Radek124 Odesláno 2. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2023 (upraveno) @exBURN Kacířská alternativa je že by si paní u někoho v robotě (když už ten srágor potřebujou tak hrozně moc, že ji s tím otravují i doma) nechala spustit TeamViewer a vyřešila to na dálku takto. Upraveno 2. listopadu 2023 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 2. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2023 To nelze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 2. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2023 (upraveno) Nevím jak to aktuálně vypadá, ale historicky jsem (k provozu podobně muzeálních Win32 aplikací) kromě Parallels používal i Wine - a o nadějných pokusech na M1 jsem už před nějakou dobou zaslechl u Crossover. Když nic jiného, tak u příležitostně pouštěné aplikace by nemuselo jít o takový moloch jako u kompletní virtualizace+emulace okenic v Parallels. Upraveno 2. listopadu 2023 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 Stalo sa mi nieco, co som predpokladal za absolutne nemozne. Macintoshe pouzivam asi 25 rokov. Este z doby, ked o tom 99% populacie nemalo ponatia. Asi pred tyzdnom si tak pracujem a zrazu, ntb sa vypol. Len tak, z nicoho nic, proste normalne klakol. M1 Pro, 32gb ram, ventura. Pomyslel som si, hmmmmkurva, to je divne.... Predvcerom, len tak, z nicoho nic, proste opät. Vravim si, hmmmmkurva. To som este nevedel, ze tych kuriev bude riadna spusta. Ziadna kombinacia klaves na ozivenie nepomohla. Vyskusane vsetko co len existuje, kazda jedna moznost. Tak som musel zajst domov po 13'' pro z 2017, ktory sluzi ako taky prirucny pocitac doma v obyvacke. Ntb prepojit a pokusit sa o DFU mod. Akykolvek pokus o revive zlyhal (a bola ich spusta). A tu som zacal tusit problem, kedze som nezalohoval dva tyzdne. Pomohla len plna reinstalacia. A nemat druhy apple ntb, tak cakam za servisom... Takze, nebudte blbi (a lenivi) ako ja. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 Ja to vyresil s aplikaci celni spravy tak ze jsem v alze koupil krabicku s windows za 5000 a kdyz potrebuju schvalit dopravu tak ji zapnu a pres vzdalenou plochu to tam udelam ve windows. Funguje to paradne, jedina nevyhoda je ze mi to maka jen doma, vzdaleny probuzeni jsem jeste nenastavoval. Ale ja to ani jinde nepotrebuju takze ok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrrol Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 V 29. 10. 2023 v 19:15, Muffik napsal: Máte někdo reálnou zkušenost s Parallels Desktop na M1/M2 s 8 GB RAM? Je to dostačující? (Na Windows poběží jen Word, Excel a webový prohlížeč.) Mám sice 16 GB ,ale zvládá to v pohodě i náročnější hry pod Widlema takže na Tvé potřeby absolutně v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrrol Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 V 30. 10. 2023 v 10:24, wawrik napsal: @Radek124 @Bobisky @Koza_c Vďaka za rady. Pár doplňujúcich otázok: 1. Nabíja sa len cez magsafe konektor a nie aj cez USB porty, chápem správne? Dá se nabíjet i přes USB-C / Thunderbolt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrrol Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 Dotaz ohledně softwaru. Nemáte někdo slušnou alternativu k Total Commanderu z Windows na Mac? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 commander one Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrrol Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 před 5 hodinami, EpsteinBarr napsal: commander one Děkuji vyzkouším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmx Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 Na M1 pouzivam Double Commander https://doublecmd.sourceforge.io/site/eng/snapshots.php Nahrát do Aplikací (Finder) a „Control“ + „spustit“ kvůli důvěře systému Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2023 Používal jsem na MacBook Pro M2 od srpna tento HUB za 2650KC. zakoupeny v iSTYLE a dnes koukám na ikonku baterie na které zbývá par procent do vybití přitom je MacBook připojen k nabiječce stále už od 10. 8. 2023. Prehazovani a zkoušení portu na MacBook, nabíjení telefonu, nabíjení ze sítě MacBook na original apple HUB a vše v pohodě funguje. Je možné, ze se hub nějak vypálil nebo tak, když prestal spolupracovat. Stala se tato věc už nějakému kolegovi? Pripadne poprosím o nějaký tip na kvalitni HUB který je nonstop připojeny k MacBook a nonstop dobíjí jakoze zdroj napájení - adaptér čili baterie se jen udržuje. Dekuju za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirdis Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2023 U takychto hubov je to bezne. Jednoducho nevydrzia vyhoria. Ono aj ked si to chytis je to pekne horuce. Mne tak uz odislo par takychto roznych zariadeni ci uz napajanie alebo hdmi mi zacalo blbnut a to som napajanie nemal cez hub zapnute neustale. Zatial uz rok pouzivam toto https://www.smarty.sk/targus-usb-c-to-hdmi-dokovacia-stanica-4p25133 A pozeram, ze aj hdmi z toho napajas podla obrazka plus asi este nieco, tak to je standard , ze ti to nevydrzalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisky Odesláno 20. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2023 Zdravím a mám dotaz, zda někdo neřešil něco podobného. Mám Iphone 13 pro, dnes večer jsem ho měl jako navigaci v držáku, nebyl nabíjen a když jsem ho sundal, tak mě začali přes displej běhat modré čáry buď zeshora nebo z boku. Face ID nefunguje, dotyk také téměř ne, když se dotknu, tak se objeví několik ikon, kde je "klepnout", "plocha" "starší oznámení", ale nereagují. Oznámení mě do mobilu chodí, ale nepřečtu je ani ho nemohu připojit k itunes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 20. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2023 Možná pomůže trojhmat (podpora Apple) , držím palce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisky Odesláno 20. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2023 Sám o sobě trojhmat nepomohl, le dal jsem ho takhle do režimu zotavení a přes itunes obnovil a zatím to vypadá dobře. Prvně jsem dal jen aktualizovat, ale to hodilo na konci chybovou hlášku, tak jsem musel dát to obnovení a teď se to icloudu natahuje. By mě zajímalo čím to je a snad se to už nebude opakovat, to jsem si hned říkal, zda je výhra mít eSim, musím se podívat co se v tom případě dělá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 20. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2023 (upraveno) @BobiskyKdyby to blblo i po obnovení, zkus v nastavení obrazu zapnout snížení barevné teploty bílého bodu a omez jas (efekt by se měl projevit okamžitě), případně to nech úplně do mrtva vybít (nepřijdeš o data) + den na úplné vybití kondenzátorů dotykáče. Mě podobně před koncem léta začal šílet iPad, dotykáč naštěstí reagoval a grafickým registrům pomohlo ke vzpamatování právě pár dní s nižší barevnou teplotou - takže šlo o svým způsobem o SW záležitost, kdy se (možná kvůli expozici slunkem) mohl zbláznit adaptivní color management - a s následně se (ne)překreslující grafikou to vypadalo dost psychedelicky Upraveno 20. listopadu 2023 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisky Odesláno 20. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2023 Je pravda, že jsem cca hodinu před tím byl v iStores a porovnával s 15 pro, hlavně displeje a ten můj jsem si vytáhl na max. Tak jestli pak zůstal a byl tak daný i při té navigaci a automaticky se nesnížil, tak to mohlo způsobit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 23. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2023 Po poslední aktualizaci se mi změnil tón upozornění notifikace a za boha nemůžu přijít na to jak jej změnit. Nevítev čem je problém?Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan79 Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 Nejde to zmeniť. "vylepsenie" ios 17. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se