Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Ale já to tak nějak u chápu, někdo neřeší tablet a bere telefon jako počítač s doplnkovou funkcí telefonování. A když si představím několik her, třeba Real Racing má tuším sám kolem 1 GB, mapové podklady pro offline navigaci, pár tisíc fotek z dovolených, kde bude i pár videozáběrů, pár desítek, pro audiofily možná víc alb muziky a taky pár stažených filmů, tak 10 GB opravdu nemusí stačit. Tohle období mám už za sebou, navíc mám i tablety takže mi dostupných cca 10 GB v G2 stačí, ale za určitých okolností to chápu a pak mi nepřijdou 2000 za dalších 16 GB jako vyhozené peníze, zejména když jiné, podobně výkonné telefony, jsou o dost dražší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně. Dá se toho vymyslet spousta, co lze do telefonu nacpat, aby se mohlo tvrdit "Já opravdu tolik paměti potřebuju." Ale takový uživatel prostě jenom nepochopil základní myšlenku chytrého telefonu. Tou je komunikace (ať už po telefonu nebo po síti) a výměna/sdílení dat. Nikoliv jejich archivace. 

Odkaz ke komentáři

Jo hochu, tak to jsi vedle Ty i já. Telefon je od slova telefonovat ale to už je dávno na okraji zájmu mnoha dnešních uživatelů. Komunikace ano, máš pravdu, hlavně soc. sítě, Skype, fora, SMS, kdepak hovor, tam už je člověk slyšet a ztrácí anonymitu. Ale pomalu se komunikace mění v komunikaci se software, protivníky v hrách atd. No ale to je jen taková moje katastrofická prognoza.

Mnozí by určitě nesouhlasili, že telefon je hlavně o komunikaci, nedávno jsem byl poučen:-). Telefon je dnes počítač, který má spoustu schopností a ten, kdo ho používá jen ke komunikaci, to zatím nepochopil. Je to i navigace, foták, kamera, kino, herní konzole, hudební přehrávač, dálkový ovladač, překladač, scanner atd. atd. Je třeba využívat všech jeho možností, proto je přece výrobci do přístroje implementovali, no a kdo je opravdu využívá, potřebuje i dostatečnou pamět... A když to tak po sobě čtu, koneckonců proč ne, i když já takový komplexní uživatel určitě nejsem.

Odkaz ke komentáři

Ano, znám tenhle názor. Ona ta komunikace není jen hlasem, to je jasné. Že je smartphone počítač a zábavní centrum, o tom není pochyb. Ale stejně se musím usmívat, když vidím dnešní mládež, jak sedí někde v hloučku a do prostoru zní (tedy spíš syčí) hlasitý reproduktorek mobilu. Skoro ani není poznat, co za hudbu se z toho line. Jako by dnes bylo důležitější mít všechno v s sebou kapse, nehledě na kvalitu. A s filmy je to totéž. Displeje jsou sice kvalitní, ale TV nebo plátno kina to nenahradí. Když jsme kdysi dávno poslouchali s kámošema muziku, muselo to být na slušné aparatuře, aby bylo slyšet všechno. Ale dneska to holt asi stačí takhle, no...

Odkaz ke komentáři

Věřím, že 10 giga je dost, pokud změním svůj přístup k datům v telefonu. Zcela jistě nemám potřebu tam mít fotky dva roky dozadu, polovinu muziky neposlouchám atd atd...
Mám teď pěknou nabídku za 7.8 zde na fóru, tak to snad bude v pohodě...

Děkuji tedy za rady a kritiku :)

Odkaz ke komentáři

Porovnáváš jablka a hušku. Jasně že se hudba nejlépe poslouchá z hifi, ale pamatuju jak na střední jsme se bavili o hudbě a když někdo přinesl nějakou novou pecku, tak jsme si to prostě poslechli z mobilu a pak doma na hifi. Stejně tak film, domácí kino si prostě na tábor nebo do školní lavice nevezmeš. Je pochopitelné, že pokud chci z toho filmu něco mít, tak kouknu v klidu na TV. Jenže když jen zabijim čas ve vlaku, tak mi ten telefon postačí.

Hlavní výhodou telefonu je, že ho máš stále u sebe v podstatě. Takže když se dostaneš do situace, že něco potřebuješ, tak to prostě máš možnost mít u sebe (ať už jde o fotky, hudbu nebo dokumenty).

Jinak k mé plné spokojenosti používám Lumii s 32GB.

Odkaz ke komentáři

Když já chodil na gympl, přinesl spolužák zázrak - kalkulačku. V r.1990 jsem měl v autě první mobil, českou Teslu. Když jsem chtěl volat, musel jsem vzít mapu, namačkat kod nejbližšího vysílače a pak číslo. Když někdo volal mně, musel namačkat kod nejbližšího vysílače ode mne a pak moje číslo, za 2 roky se mi jedinkrát dovolala sekretářka, věděla že jsem jel někam ke Kolínu. Za 5 let první malý mobil, Benefon Delta, fantazie. V r.2000 první PDA, internet v kapse, fotky, mail, mobil stále jako druhá krabička. Atd. atd. a ted G2, zatím to nejlepší co jsem měl. Není to jen o komunikaci ale o všem, nepropadám tomu, ale ten vývoj a možnosti mne fascinují. A co bude za 1O let...:-):-)

Odkaz ke komentáři

Když já chodil na gympl, přinesl spolužák zázrak - kalkulačku. V r.1990 jsem měl v autě první mobil, českou Teslu. Když jsem chtěl volat, musel jsem vzít mapu, namačkat kod nejbližšího vysílače a pak číslo. Když někdo volal mně, musel namačkat kod nejbližšího vysílače ode mne a pak moje číslo, za 2 roky se mi jedinkrát dovolala sekretářka, věděla že jsem jel někam ke Kolínu. Za 5 let první malý mobil, Benefon Delta, fantazie. V r.2000 první PDA, internet v kapse, fotky, mail, mobil stále jako druhá krabička. Atd. atd. a ted G2, zatím to nejlepší co jsem měl. Není to jen o komunikaci ale o všem, nepropadám tomu, ale ten vývoj a možnosti mne fascinují. A co bude za 1O let...:-):-)

Tak to jsi teda pěknej harcovník. Taky si pamatuju na dobu - to jsem byl na základce, kdy největší zázrak elektroniky představovala kalkulačka a digitálky. Můj první počítač byla 386 se 40 Mhz procesorem, 4 MB operační paměti a 20 MB pevným diskem. Hudbu jsem poslouchal na HiFi věži, filmy koukal na TV, prostě každá činnost měla "svůj přístroj". Dneska už se většina z toho přesunula do stolního PC, ale pokud jde o chytrý telefon, tam u mě nějak pořád přetrvává potřeba využívat jeho paměť jen přesně na to, co je potřeba. Taky v něm mám hudbu, fotky, brouzdám s ním po internetu, sdílím data, využívám cloud. Ale lokálně v něm mám jen to, co zrovna v nejbližších dnech potřebuju. Na vše ostatní mám NAS. 

Odkaz ke komentáři

Taky používám telefon k čemu potřebuju. Zamluvím nocleh, zjistím dopravní situaci na trase. Připojím k TV a na Google Earthu plánujeme dovolenou nebo koukneme na internetu na to co nás zajímá, koukneme se na filmy, vše na velké TV nebo v čekárně u doktora. Vyfotím výrobek a pošlu nabídku. Naskenuju fakturu a pošlu zákazníkovi. Synchronizuji počítač v práci, kalendář, poštu, úkoly. V autě namluvím poznámku a ona se uloží v psané podobě. Neumím všechny jazyky, "vyfotím" text v časopisu a on se přeloží do češtiny. V autě telefonuji aniž bych sundal ruku z volantu, na palubní desce mám telefonní seznam a vytáčím tlačítky na volantu. Objednám nákup v Tescu, zaplatím a domů mi ho přivezou kdy potřebuji. A nebo přeladím televizi pokud je ovladač daleko a pohrávám si s myšlenkou vypnout v Electroworldu všechny televize:-):-). A to s telefonem dělám jen zlomek toho co umí...

Odkaz ke komentáři

O navigaci jsem ani nepsal a souvisí s tím vše kolem map, satelitních i ormálních, plánování tras apod. A nepsal jsem ani o hrách které nehraju, ani o muzice, kterou poslouchám sporadicky. Přijde mi že i těch užitečných schopností telefonů je hodně a stále přicházím na další.

U minulých telefonů jsem měl vždy nějaké výhrady, G2 mi zatím přijde dokonalý (byť ne bez kompromisů, v mých očích ale nepodstatných) i když netvrdím, že je jediný, v každém případě mezi TOP telefony vyniká cenou a výdrží na baterku.

Odkaz ke komentáři

A tím rámečkem kolem displaye, resp poměrem plochy telefonu ku ploše displaye...

Koukal jsem na Xperii Z1 ale ten panel je hrozný. Dívatelné je to asi v úhlu 10°, jinak už všechno bledne.

to se hodí až to křápne na zem... opravdu má cenu řešit pár milimetrů?

Odkaz ke komentáři

Lion - sklo jde u většiny telefonů až ke kraji, takže se rozbije stejně, G2 má ale skoro ke kraji i aktivní část displeje, to znamená, že máš velký displej v relativně malém přístroji a to je podle mne plus.

Odkaz ke komentáři

Jasně. Dá se toho vymyslet spousta, co lze do telefonu nacpat, aby se mohlo tvrdit "Já opravdu tolik paměti potřebuju." Ale takový uživatel prostě jenom nepochopil základní myšlenku chytrého telefonu. Tou je komunikace (ať už po telefonu nebo po síti) a výměna/sdílení dat. Nikoliv jejich archivace. 

Tomu bych věřil ve chvíli, až u nás bude VŠUDE použitelný mobilní internet. Když si sedneš u nás do hospody a chytneš maximálně EDGE tak si můžeš o nějaké výměně/sdílení dat nechat zdát a všechny data v cloudu nebo kdekoli jinde na síti ti jsou k prdu....:-)

Odkaz ke komentáři

Tomu bych věřil ve chvíli, až u nás bude VŠUDE použitelný mobilní internet. Když si sedneš u nás do hospody a chytneš maximálně EDGE tak si můžeš o nějaké výměně/sdílení dat nechat zdát a všechny data v cloudu nebo kdekoli jinde na síti ti jsou k prdu....:-)

Tím spíš je potřeba popřemýšlet o tom, co v telefonu opravdu potřebuješ, abys to tam taky v té hospodě našel  :D

Odkaz ke komentáři

Já jsem koupil Samsung GT-I8530 už proto že ho nemá každý a má super vychytávku a to projektor který je fakt geniální věc+stolní nabíječka a baterka navíc :clap: ale i ostatní parametry jsou si myslím klasika a zatím mně teda nezklamal :notworthy: Jinak jsou asi dva tábory-Apple a telefony s androidem a myslím že dnes si asi vybere každý-telef. už dávno není jenom telef. ale multimedialní stroj který si myslím časem nahradí i notebooky :rolleyes: 

Odkaz ke komentáři

Jinak jsou asi dva tábory-Apple a telefony s androidem... 

Ony ty hlavní tábory budou spíš 3, protože ještě existuje Windows Phone. Každý má své příznivce. A pak se taky ještě nesmí zapomenout na Blacberry.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...