Návštěvník maxigabrielg Odesláno 14. února 2015 Nahlásit Odesláno 14. února 2015 To si nech patentovat, jak opravit foťák u Apple. ja len dufam, ze nemusela padnut s nim aj pani manzelka.....
RomanP Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 Včera se mi stala taková nepříjemnost a mám z ní fakt špatný pocit.Mám iMac 27? myslím late 09, nebo začátek 10. Včera jsem otevřel více RAW souborů v preview, ale cca stejně jako vždy a fotky se nějak rozsypaly a místy to zčernalo.V okně finderu mi zčernala i levá část s připojenýma jednotkama a deformovaná okna zůstávala po ploše a dala se smazat posuvem jiného okna.Prostě bordel, po ploše zbytky minulých výjevů a nefunkčních oken a odezva systému hrozná. Po restartu který jsem vyvolal naslepo to nabíhalo strašně dlouho (cca 5min)Při té běžící čárce u náběhu Yosemite tak pravidelně a zvláštně pocvakával HDD. Preventivní test HDD po náběhu OK.Poté dobrý a jen pro kontrolu jsem otevřel spoustu jpeg fotek zmenšených a bylo to ok. Pokud jsem otevřel znovu RAW, třeba jen jeden, začalo se to zase sypat.Divné je, že i mimo zobrazení onoho RAWU, prostě to sesypalo celý displej. Na synology jsem přes noc zazálohoval asi 150GB fotek, co jsem měl jen a pouze na interním HDDa dneska zazálohuji další věci a zkusím tam asi nahnat Yosemite na čisto, ale spíš mám takové tušení, jestli vítr nevane z grafické paměti (nesdílené s RAM) a nebo z RAM samotné. Co vy na to? Je nějaký hardware test, co by to proklepnul? Jinak je to v háji?
Radek124 Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Odesláno 17. února 2015 2RomanP:HW test: http://www.macissues.com/2014/03/21/how-to-run-and-interpret-apples-hardware-tests-on-your-mac/HDD test: http://www.macissues.com/2014/07/14/the-only-required-maintenance-for-your-mac/
RomanP Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Odesláno 17. února 2015 Radku díky.Já ho včera nějak pozdě v noci našel na tom instalačním DVD co jsem dostal při koupi spolu s instalačkou 10.6.Vizuálně vypadá starší, ale co je dívné, že nic neodhalil. Ani na rychlý test, ani ten extended a HDD test jsem dělal den před tím a výsledek je taky OK. Chtěl jsem eliminovat SW od HW a tak jsem smazal disk a udělal čistou instalaci Yosemite bez obnovení jakýchkoliv uživatelských dat a první co jsem zkusil, bylo otevření rawů. Dopadl jsem stejně jako před tím... vyskočí preview, po levě straně náhledy vybraných fotek a pak jedna po druhé zčernají, některé třeba jen do půlky, včetně té velké zobrazené.Ta zobrazená většinou končí jako bílé pole se čtyřmi černými kostkami v každém rohu, takže to celkově vypadá jako tlustý bílý kříž. Nevím jestli je to schopen vyfotit printscreen obrazovky, ale hádal bych, že ten to uvidí dobře, každopádně foťákem to vyfotím. Jen ho před tím musím přepnout z RAW fo Jpeg :-) :-) Kdybych neudělal tu čistou instalaci, tak bych to viděl na SW, takhle mi to spíš přijde na tu paměť, potom mě ale mate výsledek HW testů - OKPro HW mluví i to, že mimo okno preview mi zčerná i ta horní lišta s jablkem a často se trochu nakopne i něco dalšího v obraze, mimo preview. Nevím co zkusit dál. Problém se tím neřeší, ale zkusím nainstalovat nějaký jiný prohlížeč fotek i když doteď to fungovalo a problém kodeku to rozhodně není. Nebo iMaca proženu nějakým bench testem abych zkusil jestli to někde klekne, ale to jsem si sliboval od toho testu na DVD.
RomanP Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Odesláno 17. února 2015 Takhle nějak to po chvíli zčerná. Divné je, že to jde zachytit printscreenem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Radek124 Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Odesláno 17. února 2015 Zkus ve "zpřístupnění" omezit efekty/průhlednosti - to je celkem solidní žrout grafické paměti. Když to nepomůže, můžeš tam místo Yosemite fouknout Mavericks - je docela dobře možné že v rámci neustálých pravidelném aktualizací kodeku pro RAW se u Tvého "zastaralého modelu" v QUARTZu projevil nějaký leak, takže teď koukáš na co koukáš...
adamo Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Ted jsem malem hodil iphone z okna. Pritelkyne je se svym iPhonem kratkodobe(par hodin) v zahranici s vypnutymi daty. Poslala mi sms a chtel jsem odpovedet. Jednoduche? Moje odpoved se urputne odesila jako imessage a konci na stole v ipadu, ale na iphone samozrejme nedorazi. Tim, ze se prijima na ipadu, se ani neposila automaticky jako sms. Rucne ani iphone nedonutim zpravu odeslat jako sms. Takze do nastaveni vypnout imessage, to vzdycky fungovalo. Nikoliv tentokrat. Telefon pro zmenu pisa, ze pro odeslani musim zapnout imessage. ALE JA NECHCI ODESLAT IMESSAGE! Ani vypnuti dat nepomohlo iphone prinutit poslat na jiny iphone obycejnou sms. Takze vypnout a zapnout telefon a vida, najednou jde s vypnutymi imessage poslat sms. Takze "proste fungujici" apple? Uz asi ne...
adamo Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Co používáte pro přístup na ftp? Je nějaký nástroj přímo v OSX? Jde mi čistě o kopírování souborů.
quest987 Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Zkus iFiles by Imagam.comhttps://appsto.re/cz/eiweu.i
Rampelnik Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Adamo: Dlouze podrž prst na té imessage...pak by se ti měla ukázat nabídka kopírovat atd. a vpravo je šipka, na kterou když klikneš tak ti to ukáže nabídku: poslat jako textovou zprávu.
RomanP Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Zkus ve "zpřístupnění" omezit efekty/průhlednosti - to je celkem solidní žrout grafické paměti. Když to nepomůže, můžeš tam místo Yosemite fouknout Mavericks - je docela dobře možné že v rámci neustálých pravidelném aktualizací kodeku pro RAW se u Tvého "zastaralého modelu" v QUARTZu projevil nějaký leak, takže teď koukáš na co koukáš...Povypínal jsem všechny možné kraviny a problém asi nebude nedostatečnou konfigurací (mám tu 2.66 s Radeonem s nesdílenou pamětí, vím, že to není šlágr, ale rychlost není co by mi dělalo problém).Možná, že se trochu zrychlil ten proces degradace náhledů a velké fotky do černé. Tím chci říct, že to nezabralo. Pročetl jsem půl internetu a začínám si myslet, že bude HW v pořádku a bude se jednat o problém Yosemite a zacházení s rawem.To co se popisuje se projevuje spíše při kopírování a v iPhoto, ale bude to mít asi stejné kořeny.Celkový downgrade se mi moc dělat nechce, Yosemite mi až na toto běží supr, ale četl jsem o downgrade interního systémového RAW kodeku a ta myšlenka si mi líbí: https://discussions.apple.com/thread/6659737?start=0&tstart=0 Stáhl jsem tedy starší update 5.07 který nejde nainstalovat přes nový, ale po vyházení v odkazu jmenovaných souborů z Library se ocitne systém bez kodeku a nechá si ho údajně vnutit.Nenechal... protože nepoužívám Aperture 3.4.5 nebo iPhoto nevímkolik. Já ty programy přece nebudu dokupovat, abych mohl udělat downgrade kodeku co se jim nepovedl.Můžu tam vrátit ty staré vyházené soubory, ale budu tam kde jsem byl a extrahované z "RawCamera.bundle" a "RawCameraSupport.bundle" z instalačky, nebo třeba z Mavericks asi těžko samostatně seženu, že bych je tam dal manuálně. Any idea? Jinak jsem nainstaloval Photoshop, ten si aktualizoval svůj kodek a nemám problém v něm RAW zpracovávat jak jsem zvyklý.
Radek124 Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Odesláno 19. února 2015 2adamo: OSX umí FTP přímo (Finder ? Otevřít ? Připojit k serveru) - ale bez hacků jenom ke čtení, protože sám velký Steve kdysi tenhle protokol prohlásil za zastaralý a nebezpečný. Zatím nejlepší zkušenosti s obousměrným provozem na všech možných druzích serverů mám s ForkLiftem - na první pohled vypadá draze, ale po chvíli používání uznáš že každá za něj utracená kačka za to stála...
adamo Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Odesláno 19. února 2015 Adamo: Dlouze podrž prst na té imessage...pak by se ti měla ukázat nabídka kopírovat atd. a vpravo je šipka, na kterou když klikneš tak ti to ukáže nabídku: poslat jako textovou zprávu. To právě nejde, když už imessage odejde a je doručená. Jde to jenom, když se hned nedoručí.
Rampelnik Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Odesláno 19. února 2015 Aha, tak jsem to zkoušel a máš pravdu.
jovani Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Odesláno 19. února 2015 iPad sa nejak zblaznil, zmizli mi aplikacie z "plochy" Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bob Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Odesláno 19. února 2015 (upraveno) Ja dnes musel restartovat telefon abych mohl odeslat mail, prvni pokus nevysel a pak to bylo nejak zasekly :-( nejak ty bugy zacinaji byt jak na androidu :-( Upraveno 19. února 2015 uživatelem Bob
exBURN Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Odesláno 19. února 2015 Tak jsem dostal služební NTB Dell e7440 a nechápu jak je možné, že 1,5 rok starý nijak nepřeinstalovaný Mac Air je ve Všem rychlejší, levnější a vydrží 2x déle na baterku. Navíc to zpracování Dellu to je u tak drahého HW fakt úlet
Lvcas Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Odesláno 19. února 2015 (upraveno) Zaujímavá súťaž o audioknihu Steve Jobs Spoznajte život vizionára Steva Jobsa od detstva, cež štúdium, experimenty s LSD, založenie Apple, Next, Pixar až po návrat do Apple. Viac info: Vyhrajte audioknihu Steva Jobsa od Waltera Isaacsona Upraveno 19. února 2015 uživatelem Lvcas
RomanP Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Odesláno 19. února 2015 Tak vyřešeno. Pro ty, co se setkají s problémy nedodělaného RAW kodeku k fotkám v Yosemite, pomůže ten nový ze systému manuálně odstranit a nainstalovat starší. Mimo funkčnost je dalším benefitem daleko rychlejší načtení fotek.
Tomas_2002 Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Odesláno 22. února 2015 Chtěl jsem se zeptat - erxistuje možnost, jak dostat bezdrátově hudbu do iPhone ? Měl jsem na mysli jako něco jako kdybych to nahrál na SkyDrive a z něj do telefonu nebo tak...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se