Přejít na obsah

(Skoro) "Original Glashütte" Sixties

Hugo14

Doporučené příspěvky

Jako svůj první příspěvek na tomhle fóru jsem před pár lety dal hodně najivní dotaz na pomoc s repasí hodinek, které jsem zdědil před třiceti lety (tedy ve svých šesti letech) po dědovi a měl je na ruce celé dětství. Podle toho také dopadly. Sice chodily (a ne špatně), ale vše vnější bylo zhuntované. Vypadaly takhle:

post-2426-1267217071.jpg
post-2426-1267217095.jpg

Takže děsivě. Můj dotaz byl tehdy hodně naivní. Prostě jsem začínal a chtěl jsem toho moc. Pak jsem pochopil, pátral, nenacházel a furt přemýšlel, co s nimi. No a pak jsem tady narazil na kontakt na Andreho Stoppoka , který měl staré GUBy repasovat. Kontaktoval jsem ho a už se to rozjelo.

Jednak důležité upozornění - Díky sporům se Swatch group, respektive Glashütte original sice může prodávat díly, ale nesmí na těch hodinkách dělat. Osobně to moc nechápu (jako bych mohl prodávat díly na Golfa jedničku, ale nemohl ho opravovat), ale nezbylo než respektovat. Takže kontaktovat Mechana, ten hodinky i strojek rozebral, sepsal díly, které potřebují vyměnit, zaslat Andremu, ten promptně zaslal díly, díly poslat Mechanovi, dohodnout se s ním, že by díky vizuálnímu vjemu stálo za to vyměnit i datový věnec, využít cesty do Děčína a stavit se pro něj u Andreho, poslat ho Mechanovi a pak už se jen těšit. Mechano také odvedl perfektní práci a výsledek je dole. Obou dvoum bych moc rád poděkoval za velkou pomoc.

Ač se to zdá celé jako pohoda, přeci jen to má své drobné mouchy:

Cena
Jen díly samotné mě stály cca 260 Eu s dopravou a pay-pal platbou. Ekonomicky nesmysl, ale tady rozhodovalo srdce.

Původ dílů
Náhradní díly strojku jsou NOS, ale pouzdro, ciferník, ručky a korunku si Andre nechal udělat v Pforzheimu dle starých vzorů. Výhodou je perfektní stav, ale nepůvodnost. A třeba NOS datový věnec pro 69.1 jsem bral poslední. Už má jen nové, celoplastové.

Neshodný tvar
Bohužel jsem se musel smířit s tím, že hodinky nebudou vizuálně shodné, ale budou se alespoň držet původního stylu. Rovnou říkám, že mi to zásadně nevadí - styl je podobný, díky použití dílů z novovýroby je jejich stav vynikající a nejdůležitější je pro mne strojek. To je srdce hodinek. A to je nyní 46 let staré a šlape.

Je mi jasné, že puristé ohrnou nos, nejsou to vintage hodinky. Pro mne to ale jsou "nové" hodinky na denní nošení, které mají vintage srojek a když se na ně podívám, vzpomenu si na svého dědu.
post-2426-1267217112.jpg
post-2426-1267217124.jpg
post-2426-1267217136.jpg
post-2426-1267217149.jpg

Edit: Pouzdro není nerez. Nerez je jen to ne-zlaté

Upraveno uživatelem Kamil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zasílám velkou gratulaci, sám jsem řešil obdobnou věc, ovšem pouze s Primkami. Teď to jsou moje nejoblíbenější a za ten pohled na ně a vzpomínky se to vyplatilo, že nad tím ani nemá cenu přemýšlet. Řekl bych, že přesně o tom to je... nádherné hodinky

Odkaz ke komentáři

Na živo vypadají stejně dobře jako na fotkách :) Položil jsi je už vedle Glashutte Original Sixties? To srovnání by mohlo být zajímavé :) Samozřejmě, materiálově je to jiná liga (a doba), ale ty tvoje by asi ostudně vedle nich nevypadaly :)

Fakt se mi na srazu moc líbily :)

Odkaz ke komentáři

zdravim chlapci..krasne hodinky..a to vo mne evokovalo ze mam doma dvoje take..

presne ten isty cal. ale jeden ma 17 rubinov a druhy 23. tie 17 rubinove su v stave takom ako tie po rekonstrukcii..skoro ako keby boli vcera kupovane..vsetko je na nich origo...len nefunguje natahovanie...asi prasknute perko..

len v presove nemam hodinara ktoremu by som doveroval..viete nieco poradit? zaslat ich mechanovi?

nemam teraz datovy kabel aby som tu hodil foto..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...