Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Retina označuje jen rozlišení. Mě jednou přišel panel který měl stejně rozlišení ale o dost horší kontrast a pozorovací úhly

Odesláno (upraveno)

Maxmillian: Holt, chce to počkat pár měsíců než si to sedne.

Bedjasson : Šítek je to poslední, co udává originalitu. Na druhou stranu dnes vyrobí i kvalitnější displeje než před těmi nekolika lety.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

Zákeřná věc marketingového pojmu "retina" je, že nejde o kvalitu displeje ale o rozlišení (zde 640*960 obrazových bodů na 3,5" LCD).

retina_compare.jpg

Technologie použitá k polarizaci LCD buněk přitom může být různá: Originální displeje používají kvalitní IPS panely, zatímco číňani do napodobenin (a do servisních sad "z druhovýroby") klidně můžou strkat laciné TN měňavky - a počítat s tím že většina šetřílků je stejně barvoslepých a sklerotických, takže při pohledu na nízkou cenovku ani nezaregistrují že si do űbertelefonu za peníze naroubovali nejbídnější srajdu. Ale bude to furt "RETINA" - a žluťák na to klidně pověsí i "originální" štítek s hologramem, tak jako už to léta dělají s "origo" akumulátorama...  :frusty:

Bedjasson zjistí co si koupil leda tak, že si vezme mikroskop...

Typické TN:

dalle-tn.jpg

Různá provedení IPS: 

ips-panel.jpg

samsung_galaxy_tab-10-1-2.jpg

iPad1(IPS) vs iPhone 1(TN), 3(TN) a 4(IPS)...

retina_display.jpg

PS: Kurník, než jeden důkladně sesmolí poučný ilustrovaný elaborát, už je tu půl stránky příspěvků...  :lol2:

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Pritelkyni dneska nezvonil alarm na iPhone6 s iOS 8.1 takze zmeskala dulezity ranni meeting se zakaznikem  ... v US se menil cas az tuto uplynulou nedeli a vim ze predchozi verze iOS s tim mely uz nekolikrat problemy prave vzdy v obdobi zmeny casu... stalo se to nekomu kdo ma novy iOS? Je to docela zasadni problem....

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

neregistroval som problem s budenim, a to ho niekolko-krat denne pouzivam ako upomienky.

Odesláno

na iPade na editaciu dokumentov pouzivate Microsoft aplikacie Word, Excel, PowerPoint, OneNote alebo nieco ine? ;)

Uz par let "DocsToGo", tu lepsi verzi (Premium?) - integrace dropboxu, prubezne to vylepsujou, spokojenost, ale v posledni dobre prechazim v nekterych vecech na cloudovy dokumenty Pages a GoogleDocs...

Odesláno

2bassman: Záleží na tom co si představuješ pod pojmem "dokument"... 

Jestli něco na iPadu edituju, tak jsou to rychlé odpovědi na maily (na což bohatě stačí pošťák) a nebo texty ve formulářích na WWW (dtto Safari). 

K prohlížení toho co si lidi posílají v přílohách a nebo na to odkazují na WWW většinou není potřeba nic, zvládá to přímo iOS - dreky od Microsoftu (odstup satane!) instalovat netřeba.

Pouštět se na mobilu/placce do větších akcí nad doručenými tabulkami a nebo rozsáhlými dokumenty s formátováním sice jde - ale bez ohledu na to jaký mobilní balík si k tomu pořídím, je to oproti desktopovým protějškům všechno dost vykastrované. Podobná "operativní úprava" totiž pro příjemce často znamená spíš práci navíc než skutečnou pomoc...

Odesláno

Já jsem kdysi zamýšlel nahradit notebook iPadem, v té době nebyly k dispozici MS Office a koupený SW Pages mě vůbec nenadchnul a jeho kompatibilita byla velmi mizerná. Dnes je poměrně slušný výběr ale už dávno používám McBook Air 11" a tak se z iPad stala prohlížečka internetu případně TV programu a občas emailů a povaluje celé dny pouze v obyváku na stole vedle dálkových ovládání.

Čím jsem starší, tím méně potřebuju "vyspělé funkce", které neustále někdo v Apple vymýšlí a přitom nechává stranou věci, které mají fungovat už spoustu let. Opravdu nepotřebuju mít v každém Apple zařízení stejný obsah, který mi bude zabírat stovky GB, aby mi zvonil příchozí hovor na notebooku, nebo si přenášel rozdělanou práci mezi telefonem, iPadem, notebookem až na počítač a obráceně a všechno synchronizovat na internet včetně mé polohy (tl. vypnout identifikaci polohy je opravdu jen dekorativní záležitost).

Odesláno

Muze mi nekdo piradit kde vypnu aby mi nezvonil notebook,kdyz mi nekdo vola?tuhle funkci nepotrebuju,diky

spust si facetime - pak dej predvolby - tam mas zathnuto mobilni hovory na iphonu tak to vypni

Odesláno

Další fór "nového" mini 2014 je, že kromě natvrdo připájených(!) RAMek z desky odebrali druhý SATA konektor - takže ti kdo plánovali provoz ve stylu "velký HDD na data + rychlé systémové SSD v kompaktním balení" (+průběžné upgrady naž ceny klesnou) taky prozatím utřou. Takovým lidem pak při koupi nezbude než zacálovat za "Fusion" disk, který (podle toho co jsem viděl na kolegově iMacu) "dokonale spojuje nevýhody HDD a SSD" - a nebo jako "základní mac" koupit radši předchozí model, dokud je k sehnání  ;)

nj, toto nepotesi :(

Apple MacBook Air 11" 2014 sa to dufam netyka :)

PS. kde zohnat starsi, vybavenejsi modell MacBook Air 11"

Odesláno (upraveno)

včera sem si vosahal 6 a 6+.....

šestka příjemná v ruce, hned bych si na ní zvykl, zato u 6+ to byl fakt divnej pocit. S 6+ bych se asi zbavil domácího tabletu. Takže jak sem p.ičival při ohlášení, tak to beru zpět :-)

Upraveno uživatelem the MJ
Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

včera sem si vosahal 6 a 6+.....

šestka příjemná v ruce, hned bych si na ní zvykl, zato u 6+ to byl fakt divnej pocit. S 6+ bych se asi zbavil domácího tabletu. Takže jak sem p.ičival při ohlášení, tak to beru zpět :-)

ja ta uplne chapem, zhruba takto som to vtedy riesil aj ja a myslim aj Panedge...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...