Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pouzivam to tak uz leta a jsem spokojenej. Problem je presne jedine s temi tlacitky. Win funguje ok, ale treba chybejici Insert a Delete a PrintScr me dost rozciloval, takze jsem si premapoval klavesy a zvyknul si na to. Mam na to nekde script, kdyz budes chtit.

Pokud by nekoho zajimalo proc jsem takovej blb a pouzivam MBA a Win, tak proste musim rict, ze v obe nakupu ten notebook byl zdaleka nejidealnejsi na cestovani a vzhledem k unibody telu vydrzi netknuty mnohem dele. A trackpad je proste bambilionkrat lepsi, nez ma jakejkoliv jinej notebook.

Odesláno
  V 1. 12. 2015 v 9:30, Maxmillian napsal:

...A trackpad je proste bambilionkrat lepsi, nez ma jakejkoliv jinej notebook.

Trackpad je bezkonkurenční - před přechodem na Japko jsem si nedokázal představit fungovat bez myši, no a po pár týdnech s MBP (tehdy model 2010) jsem odložil Magic Mouse a od té doby jedu čistě na matlací plošku. V práci jsem před pár dny dostal po 3 letech nový NTB - ultrabook Lenovo ; pokrok je vidět i zde, ale na Japko to (trackpad) stále nemá ani náhodou..

---

Jinak já posledních pár dní řeším, že asi pošlu do světa Miniho 2. Po pár nedávných desetinových updatech iOS 9 už mi přijde, že to prostě výkonově nedává - a to ho používám spíš sporadicky. Chrome jsem vyměnil za Safari ; ten se neseká při scrollování, ale zas při načítání stránky a špatně funguje vracení se o stránku zpět. Poživání OneDrive je nad mojí úroveň trpělivosti, no a práce s fotkama je jedním slovem děs. Nemůžu tu ale sloníka tolik hanit, kdo by se ho pak ujal :)

Odesláno
  V 1. 12. 2015 v 9:30, Maxmillian napsal:

Pouzivam to tak uz leta a jsem spokojenej. Problem je presne jedine s temi tlacitky. Win funguje ok, ale treba chybejici Insert a Delete a PrintScr me dost rozciloval, takze jsem si premapoval klavesy a zvyknul si na to. Mam na to nekde script, kdyz budes chtit.

Díky za odpověď. Jak funguje scrollování na webu a v dokumentech? Předpokládám dvěmi prsty jako v osx to nejde nebo na to jsou nějaké ovladače, kde se to dá nastavit?

Odesláno
  V 1. 12. 2015 v 9:47, Maxel napsal:

V práci jsem před pár dny dostal po 3 letech nový NTB - ultrabook Lenovo ; pokrok je vidět i zde, ale na Japko to (trackpad) stále nemá ani náhodou..

Díky za to srovnání. Díval jsem se, že už i ostatní výrobci touchpady zvětšili, ale o jejich funkčnosti jsem nevěděl nic. Touchpad je vlastně jeden z hlavních důvodů proč nechci jiný ntb nez apple. Potřebuji být schopen pracovat bez myši v grafických a cad software a to u MBP jde.

Odesláno (upraveno)
  V 1. 12. 2015 v 9:50, adamo napsal:

Díky za odpověď. Jak funguje scrollování na webu a v dokumentech? Předpokládám dvěmi prsty jako v osx to nejde nebo na to jsou nějaké ovladače, kde se to dá nastavit?

V bootcampu jsou drivery. Scrollovani nahoru dolu funguje dvema prsty ok. Co nefunguje je Back/Forward coz je na Macos tusim take dvema prsty ale horizontalne, ale da se bez toho zit.

Upraveno uživatelem Maxmillian
Odesláno
  V 1. 12. 2015 v 9:55, adamo napsal:

Díky za to srovnání. Díval jsem se, že už i ostatní výrobci touchpady zvětšili, ale o jejich funkčnosti jsem nevěděl nic. Touchpad je vlastně jeden z hlavních důvodů proč nechci jiný ntb nez apple. Potřebuji být schopen pracovat bez myši v grafických a cad software a to u MBP jde.

Bohužel to zvětšení plochy je jen dílčí vylepšení, jinak to pořád není žádní sláva. Co jsem měl možnost nedávno vyzkoušet - nové modely Lenovo a Dell, tak ostatní výrobci stále nepochopili, že plast není na klouzání prstu a citlivost doteku tak úplně vhodný matroš. Naproti tomu sklo použité Applem je IMO přesně to pravé. 

Pokud volíš zejména dle kvality touch/trackpadu, není dle mého lepší volba než právě Japko.

Odesláno

Díky za poznatky. Zajímalo mně hlavně praktické fungování mbp na windowsech ať mi to pak přítelkyně neomlátí o hlavu :) Teď ještě otázka jestli MBA nebo MPB nebo počkat na novou generaci, která by podle macrumors měla být co nevidět.

Odesláno

Přesně tak. MBA 13" je teď za dobrou cenu (istyle s 8GB ram za 31 s dph), MBP je za 35 s dph na czc. Trochu se obávám 128gb ssd, budu muset vymístit nesmysly. Nebo počkat na slevy končících modelů, minule byl MBP za 31 s dph, což už je velmi hezká cena.

Odesláno
  V 1. 12. 2015 v 12:13, adamo napsal:

Přesně tak. MBA 13" je teď za dobrou cenu (istyle s 8GB ram za 31 s dph), MBP je za 35 s dph na czc. Trochu se obávám 128gb ssd, budu muset vymístit nesmysly. Nebo počkat na slevy končících modelů, minule byl MBP za 31 s dph, což už je velmi hezká cena.

Nvm, co přesně na tom děláš, ale já zkusil MBA jednou, abych zjistil že výkonově nestačí a vrátil se (navždy) k MBP :)

Měl jsem pravda základní model, ale ani 4GB RAM navíc a vofous lepší procák by to IMO nespasily. Pokud jsi zvyklý na MBP, šel bych znova do MBP (8GB+256SSD).

Odesláno

adamo, na tom 128GB SSD Ti i ve Windows bude brzo těsno, tuplem když to nejde rozumně upgradovat - do MBP ber určitě aspoň 256/8 jak radí Maxel.

A řešit pár litrů rozdílu mezi přiškrceným Airem se starým TNkem a MBP s 2x (a trvale!) výkonnějším MBP osazeným o 2 třídy lepším displejem? Na fóru kde useři necítí morální problém když uvalí víc za prachsprostej gumovej řemínek s vylisovaným logem?  :lol2:

Jinak nejlepší kouzlo Windows v Parallels spočívá v tom, že ty okenice se dají kdykoliv vypnout bez přerušení práce - a po zazálohování úplně smazat z disku, bye-bye antiviry, Windows/Office Update a hučící ventilátory... Je to fakt jenom o zvyku a čím míň člověk trvá na dlouholetých zlozvycích z Windows (viz onen Insert, PrintScreen, Chrome, Utlouk, Word?), tím návykovější OSX bývá...

Odesláno

Radek124: 128GB v MBP je něco jako iPhone 6s s 16GB. Super zařízení, které ale člověka začne brzo omezovat. Od applu je to děsně zákeřný produkt. Tu cenu někdo řeší, někdo ne. Je fakt, že současné MBP a Air je dost velký rozdíl.

Windows Office bohužel používám i na mac, protože máme pracovní pc s win a musím zachovat kompatibilitu. Parallels jsem chvíli používal, ale nakonec jsem raději překousnul nedoladěnost software, který používám ve verzi pro mac. Přítelkyně ale u macu roste (ikdyž spíše tím, že na něj není zvyklá jako já), tak ji do toho nechci nutit ať to nemám furt na talíři když něco nepůjde jak je zvyklá z win...

Odesláno

2exBURN: Samotné virtualizované Windows zas taková hrůza nejsou, sám provozuju W7-32 na vyhrazených 2 jádrech se 3GB RAM na vývojové záležitosti pro PC (VS2010) a PLC (TIA13, B&R, Unitronics...) "v koherenci" na desktopu OSX prakticky bez omezení. Subjektivně to (z velké části určitě i díky rychlému disku a úspoře RAM u Win32) běží o třídu líp než na starším pérDELLovi s obdobným OS/CPU/RAM, baterka mi včera utáhla celodenní práci (10-18) s 15% rezervou - a o ventilátorech prakticky nevím. 

Na věci jako Solidworks a virtualizovanou grafiku obecně bych byl ale u všech macbooků opatrnější - ani ne kvůli Parallels, jako kvůli notoricky poddimenzovanému notebookovému 3D, kvůli kterému to pak i u prkotin hned topí jak kráva, samozřejmě s příslušnými dopady na životnost celého plecháče.

2adamo: Vím že s kompatibilitou určitých "objektů" Office Win vs MAC to dlouho nebyla žádná sláva a že třeba Access je dodnes jen pro okenice - ale docela mile mě v tomhle ohledu překvapily Oppice 2016 for MAC, které zdá se konečně řeší aspoň některé notorické bugy, např. v kompatibilitě fontů u vzorců a jiných "ActiveX" pitomin ve starších dokumentech - doporučuju zkusit.

Odesláno

Nevim, jestli tu ma nekdo novou ATV, ale prave pro ni vysel Infuse, coz je naprosto genialni prehravac naprosto vsech video medii pro iOS.

Odesláno

Ahoj, chci se zeptat, nemáte někdo zkušenost s ipod shuffle (ten poslední)? Hlavně co se baterky týče... jakou mají tak životnost? Mám svůj asi 2 roky a včera jsem ho dal přes noc nabíjet na komp a dnes ráno cestou do práce se ani nezapl. Jak dlouho máte své shuffly?

Odesláno z mého GT-I8200N pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)
  V 8. 12. 2015 v 13:30, clockyclock napsal:

Je fakt, že s tímhle hrbem už nikoho vyčnívající foťák trápit nemusí?

Jo, i Apple má svého Láďu Hrušku.

Apple miluju, ale tento obal s baterkou mě děsí.. :(

http://www.fanapple.cz/apple-zacal-prodavat-inteligentni-pouzdro-s-baterii-prodlouzi-vydrz-o-25-hodin/

iPhone s nádorem. To je děs! Navíc za trojku, nekupto!  :frusty:

Upraveno uživatelem Maxel

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...