Radek124 Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 Bez extra předplacené prodloužené záruky se v tuzemských servisech IMHO není radno dohadovat o víc než 6-12 měsíců staré baterce (notabene u jiných značek). Naštěstí jablečné mobilní krabičky jsou v tomhle ohledu (po někdejším průseru s iPody v USA) celkem výhodný kauf a na chcíplou (hluboce vybitou) baterku jsem zatím narazil opravdu jenom v jediném 3 roky starém second-hand iPhonu - a i to jen kvůli vylomenému konektoru. I u něj pak výměna za novou stála snad jen 5 stovek a na rozdíl od pájení konektoru to bylo doslova na počkání Ale má-li někdo "interní procesy" nastavené na držení nejnovějšího vybavení (spotřební elektronika, auta, ženské...) a ekonomicky to utáhne, není důvod protestovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shotik Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 Neni u apple hracek na baterku zaruka standardne jako na cely foun z duvodu nemoznosti uzivatelske vymeny ? Mam pocit ze jsem to nekde cetl. Jen se ptam. Nenutim to Sent from my iPad using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 (upraveno) Apple poskytuje svou standardní záruku na celé přístroje prvních 12 měsíců. Problém je že i kdyby "zákonná záruka na přístroj" byla 2-letá, pak se (mimo fatálních selhání - baterka shořela, krám nejde ani zapnout) při reklamacích vůbec nezohledňuje "snížení kapacity" ale "návrhová životnost". Ta sice může být daná i počtem nabíjecích cyklů - ale pro zjednodušení prokazování se častěji bere jen jako půlroční(!) doba používání ve výrobku, bez ohledu na to jestli baterka utáhne míň než bylo inzerováno a jestli se k ní běžný franta uživatel dostane a nebo ne. Apple se tedy ve finále tváří že onoho "půl roku navíc" poskytuje všem zákazníkům jako "mimořádnou laskavost zdarma" - přičemž další roky je možné dokoupit formou Apple Care za peníze = asi mají sakra dobře statisticky spočítané, že 3 roky ty jejich baterky (na rozdíl od lakomější konkurence) nejspíš vydrží... EDIT: Tohle je zpřesnění výše zmíněné statistiky - baterie se u Apple budou v záruce měnit (jen?!) když jejich kapacita poklesne pod 80% nominální - takže dodavatele baterek mají asi fakt dobře ošéfované. Upraveno 2. října 2015 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dlubix Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 Dotaz k aplikaci Fotky v OS X. Když importuji fotky, např že složky, kterou jsem nakopírovat do Macka, do knihovny fotografií, ty fotografie jsou po importu pouze nalinkovaný, nebo prekopirovany a můžu je pak z té složky smazat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 2dlubix: Fyzicky překopírované a zaindexované do databázového souboru "Knihovna fotografií", obdobně jako dřívější iPhoto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 Tak jdu downgradeovat na Yosemite. Super, snad to ještě víc nerozeseru :-/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 Zdá se že pokusný upgrade synátorova iMacka 2011 z Yosemite na Kapitána proběhl bez následků, vlastně si toho doteď ani nevšiml (vše je důsledně MS-Free). Když si vzpomenu na loňskej kravál kvůli podobně neohlášenému pokusu s Yosemite na dceřině Mini (...kvůli jejímž autentickým výrazům se pak zdejší homofilní buňka mohla vzteknout a chtěla na mě poštvat Barnevernet!), tak u kluka možná ani nedojde na TimeMachine a případné problémy se časem zalepí přes běžné aktualizace... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dlubix Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 Radku, díky. Jdu mazat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 Udělal jsem čistou instalaci kapitána na Air a upgrade na iMac - oboje bez problému, ale ta čistá instalace je podle očekáváí svižnější. Na iMac jsem viděl po prvních dvou restartech sem tam duhový kolečko. Teď se to, zdá se, usadilo, ale asi pro klid duše udělám taky čistou instalaci. Jinak jsem zatím nezaznamenal žádný problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 2dlubix: Jestli jsou to soukromé fotky, radši si je předem někam zazálohuj i jako jednotlivé soubory, kdyby se mělo všechno podělat a jabko prožral červ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Tak poprvé použit Timemachine a vypadá to, že to zabralo... ufffffffffffff Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Co se stalo? El Kapitán nefunguje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Novou verzi OSX instaluju 6-12 měsíců po uvedeni na trh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Co se stalo? El Kapitán nefunguje?Bohužel nefunguje s Outlookem, což je moje hlavní pracovní aplikace, bohužel. A čekat na MS, až to vopraví, se mi nechce. Můžou třeba místo opravy za půl roku říct, že si mám koupit za další sedmičku Office 2016, což neudělám.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Premyslim uz cca rok nad absolutnim prechodem z Windows XP Prof. / PC a Android / Tel. na Apple system.Presne Mac mini nebo mid a iPhone 6s plus 64GB.Je to dobra volba?Na iPhone mi vadi par veci, ale z duvodu plynulosti systemu bych to asi ozelil.nema slot na pamet.kartunejde vyndat baterie a kdykoliv premenit, kdyz je vybitanespolupracuje Bluetoothnejde pouzit jakykoliv mp3 vyzvaneci ton (tedy hde az po zdlouhavych upravach a pouze nekolik vterin)Na Apple PC mi asi nevadi nic tedy ani nevim nikdy jsem jej nepouzilbezne pouzivam OFFICE proto bych jej asi vyuzil i na Apple PC.Dekuju za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dlubix Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Premyslim uz cca rok nad absolutnim prechodem z Windows XP Prof. / PC a Android / Tel. na Apple system.Presne Mac mini nebo mid a iPhone 6s plus 64GB.Je to dobra volba? NEBYL BY LEPŠÍ MACBOOK PRO / AIR?Na iPhone mi vadi par veci, ale z duvodu plynulosti systemu bych to asi ozelil.nema slot na pamet.kartu NAPR 64GB BY MĚLO STAČIT , NE?nejde vyndat baterie a kdykoliv premenit, kdyz je vybita NABÍJEČKY V AUTĚ, DOMA A KANCLUnespolupracuje Bluetooth NA HF ANO. NA CO JINÉHO?nejde pouzit jakykoliv mp3 vyzvaneci ton (tedy hde az po zdlouhavych upravach a pouze nekolik vterin) LZE ZAKOUPIT ZA PAKATELNa Apple PC mi asi nevadi nic tedy ani nevim nikdy jsem jej nepouzilbezne pouzivam OFFICE proto bych jej asi vyuzil i na Apple PC. VŠAK PROČ NE. MIMO UTLOUKA TAKY POUŽÍVÁM. Dekuju za rady.Řešil jsem to samé tři roky zpět. Nikdy bych se na wokenice a android už nevrátil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lexa Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Prosim pouziva nekdo externi tv tuner do lightning konektoru ? Neco co pouziju v tabletu do auta, aby to trosku fungovalo v praze, zajima me vlastni zkusenost a jakou znacku z tech noname koupit, dik za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 @Koza_c: Sorry že odpověď vyzní jako dementi z rádia Jerevan... Nikdo tě nenutí přecházet k jabku najednou - akorát po pár měsících hybridního provozu tě staré věci omrzí.Mac mini je určený na desktop a nebo na záda monitoru který si vybereš, notebook s vlastním LCD je na přenášení.Kolik místa na SSD do iPhonu (16-128G) ať si každý zvolí sám, na rozdíl od karet v panákovi je vše dostupné vcelku.Přehazovat baterky a imrvére nabíjet? Deformace z Androida je těžká věc, ale neboj - na lepší se zvyká rychle.Bluetooth v iPhonech funguje jak na A2DP, tak na Handsfree a u novějších aut i na zprávy a další věci - co dál?Vyzvánění se nekupuje - na sčotu nebo v telefonu si zvuk upravíš a přes iTunes naimportuješ jako M4A do iPhonu.Jestli používáš MS Office jen "běžně", pak je možná nepotřebuješ vůbec - zkus LibreOffice a uvidíš.Dokoupit šunt od MS se dá vždycky (mimo Accessu, který na Mac dodnes není), u 365 máš licenci na OSX v ceně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Premyslim uz cca rok nad absolutnim prechodem z Windows XP Prof. / PC a Android / Tel. na Apple system.Presne Mac mini nebo mid a iPhone 6s plus 64GB.Je to dobra volba?Na iPhone mi vadi par veci, ale z duvodu plynulosti systemu bych to asi ozelil.nema slot na pamet.kartunejde vyndat baterie a kdykoliv premenit, kdyz je vybitanespolupracuje Bluetoothnejde pouzit jakykoliv mp3 vyzvaneci ton (tedy hde az po zdlouhavych upravach a pouze nekolik vterin)Na Apple PC mi asi nevadi nic tedy ani nevim nikdy jsem jej nepouzilbezne pouzivam OFFICE proto bych jej asi vyuzil i na Apple PC.Dekuju za rady.Já jsem postupně přestoupil na Apple skoro ve všem (vč. wifi routeru) - a neměnil bych.První impuls byl MB Pro 13" v roce 2009, který bez zaváhání a reinstalace bez problémů funguje dodnes. Do práce jsem koupil MB Air 11" a ten jejich vobrovskej monitor a to je zároveň to, co doporučuju jako kombinaci. Jen dej bacha a kup variantu, která je správně nakonfigurovaná - (v mém případě max procesor a max RAM, která našla dodat. SSD disk šel, tak jsem koupil nejmenší a teď mám 480). Ohledně iPhone - baterku jsem neměl nikdy potřebu měnit, ale tel mám 2-3 roky, tak to asi nebyla potřeba. Pokud jde o nabitou baterku v lese, dá se za pár šupů koupit dobíječka.. Bluetooth mi spolupracuje se vším (hodinky, auta, sluchátka, repro..) bez zaváhání. MP3 vyzvánění tón mám a nějak jsem na to přišel a udělal, tak to nebude tak složitý - a tříminutovou písničku mi stejně nikdo nevolá - mám tam snad minutu..Děsím se chvíle, kdy mi v práci přikážou Windows.. :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 5. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2015 instantních přikazovačů naštěstí po světě zas tak moc neběhá, u nás je dokonce cítit opačný trend - stačilo předloni megařediteli na stůl postavit a zprovoznit iMac. Popírači "počítačů bez systému" sklapli, nejhorlivější řiťolezci ho během čtvrt roku následovali - a jediné problémy co se od té doby řeší souvisejí s tradiční windowsáckou obsesí "mít nainstalované kompletní Ofys" (když už je ta korporátní licence), ačkoliv je na ty své powerpointové slinty vůbec nepotřebují... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se