nekdo Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 @mvxmilivnx nejmenuje se to naaaahodou mackeeper ?nejjednodussi je stahnout malwarebytes antimalware, zapnout detekci PUP pustit scan a odstranit ho... nebo chcete manualni cesty ?
Radek124 Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 OMG, vytloukat jednu pochybnou utilitu pro lenošné pomocí druhé - jsme snad lempli s Windows, co dobrovolně platí za antiviry?Návodů na CleanmyMac (což je spíš protivně vlezlá aplikace než skutečný malware) je plný google, namátkou třeba tady
MVX Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Diky vsem za tipy. Nakonec si macbooka preinstaluju, protoze i pres relativne slusny vykon zacina byt docela unavenej.
Radek124 Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 A v čem Ti Tvůj MacBook připadá unavený? Jestli na ultramobilním procesoru se 4GB RAM v poloprůhledných oknech přežvýkává poštu, zprávy, dokumenty a ksichtíky ve fotkách za posledních 10 let, pak se obávám že samotná reinstalace ani odchod k šamšungu (jak si navrhuješ) nebudou úplně efektivním řešením...
MVX Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 No zvejka dyl vse jmenovane plus neco navic, nejaky ty illustratory, obcas aftereffetcs. Vyzkousim ten reinstall a uvidim - urcite se pak podelim o vysledek.
Radek124 Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 A smím se zeptat na konfiguraci, když očekáváš že se vším uvedeným Ti MacBook po reinstalaci pofrčí jak z praku?Sám teda nemám úplné ořezávátko (Early 2015 i7 3.1/16/512/iris6100, 4K monitor), používám ho na lehčí 2D grafiku (Affinity) a hlavně vývoj - a pokud v Parallels nenarazím na nějakou prasárnu, na plynulost si po roce nemám důvod stěžovat. Nicméně o střihu 20-stopého videa s X efektama na každé hladině si nedělám marné iluze, na tyhle fóry + hry rovnou zapínám plnotučnej desktop stavěnej na dlouhodobou grafickou zátěž, ne ultrabůček s konstrukčně přiškrceným výkonem, grafikou a chlazením...
bubo.cz Odesláno 5. března 2018 Nahlásit Odesláno 5. března 2018 Pánové nemá někdo prosím nadstandardní vztahy nebo alespoň dobrou známost v nějakém autorizovaném Apple servisu? Prosím o SZ. Děkuji. Sent from my iPhone using Tapatalk
MVX Odesláno 5. března 2018 Nahlásit Odesláno 5. března 2018 A smím se zeptat na konfiguraci, když očekáváš že se vším uvedeným Ti MacBook po reinstalaci pofrčí jak z praku?Sám teda nemám úplné ořezávátko (Early 2015 i7 3.1/16/512/iris6100, 4K monitor), používám ho na lehčí 2D grafiku (Affinity) a hlavně vývoj - a pokud v Parallels nenarazím na nějakou prasárnu, na plynulost si po roce nemám důvod stěžovat. Nicméně o střihu 20-stopého videa s X efektama na každé hladině si nedělám marné iluze, na tyhle fóry + hry rovnou zapínám plnotučnej desktop stavěnej na dlouhodobou grafickou zátěž, ne ultrabůček s konstrukčně přiškrceným výkonem, grafikou a chlazením... Jasne, idealni moznost je mit od ovocnaru i desktop a simultanne pracovatn a obou (hw narocnejsi na desktop, zbytek mb). Desktop vsak nemam takze to jeste nejakou chvili musi zvladnout macbook. Ja mam usmrkanou mid 2012, i5 2,5/8/256/Intel HD graphics 4000. A jak rikam, na to co ma za sebou je perfektni a opravdu s temito ukony co jsem popisoval donedavna nebyl nejmensi problem (je bizar ze vetsinu veci rendruje tahle masinka kratsi dobu nez nektere desktopy s win)
Radek124 Odesláno 5. března 2018 Nahlásit Odesláno 5. března 2018 @mvxmilivnx: V tom případě bych "optimalizaci" začal spíš povypínáním zbytečných GUI efektů ve Zpřístupnění/Monitor (omezit pohyb, snížit průhlednost) a probráním pluginů v prohlížeči...
MVX Odesláno 6. března 2018 Nahlásit Odesláno 6. března 2018 Radku prosimte, kdyz se ted chystam na tu preinstalaci, funguje to tak ze nova instalace premaze soubory obsazene ve stare inst? A pokud jsem si maccleanrem natahl do mb nejaky malware, nedostane se pres time machine zalohu do nove instalace? Diky
Radek124 Odesláno 6. března 2018 Nahlásit Odesláno 6. března 2018 Buď si můžeš udělat bootovací instalačku, nebo disk zformátovat v Recovery (reboot se stištěným CMD+R) režimu a systém obnovit online (nezapínat FileVault). Nicméně radši předem počítej s tím, že "preventivní formátování" kvůli banálnímu scamu "Advanced Mac Cleaner" (postup na jeho odstranění je zde) je spíš plýtvání časem, které stárnoucímu mackovi s SSD pod kapotu žádné nové klokany nepřidá...
jrov Odesláno 6. března 2018 Nahlásit Odesláno 6. března 2018 (upraveno) Ten pocit když selže zálohací disk , dělal jsem nový nějaký port forwarding na Capsuli, dám restart a bum : "Interní disk potřebuje opravu, Váš Airport Time Capsule má potíže" . Dle Apple umí Airport utility 5.5.3 říct více, jenže na High Sierra je nový souborový systém a instalace bez šance. Diagnostický garážový laptop zase nemá XP service pack 3 ...Po instalaci SP3 je nakonec celé kouzlo AP utility 5.5.3.2 v tom, že defaultně dá ignorovat problém a TC svítí zeleně - žadný výpis S.M.A.R.T. nic ... WTF Když se dívám na iFixit (https://www.ifixit.com/Guide/Airport+Time+Capsule+A1470+Hard+Drive+Replacement/61924) co je za opruz rozebrat Capsuli... tak si dám panáka a jdu spát protože to by bylo jak oprava Lakatoše, hlavně "Step 4". Záruka samozřejmě do 1/2018 ... A teď k pointě , až ten disk vyndám, má smysl shánět nějaké nástroje na Maca a nebo to diagnostikovat rovnou ve Windowsech ? edit: AP utility 5.5.3.2 píše u statusu S.M.A.R.T. : Verified - což dle řeči apple znamená že je disk OK ... Upraveno 6. března 2018 uživatelem jrov
gas Odesláno 6. března 2018 Nahlásit Odesláno 6. března 2018 Jen pro info. Na X mně i po smazání a znovu založení účtu na seznamu automaticky a okamžitě po otevření padá email klient a nelze se dostat do pošty. Musel jsem nainstalovat jiný klient ( Outlook) a chodí vše korektně... Paradoxně mně vyhovuje víc než vestavěný.
Radek124 Odesláno 6. března 2018 Nahlásit Odesláno 6. března 2018 2jrov: že "disk potřebuje opravu" nemusí hned znamenat že chcípá a NAS potřebuje vykuchat, ale třeba žes ten krám při přepojování jen nekorektně vypnul/restartoval během probíhajícího zápisu - a rozepsaná data potřebují opravit (vím já když ten krám nemám, třeba Diskovou utilitou?)... 2gas: služby seznam.cz prý v posledních týdnech masivně "upgradují" - kdoví co zas v IMAPu napáchali za zvěrstva, utlouk coby hotfix hanět nebudu. Osobně se spíš divím lidem (čímž opravdu nemyslím hned Tebe), kteří už léta provozují vlastní web s možností libovolných mailových účtů na vlastní doméně - a přesto se dodnes na pekáčích a vizitkách chlubí obskurními adresami typu franta.jetel@seznam.cz
gas Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Odesláno 7. března 2018 Njn. Já mám jeden účet už snad 15 let a nemůžu ho z určitých důvodů zrušit. Podívám velmi okrajově, ale musím ho mít. Spousta lidí to má podobně.
Bob Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Odesláno 7. března 2018 Gasi presmeruj si ten seznam ucet na gmail a mas klid, ja to tak mam uz roky. Ten jejich Imap funguje na principu generatoru nahodnych cisel
vietor007 Odesláno 9. března 2018 Nahlásit Odesláno 9. března 2018 Ahoj, máte niekto skúsenosť s Remote Management profilom v iOS? Mám možnosť kúpiť za dobré prachy nové zariadenie, ale je to pôvodne z firmy a je tam nahraný práve nejaký profil na vzdialenú administráciu zariadenia. Dá sa to nejako odstrániť? Jednoducho vymazať to nejde a keďže je to iOS tipujem, že to ani nepôjde. Viete o tom niekto niečo? Dik
Moty Odesláno 9. března 2018 Nahlásit Odesláno 9. března 2018 Před nějakou dobou, nevím co se změnilo, mi přestalo jít postupné přehrávání skladeb na iPhonu. Prostě mi to hraje tu skladbu furt dokola a neskočí to na další, ted sem to znova zkusil, dal sem přehrát posledně přidané a furt jen tu jednu, čím to může být?
bubo.cz Odesláno 9. března 2018 Nahlásit Odesláno 9. března 2018 Moty pravděpodobně máš zakliknuto opakování skladby. V aktuálním firmwaru je to trochu hloupě schované. Musí swajpnout nahoru v přehrávači a uvidíš volbu viz. screenshot. Tam stačí tapnout na opakovat a tím to vypnout. Sent from my iPhone using Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se