Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Tak ano, to ma neco do sebe a bude to jeste vic. Proc mizerny signal na data doresovat z pohledu operatora pres 4G/LTE, kdyz uz nakladove 5G vyjde prakticky stejne? My to ale v mistech, kde jsme castejc (chata, chalupa), nastesti neresime. Na dovolene / vyletech to muze mit vliv.

Jinak jsem ještě koukal na Xiaomi Redmi Note 13 Pro. Asi celkove o chlup lepsi nez ta Motorola G84, ale taky zrovna jen 4G...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Note 13 Pro je s Heliem G99, a SoC s G sérií bych nechtěl ani za zlaté prase 🙂

Pokud máš budget 5-7k, tak bych mrknul třeba na:

https://www.alza.cz/motorola-edge-50-fusion?dq=12522470

https://www.alza.cz/poco-x6-5g?dq=8606556

jeden s jackem, druhý bez,

ale ten SoC zajistí aspoň trošku slušnou plynulost na delší dobu...

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, stosi napsal:

Note 13 Pro je s Heliem G99, a SoC s G sérií bych nechtěl ani za zlaté prase 🙂

Pokud máš budget 5-7k, tak bych mrknul třeba na:

https://www.alza.cz/motorola-edge-50-fusion?dq=12522470

https://www.alza.cz/poco-x6-5g?dq=8606556

jeden s jackem, druhý bez,

ale ten SoC zajistí aspoň trošku slušnou plynulost na delší dobu...

fusion jsem taky zmínil na minulé straně, tak nějak se i mně v této cenovce drží u špice. Poco netuším jak tohle, ale loni jsem objednal M6 pro 8/256 vyzkoušel a poté, co jsem zjistil, že se sekalo i rolování menu a po změně vyzvánění na mě v MENU TELEFONU vyskočila reklama, šel okamžitě zpět...

Odkaz ke komentáři

Tak to dělám samozřejmě taky, ale předtím musí mobil projít alespoň prvotním testem a tento bohužel neprošel hlavně z principu. Nevím, jestli se na to dívám špatně, ale pokud mi v menu telefonu, který jsem si koupil, skáčou reklamy, nehodlám podporovat jeho prodeje. No a taky mi dost vadily ty extrémně vystouplé objektivy, to už bylo moc...

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Stejně je zajímavé, že to některé kusy dělají a jiné ne. Měl jsem v rodině pár kousků, které mi neprošly rukama (ne debloat, ne custom ROM), a některé bez, jiné s reklamama. Všechno byly oficiální EU distribuce, ale trošku podezírám některé obchodníky, že s tím malinko šmelí, nálepka na krabičce snese vše 😀.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se dilema, jestli Xiaomi Redmi Note 13 Pro nebo Xiaomi Redmi Note 13 5G, rozhodl vyresit klasicky - pritlacit na Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 🙂 To je zatim favorit, kombinuje lepsi fotak, 5G a vyssi vykon.

Ad reklama - pocitam, ze to prijde s A13/MIUI, takze hned bude nasledovat upgrade na A14/HyperOS, a to by melo byt lepsi, ne? Pripadne vetsina šitózniho bloatwaru jde pry odstranit.

Jinak za ty penize je to porad o kompromisech, pocitam, ze vykon pritelkyne na limit telefonu vyuzivat nebude.

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, odjinud napsal:

Pripadne vetsina šitózniho bloatwaru jde pry odstranit.

Těch cest je několik.

1) Co jde, odinstaluješ, co nejde odinstalovat, deaktivuješ. Většinou stačí udělat tohle.

2) Trochu pokročilejší, ale stále rychlé řešení (nepotřebuješ root, za 15min máš hotovo), je tohle https://github.com/0x192/universal-android-debloater s trochou odvahy toho jde odstranit fakt hodně 😀 (a pokud máš pocit, žes něco pos*ral, tak telefon hodíš do továrního - ale to jsem fakt nikdy nemusel udělat), mazal jsem i některé systémové věci (u většiny položek je popis, co to dělá, a jestli je "safe" mazat)

3) Nejlepší řešení, vč. návodu krok za krokem, je nahodit (stable verzi) https://www.miuios.cz/, což je ROM, která je optimalizovaná, vyčištěná, radost používat. Updaty pak chodí OTA, nemusíš na to roky sahat... Ale tipuju, že pokud jsi to nikdy nedělal, tak ti to zabere 2-3 hodinky, plus budeš muset počkat než se ti odemknne bootloader, což může být i měsíc :/.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Tak jsem vybral Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G, ale nez jsem ho objednal (Datart), tak zdrazil o litr. Tak koukam jinde. Preferuju, aby to melo kamennou prodejnu v Praze a asi ne uplneho "garazistu". Nekoho, kdo se postavi celem k pripadnym problemum a reklamacim.

Pokud vezmu, co je treba na heurece (za beznou cenu dotčeného mobilu (7000 ķc) a pod ni) a ma slusne hodnoceni, tak:
- Mobil pro Vás (6500 Kč) - 94 %, 7793 recenzí
- mobileko (6650 Kč) - 98 %, 1133 recenzi
- shopcom.cz (6650 Kč) - 98 %, 5600 recenzi
- KrytoLand (6880 Kč) - 95 %, 2840 recenzi
- HuráMobil (7000 Kč) - 98 %, 11710 recenzi
- MobilPohotovost (7000 Kč) - 96 %, 15580 recenzi
- XM (7030 Kč) - 97 %, 9223 recenzi

Mate nekdo s nejakym z nich nejakou zkusenost? Pripadne s nejakou jinou firmou?
Pozn.: neuvadim Alzu, nemam je rad, a pak, i hodnoceni maji jen 93 %

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Budeme to ted konecne objednavat (uff); ma smysl jeste rovnou dokupit ochranou folii? Telefon ma ochranu Gorila Glass Victus a na jednu stranu vyrobce i prodejce básní o tom, jak je to super odolne, na druhou hned nabizeji k dokoupeni jeste dalsi folii. Tak nevim, jestli dalsi folie je uz dneska prezitek nebo ne.

Odkaz ke komentáři

Tak to ti neporadím, já už léta lepím jen skla. Fólie se škrábou a časem nevypadají hezky, při pádu taky nechrání displej před prasknutím. Dobré sklo nemusí být ani drahé, neškrábe se, a při pádu pohltí část energie, takže obvykle praskne, ale displej zůstane jako nový (v rodině jsem přelepoval skla možná 30x, samotný displej ale poškozen nikdy nebyl). Správně zvolené (a nalepené) sklo ani není poznat, takže nenarušuje "desing", lepší skla mají i dobrou povrchovou úpravu vč. různých -fobních vrstev (což fólie nemívají)

Victus je OK, když vím, že se budu s telefonem loučit, sundávám i ochranné sklo, a nosím měsíc nebo dva bez ochrany úplně, a nemám ani vlásečnice (ale mi telefony nepadají, a po kapsách nemám bordel).

Upraveno uživatelem stosi
Odkaz ke komentáři

Ja som dlho daval folie. Nakupil som ich par desiatok a ak som nejaku nalepil zle, tak stalo par centov ju vyhodit a pokusit sa dat dalsiu. Ked som dal nakrivo sklo, tak to stalo nasobne viacej.
A potom mi niekto poradil tieto spigeny. Nikdy viac folia. Neda sa to nahodit nakrivo, nelame sa pri instalacii. Dotyky idu akoby tam nebolo. Proste parada.
https://tvrdeneskla.eu/spigen-glass-tr-ezfit-s-aplikatorom-2-kusy-tvrdene-sklo-samsung-galaxy-s24-plus

Odkaz ke komentáři

Aha, jasne, mne vlastne nedoslo, ze se rozlisuje folie a sklo... (mivam oboustranny plastovy oudoorovy obal, takze na sklo nic nedavam, resp. ted na firemni mi tam neco dali sami). Takze sklo... jde o ten pad, pochopitelne, ne poskrabani; ona stejne bude mit nejake flipove pouzdro.

Ten Spigen glass s aplikatorem vypada dobre. No koukal jsem, ze i Panzer glass nabizi verze s aplikatorem. Nevim, jak je to slozite nalepit bez toho, no ale kdyz tak to nekde za poplatek odborne nalepi, ne? 

Odkaz ke komentáři

Dřív jsem skla ani folie nepoužíval, ale od té doby, co moje si drahá doslova vyorala na displeji brázdu prstýnkem s diamantem, když vrazila ruku do kapsy, dávám jí na mobil sklo hned po koupení. A loni jsem poprvé dal sklo i sobě.

Kupuju jak skla, tak i pouzdra od Spigenu. Vyzkoušel jsem za ty roky kde co a Spigen je podle mě perfektní. Co k tomu přidali aplikátor, lepení je naprosto jednoduché. Navíc jsou v balení skla dvě 🙂 

Co se odborného nalepení "někde" týká, zkoušel jsem to kdysi v MP a v Datartu. Po nalepení si to zase hned odlepili a odešel jsem 🙂 

Odkaz ke komentáři

"Odborně" ti to nikdo nenalepí, jen zaplatíš pár stovek za blbě nalepené sklo s částečkami prachu na displeji 🤣.

U aktuálních telefonů jsem nepotřeboval ani aplikátor, stačilo mít nasazené pouzdro přímo od výrobce a sklo pasovalo naprosto přesně do vymezeného prostoru.

Panzer glass proč ne, ale myslím si, že zbytečně drahé (pokud nechceš nějaké speciální privacy glass apod).

Dobrý poměr cena výkon nabízí Nillkin (mívají lepidlo na celé ploše, bez vzduchových bublin), na některé telefony brávám Mocolo (ale tam už je riziko vzduchových bublin) - není problém objednat z Asie za pár Kč, ale dá se koupit i u nás bez zbytečné přirážky.

Na YT najdeš i videa přímo od výrobců skel, jak to správně nalepit (když člověk drží jejich postup, vč. vymezovacích pásků, které přikládají k sadě, tak to dneska už snad nejde ani pokazit). Btw třeba skla od Nillkinu jdou znovu přelepit, pokud ti ujede ruka (stalo se mi jednou ve spěchu), vzduchové bubliny mizí do 24h.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...