně jedno.

Ten GB jsem myslím měl předinstalovaný - no napsal jsem jabku tak uvidíme :-)

Odkaz ke komentáři

exBURN: Taky to proměřím v Mavericks. Já dělám převážně v Safari, jednak tam mám poštovní rozhraní, jednak účetnictví i CRM a nakonec i ostatní služby (úložiště, dskuze apod.), takže Safari je u mě využíván na 80%, ostatní je MS Office a nějaké minoritní SW.

Tak mě vyšlo u Mavericks 7,5 hodiny výdrž, což není výrazně více. Pouze jsem si všiml u Yosemite pomalejšího otevírání aplikací a vyšší teploty SSD disku (cca + 2°C).

Odkaz ke komentáři

Je nějaká free appka na měření baterky?

BTW: Tak jak jste spokojení s iPhonem 6? Mě to zařízení sedí hodně, ale nevím nevím těch 16 GB - mám sice kupu místa (cca 4GB) ale v alze už přišel 64GB a pořád nevím. Ta kapacita mě láká, ale defakto nevím, jestli jí pak akorát nezapráskám nesmyslama které nevyužiju.

Odkaz ke komentáři

Muzete prosim nekdo vyzkouset airplay na mavericks, kdyz je zaplej BT na macu i na telefonu s iOS8.1 a jsou tedy ready na hands-off a continuity?

Me se to na Apple TV priserne seka, kdyz vypnu BT na macu, tak jde vse v poho (ale to pak nemuzu mac odemykat iPhonem atd ...). Na Yosemite mi vse slo v poho.

Odkaz ke komentáři

Tak to bohužel nevyzkouším, vrátil jsem se na Mavericks. Každopádne Yosemite je náročnější na HW. Předpokládám, že obě zařízení mají BT 4.0 :

To determine your Mac's Bluetooth version

1. Click the ? menu.
  2. Select About This Mac.
  3. Click on the More Info... button.
  4. Click on the System Report... button.
  5. Select Bluetooth from the sidebar on the left, underneath "Hardware."
  6. Scan down the list of information until you find "LMP Version."

If your Mac is equipped with Bluetooth 4.0, LMP Version will say 0x6. Anything lower than that is an older version of Bluetooth.

Odkaz ke komentáři

Spíš by bylo zajímavé porovnání výdrže Mavericks a Yosemite při stejných činnostech na jednom přístroji. Ten rozdíl podle mě bude zanedbatelný, pokud se nebudou často otevírat různá okna a programy. K Mavericks jsem se vrátil z jiných důvodů - nekompatibilita některých programů (pro mě důležitých), za x měsíců bude asi situace jiná. Na druhou stranu mi Yosemite nic podstatného nepřináší.

Odkaz ke komentáři

Průhlednost oken je spíš ke škodě, záložky na Safari jsou lehce nepřehledné, Hand off nevím co s tím, Airdrop funguje i na Mavericks, ale nikdy jsem nepoužil a pro 90% uživatelů je to "sprosté slovo".

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři

Tak jsem konecne updatoval iPhone 5s na iOS8.1, změny hned po instalaci téměř 0.... Většina funkcí mi přijde, že nefunguje - pokročilejší spotlight, zase jen v určitých zemích, takže vlastně jediné, co mi to přineslo je touch ID v některých aplikacích. Hands Off mi nebude fungovat protoze mam starej 2009 mac.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...